Nevím jak na výchovu 4,5letého :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2282
10.2.14 16:57
@terinka4444 píše:
Když by řekl, jsi na mě hnusná, jdu dolů za babičkou, tak by tedy nešel ani omylem.
Jabzačal vyhrožovat, šel letěl by do svého pokoje jak namydlený blesk, a mohl by přijít, až se uklidní.Taky žijeme s prarodičema mých dětí, taky jsou rozmazlovací, ale moc dobře ví, že co projde u babi, neprojde doma.
Můžou k babičce neomezeně kdykoliv, jednou by ale bylo, že tys mi něco nedovolila, jdu za babi, tak by tedy nešla ani omylem.

Jak mile řekne, že půjde k babičce když jsem na něho hnusná, tak nejde. A pokud začne brečet atd.,tak do pokoje maže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
10.2.14 16:58

@Dolby
Když na něj Ty sama budeš důsledná a přísná, tak Tě dříve či později začne poslouchat a pokud do toho zapřáhneš i manžela tak vás bude respektovat a poslouchat oba.
A dovolovat mu aby se šel vyvztekat k babi? Tak ať klidně jde ale stejně pozná, že se doma nic nezměnilo a musí udělat to, co měl.
A malá rada nakonec. Pár na zadek je osvědčený a generacemi prověřený recept na tvrdohlavost a vztek. Dodnes si pamatuji ten údiv na tváři svých dětí, když z čistajasna dostali na prdelku a jeden dokonce lehce přes pusinku. To ticho bylo úžasné.

Příspěvek upraven 10.02.14 v 17:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
10.2.14 16:58

Tak takto se chová přesně můj syn, ale bydlíme teda sami, takže nějaký rozmazlování o patro níž nepřipadá v úvahu. Jinak jsou mu 3 roky a 2 měsíce a teprve teď začíná malinko poslouchat. Takže třeba volá, mami mám žízeň, tak mu odpovím a co já s tím a ihned maminko prosím mám žízeň dáš mi napít? Nechápu proč to neřekne hned. 100× mu řeknu, ať udělá to či ono a nic, tak jsemzačala počítat do 3, říkám, počítám do 3 pak třeba vypínám pohádku, beru hračku atd. A musím říci, že to začíná trochu zabírat a jak slyší 3 jde. Jinak do pokojíčku jako za trest ho teda neodvádím, protože nechci, aby si myslel, že pokojíček je trest, vězení za zlobení. Ale naučila jsem se, že když nereaguje na zákazy a přijde do mě bušit, já chci, já chci, tak si prostě dělám svoje, i kdyby do mě tloukl /ale to je samo psaný obrazně/. A výroky, jsi zlá maminka, jsi zlý tatínek, jasně že to říká, ale to si myslím projde každý dítě. Nereaguju na to, vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.2.14 16:59
@Dolby píše:
Vím že je příspěvek dlouhý, ale chtěla jsem popsat vše :oops:
Hrubky tam jsou, teď jsem si to četla, píšu na tabletu a skáčou mi tam automaticky slova a nejsem žádná češtinářka, takže píšu hrubky, ale pokud vím, tak to tady zakázané není! A hlavně tu nejsem kvůli buzerování, jak je tady běžné, ale pro radu.

Njn, hrubky jsou nepříjemné. Ale ta, co ti o nich psala, má svůj příspěvek také s chybami ;).
Tak hlavně, že mají někteří důvod k výsměchu a sami mají máslo na hlavě :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
10.2.14 17:01
@jopo píše:
Tak takto se chová přesně můj syn, ale bydlíme teda sami, takže nějaký rozmazlování o patro níž nepřipadá v úvahu. Jinak jsou mu 3 roky a 2 měsíce a teprve teď začíná malinko poslouchat. Takže třeba volá, mami mám žízeň, tak mu odpovím a co já s tím a ihned maminko prosím mám žízeň dáš mi napít? Nechápu proč to neřekne hned. 100× mu řeknu, ať udělá to či ono a nic, tak jsemzačala počítat do 3, říkám, počítám do 3 pak třeba vypínám pohádku, beru hračku atd. A musím říci, že to začíná trochu zabírat a jak slyší 3 jde. Jinak do pokojíčku jako za trest ho teda neodvádím, protože nechci, aby si myslel, že pokojíček je trest, vězení za zlobení. Ale naučila jsem se, že když nereaguje na zákazy a přijde do mě bušit, já chci, já chci, tak si prostě dělám svoje, i kdyby do mě tloukl /ale to je samo psaný obrazně/. A výroky, jsi zlá maminka, jsi zlý tatínek, jasně že to říká, ale to si myslím projde každý dítě. Nereaguju na to, vůbec.

To je normální jev u všech dětí. Prostě jen jdou cestou pokusů a omylů jako většina lidí. Zkouší co mohou a co už je zahranou. A je na rodičích, co jim dovolí, co ne a jak jsou v tom důslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
10.2.14 17:03
@Nejhodnější píše:
No a počkej až začne chodit do školy :mrgreen: By mě celkem zajímalo kdo se s ním bude učit… Po tom co jsem přečetla příspěvek plný hrubek 8o
:think: A ty píšeš ve větách čárky…??? :think:
  • Citovat
  • Upravit
5822
10.2.14 17:05

@Lexoid Je mi to jasný, ono když se nad tím člověk zamyslí, tak komu z dospělích se nestalo, že prostě musel něco dělat, ale tááák strašně se mu nechtělo, tak si řekl, třeba ještě si dám kafe a pak na to půjdu, nebo něco podobnýho. Ale od dítěte chcete aby to udělalo teď hned, jenomže to dítě to neumí ještě říci, maminko já dokoukám pohádku, já dostavím kostky a pak půjdem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.2.14 17:06
@terinka4444 píše:
Když by řekl, jsi na mě hnusná, jdu dolů za babičkou, tak by tedy nešel ani omylem.
Jabzačal vyhrožovat, šel letěl by do svého pokoje jak namydlený blesk, a mohl by přijít, až se uklidní.Taky žijeme s prarodičema mých dětí, taky jsou rozmazlovací, ale moc dobře ví, že co projde u babi, neprojde doma.
Můžou k babičce neomezeně kdykoliv, jednou by ale bylo, že tys mi něco nedovolila, jdu za babi, tak by tedy nešla ani omylem.

Pod tohle se můžu podepsat a žiju i stejnou situaci. A babička jí dá taky možnost odmítat jídlo dokola. Doma si to nedovolí.
Pokud by řekla, že jde babičce, tak by nikam nešla, maximálně do pokoje, než se uklidní. Pokud ho necháváš odejít, tak je to tvoje chyba :nevim:
Takže si nemyslím, že by hlavní problém byl v babičce.
A říkám si, ač odpůrkyně fyzických trestů, jestli by to u Vás nechtělo hodně rychle srovnat a pár na zadek by tomu možná prospělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
10.2.14 17:07

Úvodní příspěvek jsem taky nedočetla celý, ale první třetina mi stačila. Nediskutuj s ním. Používej při zadání pokynu krátké srozumitelné věty, opakuj je, nepřipusť z jeho strany diskuzi. Nekřič, ale buď důrazná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.2.14 17:07

Určitě mu chybí jedno-důslednost. Od vás všech. Nemá v ničem řád, vrchol toho jsou tak max. výhrůžky z vaší strany. Necítí respekt, úctu protože ho to nikdo nenaučil.
Je malý a rozcapený až běda.
Tohle si dovolit kterékoli z mých dětí, tak už asi žvýkají pantem vzadu na hlavě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
10.2.14 17:09
@Nejhodnější píše:
No a počkej až začne chodit do školy :mrgreen: By mě celkem zajímalo kdo se s ním bude učit… Po tom co jsem přečetla příspěvek plný hrubek 8o

Nic ve zlém, ale přečti si svůj příspěvek… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
10.2.14 17:10
@jopo píše:
@Lexoid Je mi to jasný, ono když se nad tím člověk zamyslí, tak komu z dospělích se nestalo, že prostě musel něco dělat, ale tááák strašně se mu nechtělo, tak si řekl, třeba ještě si dám kafe a pak na to půjdu, nebo něco podobnýho. Ale od dítěte chcete aby to udělalo teď hned, jenomže to dítě to neumí ještě říci, maminko já dokoukám pohádku, já dostavím kostky a pak půjdem.

No mám v tomto směru tři bohaté zkušenosti ale je pravda, že čím dříve si dítě zvykne na to, že musí poslechnout hned bez odmlouvání a bez právě onoho počkej až si dohraji nebo až skončí pohádka, čili až se mi bude chtít, tak tím lépe.
Také jsem počítal do tří a dnes mám problém aby to bylo na první dobrou a né až na třetí dobrou.

Příspěvek upraven 10.02.14 v 17:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
10.2.14 17:12

Trošku mi připomíná našeho syna.Taky bydlíme s tchány v baráku, samozřejmě ho trošku rozmazlují, ale taky dokáží na něj být přísní. Když chce jít k nim tak se zeptá.
Odmlouvá, je líný si přijít pro pití atd. Já mu řeknu že má nohy a ruce, že nejsem jeho služka, s remcáním si přijde. Taky chodí s tatínkem do práce občas. Jakmile já na něj zvýším hlas, tak chce hned k tatínkovi, ale vždycky mu to zatrhnu a musím i zamknout aby neutekl.
Jsem na něj přísná a proto má asi radši tatínka a já si připadám jak pátý kolo u vozu, ale nechci z něj mít spratka rozmazleného.
Na nás byla máma taky přísná a ještě více než já na něj.
V pubertě vám pak bude skákat po hlavě.
Když odmlouvá nebo je na tebe hnusný poslat do pokoje a nazdar, vůbec se s ním nevybavovat. Až se zklidní ať přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
10.2.14 17:13

@Dolby jak já ti rozumím.. mám stejnou situaci - v 1.patře bydlí moje mamka, ve 2.patře bydlíme s manželem a 3 letým synem. Je dost vzteklý a umíněný, musím být hodně tvrdá a přísná, abych ho zvládla. Bohužel je často u babičky, kde mu vše projde, dokonce něco co já bych mu zakázala babička podporuje a ještě se tomu směje.. :zed: Už jsem měla několik dost hnusných hádek s mojí mamkou (obyvkle máme moc dobrý vstah), ale bohužel hned druhý den dělá vše uplně stjně a dokonce nás kritizuje jak ho vychováváme… Naštěstí manžel je na mé straně a je stejně přísný a důsledný jako já, takže v tom to je super. Vždycky když tu babička není delší dobu, např. je měsíc v lázních, tak na synovi vidím, jak je zvladatelnější a poslušnější a méně se vzteká. Takže moje rada - odstěhovat se, protože jinak se on nikdy nezlepší.. My začínáme stavět a už se nemůžu dočkat až budeme pryč..
Ted čekám druhé mimčo a tak se snažím hodně syna osamostatnit v oblékání a v tom, aby si hrál sám a to mi vše taky babička kazí.. a když se mu nevěnuju a musí si hrát sám, tak hned za mnou jde, že chce za babičkou.. samozřejmě ho za ní nepustím. Co jsem ted zavedla jsou půl-dny kdy je u babičky a jindy tam prostě nejde jen když se mu zachce a to nám taky docela pomáhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
10.2.14 17:17

@Lexoid Jasně, na každého platí něco jiného, ale u nás počítání docela zabírá, začnu a moc dobře ví, že jak jsou tři, přes to nejede vlak a maminka startuje. A ještě moje zkušenost je, že když jsem s nima doma sama /kluk 3,2 roku a holčina 1,5 roku/ tak je to celkem v pohodě, ale jak přijde taťka dom nebo když přijde babička, děda, tak je to horší. A ještě je fajn pozorovat ten rozdíl mezi nima, k oboum mám stejnej přístup a každý dítě je úplně jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí