Nevychované děti dnešní doby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2039
7.1.16 14:43
@Proto02 píše:
Však samozřejmě že to nejsou šťastné děti. To že jsou sígři je obvykle výkřik o pomoc, ale rodiče je „neslyší“ a společnost neví, (a nebo neumí) se k tomu postavit.
Byla jsem na takovém tématickém víkendu, kde byla učitelka z prvního stupně. To co jsem slyšela že děti dělají se mi zdálo neuvěřitelné i kdyby z toho byla jen polovina pravda. A žádný trest pro ty děti, které vyrušovaly tak, že se v podstatě nedalo vyučovat neexistoval, ještě spíš paní ředitelka napomenula učitelku - dle mého proto, že si s tím sama nevěděla rady. Ať už je to tak nebo tak, jisté je, že dnes nemají děti (většinou) respekt a hranice. Neříkám že všechny. Nesouhlasila bych s dovolením s tím, že dřív to bylo taky. Za mě tedy ne. Ano, děti zlobily, dostávaly důtky, volali se rodiče. Ale byly to věci že: V devítce si koupili víno a zmazaly se u jednoho ze spolužáků, nebo, honily se po chodbě a holce při půtce zlomily ruku (byla to oboustranná půtka), rozbily okno, urazily kliku na WC, nenosily si pomůcky nebo se fakt špatně učily. Jenže když šel někdo k řediteli na koberec, nebo do sborovny, měly prostě ten respekt, nebylo jim to jedno, byla to ostuda, věděly, že přestřelily, že to je chyba.
Pokud učitel byl ve třídě, byl klid. Nikdo nemluvil a když nedával pozor, tak holt byl ale potichu. Co se děje dnes je neuvěřitelné. Já neříkám, že je to dneska jednoduché. Ta ohromě konzumní doba, masáž médií, záplava techniky..rodiče mají pocit a možná to opravdu tak je, že musí hodně pracovat a myslím že je to pro ně pohodlnější než doma vychovávat a hledat s dětmi zábavu. Nepaušalizuji - znám hodně lidí, kteří se svým dětem věnují, kteří je vychovávají a jdou jim příkladem. Nebo je samozřejmě pohodlnější posadit dítě k tabletu nebo počítači a mít od něj pokoj. Někdo tady psal, že to dítěti ale pořád vysvětluje, ale že to je marné - není. Věř mi že ne. To dítě moc dobře ví a bude si to pamatovat, i když teď je prostě tak „divoké“ a temperamentní, že prostě má problém se podle toho řídit. A pamatuji si dobře, když bylo mému synovi 16 - 17, jak jsem se modlila, aby si vzpomněl na to všechno, co jsme mu pořád dokola vysvětlovali a ukazovali. Protože v tom věku už jsou najednou sami sebou a my je nemůžeme krok co krok kontrolovat a určovat s kým se budou stýkat a co přesně budou dělat.
:potlesk: :potlesk: Pod to bych se podepsala, parádně napsané 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
7.1.16 15:11

Pracuji v nekuracke restauraci, chodi hodne rodiny s detma. A ne, deti nejsou fracci, pouze si v dospelosti vzpomenou na to, co videli u rodicu. Deti se uci napodobou, ne stekanim prikazu a zakazu, placanim. Nabidnu jidelak nejdriv zene, chlap po nem chnapne, divam se na zenu, ptam se, co muzu nabidnout k piti, chlap zacne mluvit. Nepomuze zene z kabatu, neumi zdravit a pak hulaka po deckach, ze to teda „dozerou“. Jo a hlavne kofolu!! :-D Dospeli mudrujici nad detma me desne bavi. Jste mnohem horsi, vazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
7.1.16 19:57

@VitaminC Jste? Mluv za sebe, prosim te.

Ale jinak pokud byl prispevek myslen ve smyslu, ze spratci jsou dusledkem moralniho upadku teto spolecnosti, tak s tim souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
12.1.16 18:00

Náhodou jsem narazila na tenhle článek a dalo by se říct, že souhlasím.
 http://www.rozhlas.cz/…moc--1497075

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
13.1.16 06:19

@Proto02 hezky napsáno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.17 10:44

:lol: kdybych našla palec nahoru tak ho dám vaší dceři za tu otázku nahlas jestli neví ze mají pozdravit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
20.2.22 05:17

Já včera byla s rodinou v zábavním parku pro děti. Někteří rodiče byli mistři světa a šlo evidentně vidět, ze ze svých ratolesti chtějí mít loktare. Viděla jsem tam par vykvetu co se posmivali, predbihali, kazili jiným hru atd. Rodiče vedle nich a nic, spis se ještě naparovali jak se ta jejich ratolest neztratí. Smutné. Byt prubojny není špatně, ale člověk musí byt slušný. Podotýkám, ze se jednalo spíše o první stupeň zs, žádná mimina. No a kdysi jsem vyslechla rozhovor kde jeden hrdý otec popisoval nadsene svého prubojneho tříletého syna a řekl i větu “já myslím, ze Vašík bude ty děti v kolektivu jednou dost šikanovat.” Řekl to hrdě. Co na to říct, ze? :zed: On to ten vůl říkal se stejným nadšením jako kdyby se chlubil, ze jeho děcko bude pilot. Spratci byli vždy, ale teď ta benevolentní vychova atd. způsobuje, ze jich je mnohem víc. Ale porad je víc slušných děti, jenom bohuzel ty nevychovane jdou víc vidět a slyšet. Na druhou stranu - na základce jsme v ročníku taky měli par nevychovanych rozmazlencu bez rodičovského limitu a s odstupem let všichni spolužáci víme, ze oni to nedotahli nikam, jsou z nich dost nuly. Takže třeba hrdý otec sikanátora Vašíka a ostatní se za mě mají dost na co těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
20.2.22 08:07
@Proto02 píše:

Tak jsem si to přečetla a i já souhlasím… Laskavá dominance, vymezení hranic a nenaplňovat všechny touhy ihned… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
20.2.22 08:18

@LauJak nevím jestli je to o benevolenci… Teď už mají děti i ti méně vychovaní rodiče ( i vtom článku pan zmiňuje, že po 89' se výchova dost uvolnila s vidinou demokracie), takže dětem jaksi není předávat co… Nehledě na to, že se asi i změnily hodnoty a zvýšil se tlak společnosti na materiální věci. Málokterý rodič by neřešil případné vyčlenění svého dítěte z kolektivu. Byla tu i diskuze, kdy školkové děti řešily značkové oblečení… Dětem to nejspíš v jádru bylo fuk, ale přebíraly chování svých rodičů…
A pak zase v jiné diskusi se řešily školní uniformy a z mého pohledu to má něco do sebe… Jenže někteří v tom opět vidí omezování svobody… Je to těžké… V zahraničí a už i u nás jsou elitní školy ( paradoxně i s uniformami) kde holt platí svůj k svému. A tady díky té zvrzané inkluzi těch škol bude přibývat a nůžky se budou rozevírat ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
20.2.22 10:33
@Proto02 píše:

Ten rozhovor je naprosto skvělý, vše vystihuje, děkuji za jeho sdílení! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
20.2.22 10:45
@majdula1 píše:
Ale prosimvas.

Z vetsiny tech deti nakonec vyrostou uplne normalni dospelaci, plus minus, vyjimky jsou vzdycky.
Grazlici a „priserne deti - pistici, nevdecne, nevychovane, rozmazlene etc etc…“ byly mezi detmi odjakziva, vzdycky se cizi dospeli pohorsovali, ze to decko roste pro sibenici, pro kriminal… to neni zadny fenomen moderni doby - a byly jak z rad benevolentnich rodicu, tak z rodin, kde se rezalo vareckou :roll:
Je to uplne jedno, dite vyroste tak jako tak, prijde mi spis, ze nas ukol jako rodicu neni cepovat a buzerovat jako bachar, ale „prezit“ a jit prikladem :D

Jako dospeli budou, pokud nejde o nejakou patologii, celkem prumerni a normalni.
Klid :mavam:

Tak to právě ne…nevyrostou. Z nich se rekrutují ti největší nárokovači na cizí byty, a všichni vsechno stejně, i když sis nevydělal, tak spravedlivé je mít to taky a jám mám nárok..a povinnosti žádné. Odkud asi jsou všechny ty extrémní směry? Tihle nikdy nedospějí. Nevychovaní, rozmazlení spratci.

• Citovat
  • Upravit
532
20.2.22 11:01

@Magical-eyes
Přesně. Vidím to stejně. Ze spratku normální lidi nevyrostou. Z těch největších spratku co jsem potkala já třeba na své základce jsou vylozene odstrašující případy, jsou neschopní normalniho života, žádný z nich nic nedokázal, je to tak trochu odpad společnosti. Rozmazlenci co kdysi šikanovali, ublizovali a hráli si na machry a teď úplné nuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
20.2.22 22:37
@LauJak píše:
@Magical-eyes
Přesně. Vidím to stejně. Ze spratku normální lidi nevyrostou. Z těch největších spratku co jsem potkala já třeba na své základce jsou vylozene odstrašující případy, jsou neschopní normalniho života, žádný z nich nic nedokázal, je to tak trochu odpad společnosti. Rozmazlenci co kdysi šikanovali, ublizovali a hráli si na machry a teď úplné nuly.

Znam to taky tak, ze se tam to detstvi hodne odrazi. Kolikrat jsem si rikala jak by to bylo prakticke znat pri vyberu partnera. Muj byvaly no to byly uplne presne dopady spratkovskeho detstvi. Vsem neco zavidel, kdyz se mu neco nedarilo tak se vztekal, uspechy postavene na materialismu, bezduvodne zatracovani ostatnich, eskalovalo to v nejake bitky, protoze pro ranu nesel daleko. Z takovejch deti proste bohuzel vyrostou labilove i presto, ze jsou treba funkcni v praci a socialnim zivote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.2.22 18:22

Ale taky ne každý vidáí to stejné v rozmazlenosti.. Nědy mě přijde, že je lepší, když jsou d ěti sami na hřišti, protože většinu věcí řeší jenom rodiče :nevim: a většinou blbosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 12:36

Obnovuji, i když s trochu jinou věcí. Nějak mi došlo, že jsem asi nezvládla výchovu, mám doma 3 divoká zvířata, ale já chci děti a nedaří se mi toho docílit. A hlavně nevím, kde jsem udělala chybu. Prosím a děkuji použijí, kdyz jim řeknu. Pozdraví, jen když je upozorním, že nepozdravili. Zuby si vyčistí, jen když je nazenu do koupelny. Odpadek vyhodí, jen když jim řeknu, ať to udělají. Cokoliv uz nepotřebují, od nich někde odpadne a tam to zůstane. My mame doma takovej bordel, ze se mi tu ani nechce bydlet. Ale ja nez uklidim jeden roh, oni udelaji bordel v druhym… uklidi opet jen kdyz jim reknu. Nechávají zapnutou TV, otevřený dveře, skříně… jakože vše udělají, ale jen na můj pokyn, sami od sebe se chovají fakt jak zvěř. Jsou jak utrzeni ze řetězu… já v každé situaci po nich chci „správné“ chování, pořád jim to připomínám, pořád si to vysvětlujeme, zkoušela jsem pozitivní i negativní motivaci, i ignoraci, přenesení zodpovědnosti na ně, naopak prebrani veškeré zodpovědnosti na sebe…prostě mám pocit, že jsem zkusila všechno, ale oni jsou nějak vůči moji výchově imunní. Ve škole i školce si je chválí, na návštěvách se taky chovají v pohodě, u babiček vcelku taky… ale doma je to prostě peklo. Já chápu, že děti běhají, křičí, že si sami nepohlidaji veškeré povinnosti, ale aby kruci nechávali odpadky i hračky všude, nesplachli záchod a neumyli si ruce… to je učím téměř od narození a pořád nic.. vyzaduju to při každé příležitosti, ale oni to až na výjimky nikdy neudělají sami. A kdyz je nechám být, tak asi za chvíli shnijeme… prostě je tu všechno špatně a já nevím, jak z toho ven. Zhltnu každou radu, prosím, děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML