Nevychované děti dnešní doby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.7.24 13:48

@Zabatko to dělám zrovna teď. Mám nachystané 4 obří pytle s věcmi, které vyhodime. Pořád zbývá spousta věcí, které nepotřebujeme, tak budu třídit dal. Pak se tu snad bude žít líp. A až deti vyrostou a odstehuji se, já půjdu do mini bytu nebo mini domku a nebudu tam mít vůbec nic 😀 ne, vážně… jsme zahlceni blbostmi, snažím se to teď protridit, jak oblečení, tak hračky, serepticky všeho druhu… doufám, že jak budeme mít min věci, bude na vse víc místa a bude to tu vypadat líp. Ale jsem na začátku.

• Citovat
  • Upravit
874
19.7.24 14:09
@Zabatko píše: Více

Držím palce. Mne úplně vytanuly ty tuny blbostí… vytáčely mne denně…
A ještě víc mne vytočila, když přišel požadavek ze školky na 1 červený knoflík a 2 černé, bavlnky, kus látky, zbytky vlny, papírovou krabici, listy z javoru a skleničku od medu a podobný laskominy.

Jo. Vrcholem byly dva kelímky od Pierota, já musela jít do večerky a hledat, co je Pierot, pak ten hnus sníst a vymýt kelímky. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
19.7.24 14:16
@Anonymní píše: Více

K tomu bordelu - co povolit tyto typy bordelu jen na mistech tomu urcenych a zbytek domu nechat uklizeny? J nas treba detske hracky do obyvaku nepatri, takze kdyz si maly chce hrat v obyvaku, je nauceny, ze ty hracky jsou tam jen na navsteve, takze si je po ukonceni hry odnese do pokojiku. Co je v pokojiku resim jen do te miry, aby se dalo projit k posteli, pripadne jednou za tyden vysat. To zadam o uklid, jinak vysaju co je pristupne bez z aruky toho co spolkne vysavac. Timto mame spolecne prostory relativne uklizene a zaroven nemusim porad pripominat uklid neceho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
19.7.24 14:20

Nevím, no.. Mně připadá, že do určitého věku děti je člověk jako drab a neustále jim strká do něčeho nos jak štěněti do louzicky.
Já mám naštěstí jen jedno a druhe jsem vyvdala a to tu není pořád, ale stejně to bylo pořád něco. Špinavé nádobí, které si neodnesli, jsem jim hromadila na jejich místě u stolu, takže se neměli kde najíst, čisté složené prádlo na posteli, aby museli uklidit před spaním. V případě špinavého WC jsem jecela tak dlouho, až bylo uklizeno. Hodně zapeklita byla svacinova krabička a láhev, ale když si ji neumyje, nebude svačina, že. Zakázala jsem tahání hraček do obýváku a v dětském pokoji ať si dělají, co chteji…
Můžu tě potesit, že se to pak postupně láme, ve veku 13 a 15 už odnasi nádobí do myčky automaticky a starší ji občas dobrovolně i vyklidi, špinavé prádlo do koše a starší občas pomůže s vesenim prádla..
Zas si člověk musí dát realne cile a vybrat si, kvůli cemu fakt prudit a co je nepodstatné.. A postupně dávat volnost, hlavně je, že to uklidí, až si sami vyberou a ne hned, teď, protože jsem to řekla.

• Citovat
  • Upravit
30994
19.7.24 14:21
@Ahep píše: Více

Brani jidla ma kazda rodina jinak. U nas se ji najednou, jidlo mam rozmyslene dopredu, pocitam s nim na svaciny. A pro jineho je to divne, kazdy si ji, kdy chce, na co ma chut a na me se diva jak na vezenskeho dozorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 14:21

@starfish_at_night to zní dobře, zkusím, díky. Hračky vždy odnesou zpět do pokoje, přestěhuju jim tam i psací stoly, protože úkoly děláme všude, jen ne u jejich stolů… a hned bude aspoň obývák uklizeny. To je super, přesně takovéto rady potrebuju, ty praktické věci, co mě nenapadnou. Já jsem neprakticka, lítám v oblacích a snažím se držet reality, ale jak vidíte, moc mi to nejde… děkuju za radu, převedu do praxe ještě dnes.

• Citovat
  • Upravit
6078
19.7.24 14:23

Hele co se spratků týče - snažím se nesoudit od doby, kdy se mi narodily děti 😃 a taky mi to někdy ujede.

Máme doma 4 děti, z toho v pořadí 3. dítě, to je síla. Tvrdohlavý, neposlouchá. Přitom obrovský mazel a velmi chytrý. Teď má zálibu v zabíjení mravenců a ploštic venku. Nepomáhá nic, vysvětlovala jsem to zhora zdola, napomínala, nic. Tak teď holt má zakázaný tablet. Dneska ke mě přiběhl, já ležela na posteli, a kousl mě do hlavy. Svoje děti nemlátím. Snažím se řešit konflikty jinak. Tady to bylo tak přes čáru, že dostal.

Po záchodě spláchne, ale musím ho honit, aby si umyl ruce. Starší sourozenci jsou naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
19.7.24 14:35
@Ahep píše: Více

U nás si děti od určitého věku (cca od začátku školy) berou/dělají svačiny samy. Nějak si třeba nedovedu představit, že dítě přijde ze školy a čeká, než matka/otec dorazí domů, aby mu připravili svačinku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
19.7.24 14:39
@Anonymní píše: Více

Pokud prakticke rady, tak ja mam tedy mladsi deti, cca 4, 6 a 8. Ale dulezite je, aby kazda vec mela sveho majitele a sve misto. Spolecnych hracek je par - duplo, lego, kostky a s tim jsou problemy, kdo prijde, ten si hraje, pak zase odejde a prijde prubezne nekdo jiny… To uklizim prevazne sama. Ale veci, ktere maji daneho majitele, tak ty si uklizeji samy. Ukoly nedelame v jidelniho stolu, ale kazdy ve svem pokoji. Snazim se drzet zasadu, ze uklizeno musi byt ve spolecnych prostorach, u nich v pokojich jak kdy. Chapu, ze si neco rozdelaji na stole a budou s tim pokracovat, ale delaji to na jejich stole. Obleceni po zemi resim skolni a na krouzky, kde ja jsem zodpovedna za to, ze maji co na sebe. Pokud maji pohazene po zemi domaci obleceni, par dni to vydrzim neresit.

Co nam pomaha, jsou ty roboticke pristroje. Deti chapou, ze aby mohl vysavac jezdit, ze na podlaze nemuze nic lezet. Splachovani mne prijde jako nesvar ze skolky, kde po sobe nesplachuji a chodi hromadne. To pripominam. A dekovani a zdraveni je vec povahy, mam dite, co podekuje az po pripomenuti (dost trapne) a pak dite, ktere dekuje uprimne samo od sebe.

Nejvice svoji vychovu vidim v dobe dovolenych, kdy je clovek s detmi hodne. A letos musim rict, ze se to fakt lepsi a snad to smeruje k dobremu cili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
19.7.24 14:41

@SaxaL Tak požadavek může přijít, ale to je tak všechno, že bych šla koupit kvůli tomu Pierota, to by mě ani nehlo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
19.7.24 14:55
@Monchichik píše: Více

No vidíš, mne to teda před těmi deseti lety ani nenapadlo, že bych se na to mohla vyprdnout.
Lítala jsem jak hadr na holi, dneska už bych to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 15:03

@Cuddy děkuji. Naše děti mají 4, 7 a 9, takze de facto stejne. Máme hodně hraček společných, Lego, deskovky, motorický hračky, výtvarný potřeby… takže úklid těchto věcí je oříšek, jsou pořád a všude, pokusím se jim vymyslet nějaký neutrální místo. Každý svoje pak má u sebe v pokoji, zatím jsou ve dvou, nejstarší sám a dva mladší spolu. Místa je dost, musím to tam nějak preorganizovat. Držet uklizeny společný prostory je super napad, to bude ten obývák, musím se na to zaměřit.

• Citovat
  • Upravit
31438
19.7.24 15:28

Mame to same, 12r, 10r, 7r - mimo domov nejchvalenejsi nejsamostatnejsi nejhodnejsi, doma peklicko. Ale tak neco se pomalu lepsi. Ale samozrejme me vycerpava a cim dal mene bavi byt porad policajt. Paky na ne moc nemame, tak pokracuju s duslednosti a doufam :mrgreen:.Ale tak v nekterych vecech posun kupredu urcite je, jen pomalejsi, nez bych byla cekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 15:34

@Hobitka přesně stejný, venku super, doma peklo, zlepšení jasne vidím, ale pomalejší, než bych čekala. Tak snad je to asi v pohodě, snad časem dospěje ke kyzenym cílům a hlavně snad v dospělosti budou normální a pouzitelni. Fakt nechci vychovat toho chlapa, co od něj odpadne ponožka uprostřed obýváku a on bude čekat, až to manzelka zařídí.

• Citovat
  • Upravit
1214
19.7.24 15:46
@Cuddy píše: Více

Já si vůbec neumím představit, že by si dítě nemohlo vzít z ledničky cokoliv, co chce. My dospělí to také tak děláme. Ale zeptají, jestli to na něco nepotřebuju, pokud je to něco, co si neberou obvykle. Dělají to od té doby, co otevřou lednici a zvládnou si samy otevřít jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí