Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jopo píše:
@Lexoid Jasně, na každého platí něco jiného, ale u nás počítání docela zabírá, začnu a moc dobře ví, že jak jsou tři, přes to nejede vlak a maminka startuje. A ještě moje zkušenost je, že když jsem s nima doma sama /kluk 3,2 roku a holčina 1,5 roku/ tak je to celkem v pohodě, ale jak přijde taťka dom nebo když přijde babička, děda, tak je to horší. A ještě je fajn pozorovat ten rozdíl mezi nima, k oboum mám stejnej přístup a každý dítě je úplně jiný.
No to mi povídej. Tři děti a každé úplně jiné. Výchova stejná.
A s tím počítáním to znám úplně stejně. Jenže mu to zůstalo a ví, že než řeknu ono tři, tak má spoustu času. ![]()
@vin píše:
Nic ve zlém, ale přečti si svůj příspěvek…
Co je na něm špatnýho?
To že někde nenapíšeš jednu čárku není až takovej problém
Daleko větší je když neumíš ani i/y… A že těch chyb v tom úvodním příspěvku je
![]()
@Jitka1976 píše:¨A ty píšeš ve větách čárky…???
Chyba jako chyba. Neumím-li gramatiku, nenavážím se do těch, co ji neumí taky.
Příspěvek upraven 10.02.14 v 17:28
@Lexoid Je fakt, že ten můj už by teď potřeboval školku, ale půjde až od září a trochu doufám, že se sklidní.
Je to těžké. Nechci mu zakazovat chodit dolu, ale dobrotu to také nedělá. Stavíme RD, ale ještě to je tak na 2 roky.Do pokoje jde, když už jsem na pokraji šílenství a mám chuť ho „zabít“.S manželem jsem to dnes řešila a říkal, že budeme muset „přitvrdit“.Nerada ho mlátim, jelikož mi je hi potom líto, ale jinak to asi nepůjde
S tchánovcema jsem to už kolikrát řešila, ale já mám jedno dítě, tchyně vychovala děti 3,takže ona asi tomu víc rozumí
Už jsem se s tchýní kvůli tomu pohádala. Vždycky mě vytočí to, když je stanovené nějaké pravidlo a najednou malej v té situaci řekne, ale babička mi tohle dovoluje, babička mi tohle dává,…
Už jednou jsem ho dolu nepouštěla a tchýně na mě pak před prckem vyjela, proč tam nesmí a bla bla bla. Pohádala jsem se s ní a pak jsem brečela. Malej byl u toho a pak nastala situace kdy něco nesměl a on mi řekl, že to dojde říct babičce a že budu zase brečet! Dostal takovou facku, že si sedl na prdel! A úplně nejlepší je, když já mu něco zakážu, tchýně je u toho a začne před ním řešit, proč jsem mu to zakázala. Místo toho aby řekla, že se musí poslouchat a že když něco nemůže, tak že prostě nemůže. Takže je pak na mě naštvaná a před prckem jsem já ta špatná a ona ta dobrá ![]()
@neumisa píše:
Chyba jako chyba. Neumím-li gramatiku, nenavážím se do těch, co ji neumí taky.Příspěvek upraven 10.02.14 v 17:28
@Nejhodnější píše:
Co je na něm špatnýho?To že někde nenapíšeš jednu čárku není až takovej problém
Daleko větší je když neumíš ani i/y… A že těch chyb v tom úvodním příspěvku je
![]()
@Nejhodnější píše: ¨
Mám projet tvoje příspěvky?Taky nejsou vždycky ok, paní učitelko
![]()
![]()
Tolik povyku pro nic. ![]()
tchýni natvrdo říct, že danou věc dítě nesmí, protože jsem to jako matka řekla. Hotovo, bez debat, dál se s ní o tom nebavit. U ní ať si třeba leze po zdi, ale když je dítě s tebou, má poslouchat tebe.
@jopo píše:
@Lexoid Je fakt, že ten můj už by teď potřeboval školku, ale půjde až od září a trochu doufám, že se sklidní.
Nezklidní ba naopak. Přinese si mnoho nových, doposud neobjevených nešvarů. Tedy pro něj to budou samé nové a úúúúžasnééé věci ale pro rodiče?
@Nejhodnější píše:
No a počkej až začne chodit do školyBy mě celkem zajímalo kdo se s ním bude učit… Po tom co jsem přečetla příspěvek plný hrubek
No ty taky nejsi zadna hvezda v pravopisu, vety v souveti se oddeluji carkami
Ale lip se hledaji chyby u jinych, nez u sebe, ze?
Holt se kazdy pravopis nenaucil-nekomu nejde matematika, nekomu chemie a nekomu cestina. Protoze jsi ukazala, ze taky nejsi neomylna, mohla bys priste reagovat k tematu a zdrzet se techto trapnych komentaru ![]()
Nemuze chodit maly do skolky? Aby mel nejaky pevny rezim, pres ktery by nejel vlak. Prijde mi, ze se doma nudi a „cvici“ s vami pro svoji zabavu.
Příspěvek upraven 10.02.14 v 17:33
@Ter85 píše:
No ty taky nejsi zadna hvezda v pravopisu, vety v souveti se oddeluji carkamiAle lip se hledaji chyby u jinych, nez u sebe, ze?
Holt se kazdy pravopis nenaucil-nekomu nejde matematika, nekomu chemie a nekomu cestina. Protoze jsi ukazala, ze taky nejsi neomylna, mohla by jsi priste reagovat k tematu a zdrzet se techto trapnych komentaru
Nemuze chodit maly do skolky? Aby mel nejaky pevny rezim, pres ktery by nejel vlak. Prijde mi, ze se doma nudi a „cvici“ s vami pro svoji zabavu.
Ok tak k tématu : Dostal by přes přes hubu, že by se mu hlava otočila
Za takovéto chování ![]()
Příspěvek upraven 10.02.14 v 17:33
Jestli zakladatelka dělá nebo nedělá chyby tady přece není podstatný. To malýho naučej ve škole. Zdaleka nejdůležitější je, aby se synátor do té doby naučil poslouchat pokyny, aby si byl vědom toho, že existují mantinely, přes které vlak nejede, aby se naučil pozdravit a umýt si ruce po záchodě. Maminka může mít klidně doktorát, ale pokud své dítko rozcapí do té míry, že si myslí, že je na světě samo, ve všem se mu ustupuje a dítě může všechno, to je pak horor pro všechny.
@neumisa píše:
Chyba jako chyba. Neumím-li gramatiku, nenavážím se do těch, co ji neumí taky.Příspěvek upraven 10.02.14 v 17:28
ale ona dělá menší chyby
hlavně nesnáší, když se na to poukazuje, poukazovat může jen ona…
@jopo píše:
@Lexoid Je mi to jasný, ono když se nad tím člověk zamyslí, tak komu z dospělích se nestalo, že prostě musel něco dělat, ale tááák strašně se mu nechtělo, tak si řekl, třeba ještě si dám kafe a pak na to půjdu, nebo něco podobnýho. Ale od dítěte chcete aby to udělalo teď hned, jenomže to dítě to neumí ještě říci, maminko já dokoukám pohádku, já dostavím kostky a pak půjdem.
U nás je to i na domluvě. Řeknu že se jdeme umýt a on chce dokoukat pohádku, tak mu to dovolím, jenže pak je to ještě jedna pohádka, další a je z toho půl hodiny a pak se jde stejně umýt se řevem, že chtěl ještě dokoukat pohádku!
@terinka4444 píše:
ale ona dělá menší chyby![]()
![]()
hlavně nesnáší, když se na to poukazuje, poukazovat může jen ona…
To říkáš ty ![]()