Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sova Klára píše:
Upřímně? to, co předváděl předtím - chlast, ublížení an zdraví, to ti jako varování nestačilo? to moc nevypadá, že se až po dětech tak rapidně změil k horšímu… každopádně, teď už s tím nic neuděláš (jen mi je mooooc líto dětí, ty za to nemohou, ale celý život na sobě ponesou následky - mluvím z vlastní zkušenosti, aneb „nenormální, problémové, vybočující“ dítě = nefungující rodina, potvrzeno asi 100× (jsem učitelka)). k věci, vše bych si promyslela a udělala dle možností a kdyby na nás vztáhl ruku okamžitě na policii a do azyláku a rozvod (vyměří mu alimenty, ale trvá to)… jo a k tomu, že jsi nevěděla, že je takový??? nevěděla nebo NECHTĚLA vědět??? zkoumalas proč krachl předešlý vztah? achjoooooooo
edit 2×
Příspěvek upraven 04.02.17 v 17:53
@Sova Klára píše:
Upřímně? to, co předváděl předtím - chlast, ublížení an zdraví, to ti jako varování nestačilo? to moc nevypadá, že se až po dětech tak rapidně změil k horšímu… každopádně, teď už s tím nic neuděláš (jen mi je mooooc líto dětí, ty za to nemohou, ale celý život na sobě ponesou následky - mluvím z vlastní zkušenosti, aneb „nenormální, problémové, vybočující“ dítě = nefungující rodina, potvrzeno asi 100× (jsem učitelka)). k věci, vše bych si promyslela a udělala dle možností a kdyby na nás vztáhl ruku okamžitě na policii a do azyláku a rozvod (vyměří mu alimenty, ale trvá to)… jo a k tomu, že jsi nevěděla, že je takový??? nevěděla nebo NECHTĚLA vědět??? zkoumalas proč krachl předešlý vztah? achjoooooooo
Ne, nestačilo. Zakladatelka si myslela, že se chlap mávnutím proutku změní, udělá jí krásnou a šťastnou rodinu a budou žít vesele až do smrti. Krutá realita. Zakladatelka nemá žádné sebevědomí a myšlení. Je jednoduchá a jednoduchá žena hledá jednoduchého chlapa. Je jí jedno, že jí mlátil, bil, chlastal, ona je ráda za něj, protože na lepšího nemá. Co si budeme říkat. Jinak by dááávno zvedla prdelu a hledala jiného.
@Sova Klára píše:
Ne, nestačilo. Zakladatelka si myslela, že se chlap mávnutím proutku změní, udělá jí krásnou a šťastnou rodinu a budou žít vesele až do smrti. Krutá realita. Zakladatelka nemá žádné sebevědomí a myšlení. Je jednoduchá a jednoduchá žena hledá jednoduchého chlapa. Je jí jedno, že jí mlátil, bil, chlastal, ona je ráda za něj, protože na lepšího nemá. Co si budeme říkat. Jinak by dááávno zvedla prdelu a hledala jiného.
@terien píše:
Víš, většinu z nás napadne, PROČ neodešla, měla s ním děti, přehlížela jeho chování,… a je strašně jednoduchý jí napsat, že je hloupá a jednoduchá, atd. ALE uvědom si, že ona nikdy pořádnou rodinu neměla, neví jak to má vypadat, nemá kde se to naučit, nemá jí kdo podržet, poradit,…
Tady bude každá chytrá, ale kdyby jsme žili bez pomocný ruky jako ona, tak dopadneme možná ještě hůř. Ona si ty chyby uvědomuje, dospěla, je vyléčená ze své naivity a potřebuje jít dál. Tak jí dejme rady a bl. bý kecy si nechme
Já jí dávám radu, resp.jsme tu od toho. Rada zní vydržet ještě chvíli a vytvořit si nějaký finanční základ k odchodu. Jelikož se nám vytratila, tak nevíme, zda je to reálné a jak se k tomu staví. Moc možností tu totiž není.
@terien píše:
Víš, většinu z nás napadne, PROČ neodešla, měla s ním děti, přehlížela jeho chování,… a je strašně jednoduchý jí napsat, že je hloupá a jednoduchá, atd. ALE uvědom si, že ona nikdy pořádnou rodinu neměla, neví jak to má vypadat, nemá kde se to naučit, nemá jí kdo podržet, poradit,…
Tady bude každá chytrá, ale kdyby jsme žili bez pomocný ruky jako ona, tak dopadneme možná ještě hůř. Ona si ty chyby uvědomuje, dospěla, je vyléčená ze své naivity a potřebuje jít dál. Tak jí dejme rady a bl. bý kecy si nechme
Naprostý souhlas, většina přispěvatelek by zde mohla ubrat plyn. Proč ji urážíte, ona ví, že je ve špatné situaci. Chtěla rodinu a bojovala za ni, podporovala svého partnera a doufala, že to nějak ustojí. Kdybyste chtěli rodinu, taky byste za ni bojovali, ženský odpouští spoustu věcí. Jak má mít úspory, když musela investovat do bydlení, má dvojčata a živí je.
To je opravdu tak těžký pochopit, že nemá žádný úspory a nikdo ji nepomůže. Nemá rodiče, nemá nikoho, a vy byste si domů nastěhovali kamarádku s dvojčatama a dlouhodobě ji podporovali než se sebere? Ošidíte svoje děti na úkor těch cizích?
Otázka je, jakým způsobem ty peníze bude šetřit. Zatím, co bude šetřit, tak ji dál rostou dluhy… ale musí to zvládnout! ![]()
@Kotatko03 píše:
@Moniňoň Zaladatelka píše: A rok se s tím snažil smířit v opojení chlastu, byl to velice těžký rok, pod vlivem mě3 krát napadla po 3 to bylo nejhorší, byla jsem na pohotovosti a následně to bylo podáno i na PČR, ale samozřejmě já mladá kráva jsem to stáhla!, zmiňuje, že je arogantní i na děti, z představy, že by je bych schopný možná i napadnout…je mi hodně špatně a ještě hůř mi je z představy, že by mi moje dítě jednou vyčetlo, že jsem je nechránila, neodešla…ale to je můj názor, možná chybný, možná podložený tím, že ve svém okolí mám lidi o kterých vím, že v této situaci by mě podrželi, pomohli…ale já si za tím stojím, zakladatelko, já bych odešla. (Jednou na mě ex sáhnul, pouze jednou a okamžitě konec a jsem za to tak ráda)
Jo, mas pravdu, ale nemůže se dvema malyma deckama odejit bez koruny, to je snad jasný
@hudečice píše:
Takže ona, 2 děti, a jeden mizerný příjem. Nepomohu. Zakladatelka si může za to sama. Kor, když jí chlap bije a ona stáhne obvinění
Nemám k tomu co dodat. A ještě si k tomu s takovýmto pořídí 2 děcka.
Ono žít jako tyrana ženská je prostě tezky. Ty zensky jsou neskutečně zlomený. Psychicky. Nedá se to vysvětlit. Zakladatelka si to uvedomila. Sice pozde, ale jo. Ted situaci musí řešit a evidentně se snaží najít nejschůdnější řešení. Se dvěma deckama proste nemůže vzit igelitku, padesatikorunu, co ji zůstala v peněžence a jit. To prostě nejde
Ale o tom mluvíme Mlho
.Rada zní - něco našetřit bokem, otázka je, zda to zvládne a pak zvážit ústup do zákopu. Samozřejmě veškerá rozhodnutí a volby, moc jich není, je na ní.
Nevím jak dál, nepotřebuji zde od Vás slyšet, že jsem blbá, že jsem měla odejít už dávno, to vím, vše mi NAPROSTO DOŠLO po narození dětí, TO SE TOTIŽ NA POVRCH DOSTALO CELÉ A 100% JEHO JÁ!!!
Promiň, ale nic jiného se na to napsat nedá. Vědělas už dávno, jaký je, zůstávala jsi s ním jen kvůli tvým představám o tom, jak se možná jednou změní. Bohužel, komu není rady. Jen jediné pozitivum na tomto vidím…je dobře, že sem svůj příběh dáváš, je spousta takových, co žijou s blbcem a nedokážou se odpoutat, tak ať tyhle příběhy čtou, třeba alespoň jedna ze sta pochopí, jak špatně nakonec s takovým typem skončí.
@majki.r píše:
Promiň, ale nic jiného se na to napsat nedá. Vědělas už dávno, jaký je, zůstávala jsi s ním jen kvůli tvým představám o tom, jak se možná jednou změní. Bohužel, komu není rady. Jen jediné pozitivum na tomto vidím…je dobře, že sem svůj příběh dáváš, je spousta takových, co žijou s blbcem a nedokážou se odpoutat, tak ať tyhle příběhy čtou, třeba alespoň jedna ze sta pochopí, jak špatně nakonec s takovým typem skončí.
Super rada
teď jsi jí vážně pomohla ![]()
@terien píše:
Super radateď jsi jí vážně pomohla
a co poradíš? Když zakladatelka věděla od začátku, jaké charakterové chyby její muž má, ale přehlížela je, odpouštěla. Neodejít od něj už na začátku byla její volba, věděla dobře, že když přijdou děti a manželství, všechno bude komplikovanější. Stejně do toho dobrovolně šla.
@Procházející píše:
Naprostý souhlas, většina přispěvatelek by zde mohla ubrat plyn. Proč ji urážíte, ona ví, že je ve špatné situaci. Chtěla rodinu a bojovala za ni, podporovala svého partnera a doufala, že to nějak ustojí. Kdybyste chtěli rodinu, taky byste za ni bojovali, ženský odpouští spoustu věcí. Jak má mít úspory, když musela investovat do bydlení, má dvojčata a živí je.To je opravdu tak těžký pochopit, že nemá žádný úspory a nikdo ji nepomůže. Nemá rodiče, nemá nikoho, a vy byste si domů nastěhovali kamarádku s dvojčatama a dlouhodobě ji podporovali než se sebere? Ošidíte svoje děti na úkor těch cizích?
Otázka je, jakým způsobem ty peníze bude šetřit. Zatím, co bude šetřit, tak ji dál rostou dluhy… ale musí to zvládnout!
To je taky otázka jak by se to řešilo
pokud mají dluh a rozešli by se, jestli se to automaticky dělí na polovinu nebo půjdou první po tom, kdo to podepsal. Protože pokud ona bude na minimu a bude jí nad vodou držet např. příspěvek na bydlení a na druhou stranu on má plat a dům, tak jestli to budou vymáhat primárně po něm
Těch otázek je spousta, na tohle by byl super u rozvodu advokát. Určitě by stálo za zkoušku zavolat do nějakého pomocného centra jestli by neporadili.
@majki.r píše:
a co poradíš? Když zakladatelka věděla od začátku, jaké charakterové chyby její muž má, ale přehlížela je, odpouštěla. Neodejít od něj už na začátku byla její volba, věděla dobře, že když přijdou děti a manželství, všechno bude komplikovanější. Stejně do toho dobrovolně šla.
Já jsem svojí radu napsala. Pokud bych žádnou neměla, šla bych o diskuzi dál.
@majki.r píše:
Tady se ale neřeší co mela udělat před lety, ale co s tim teď
@terien píše:
To je taky otázka jak by se to řešilopokud mají dluh a rozešli by se, jestli se to automaticky dělí na polovinu nebo půjdou první po tom, kdo to podepsal. Protože pokud ona bude na minimu a bude jí nad vodou držet např. příspěvek na bydlení a na druhou stranu on má plat a dům, tak jestli to budou vymáhat primárně po něm
Těch otázek je spousta, na tohle by byl super u rozvodu advokát. Určitě by stálo za zkoušku zavolat do nějakého pomocného centra jestli by neporadili.
Záleží na situaci. Pokud to pujde pres majetkový vyrovnání, pujde to napul. Pokud pres exekuci, pujdou primárně po něm. Pokud ma majetek, coz asi má
@terien píše:
Já jsem svojí radu napsala. Pokud bych žádnou neměla, šla bych o diskuzi dál.
No někteří jen napisou nazor na situaci pred lety a svoji tajnou radu nechaji tajnou navěky ![]()
@Moniňoň píše:
No někteří jen napisou nazor na situaci pred lety a svoji tajnou radu nechaji tajnou navěky
Nemám co poradit víc, než co tu už bylo napsáno. A ano, máte pravdu, že jsem tuhle větu měla dopsat do svého prvního příspěvku. Nemám ve zvyku rýpat. ![]()
@majki.r píše:
Nemám co poradit víc, než co tu už bylo napsáno. A ano, máte pravdu, že jsem tuhle větu měla dopsat do svého prvního příspěvku. Nemám ve zvyku rýpat.
Tak to jo
ono s tim, co už bylo se nic moc delat neda. Ted to může už jen napravit