Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, moc děkuju, mám to v hlavě „rozházené“, ale budu se snažit být nad věci, být ta „hrdá“, co má navrch.. Děkuju.
Půjdu spát, ať mi to zítra (vlastně dnes) myslí. Dám vědět. Dobrou
Nedávno dávali nějakej film kde byl stejnej scénář,jen se ten chlap s bejvalou domluvili že jako od ní odejde proto že ona děti mít nemohla a udělá si ho z jinou,nakonec to dopadlo tak že on a ta bejvalka jí to dítě chtěli vzít,ale asi moc koukám na tv,jen mě to napadlo když jsem četla o tom chtěném těhu tet a hned ![]()
šmarja ne - eště toho trochu!
dítě zůstane tam kde je, přeci! ![]()
Zlatuska píše: šmarja ne - eště toho trochu!No jasně,ale myslela jsem to spíše jen jako vzpomínku i když že by chlap přemýšlel tak že si jinam odskočí udělat dítě je taky možnost,ale myslím že většina chlapu takle nepřemýšlí jako žena.
dítě zůstane tam kde je, přeci!
A víte co mě štve? Proč ženská musí doma čekat jak… Čekat, až si to milej zlatej rozmyslím, jestli jí vezme na milost a bude s ní… To je fakt děsný!!!! Jestli máš, kam jet, sbal sebe i malou. Neuteč, jen až přijde, řekni, že si taky musíš spoustu věcí promyslet a že se vrátíš cca za tři dny. Počkej, až mu dojde, že by o Vás opravdu mohl přijít a že to není jen jeho rozhodnutí!
On má teď pocit, že si může vlastně vybírat. Chlapi se bojej být sami, ale takhle by vlastně nebyl. Já myslím, že se prostě SMSkama otevřeli starý vzpomínky a že v tom trochu tápe. Vás ale miluje a má tu rodinu. Ale 14 let je 14 let. A bejvalce se ohledně její reakce při telefonování vůbec nedivím. Proč by měla někoho, kdo jí odvedl manžela, utěšovat, že je vše v pořádku??
Tak držím pěsti a hlavně přeju hodně energie, protože máš před sebou ještě těžké chvíle, ať to dopadne jakkoliv!
Dobré ráno..
Snad není ani dobré, spala jsem tři hodiny, malá se budila, plakala, blinkala, já nemohla zabrat, co se to sakra děje?
Kacenka78: máš pravdu, na tohle jsem taky „přišla“, že má pocit, že si může vybrat. Čím víc přemýšlím, proč odešel, tím víc mi vychází to, jak píšeš.. Jinak, nemyslím, že jsem jí ho odvedla (ale to nikomu nevysvětlím, především jí..), on se rozhodl sám, tohle učinění provedl on sám, třeba na základě promyšlení. Odejít bohužel nemám kam, k rodičům nee, nechci jim to vysvětlovat a měla bych to denně na talíři, a na to opravdu nemám sílu.
baghira: nemusela jsi mazat příspěvěk, pokud je anonymní opravdu bývalá, prosím, ať si poslouží. Ona neví, co je to mít dítě, jaká zodpovědnost to je, jaké to je, ho milovat, to malé, křehké, bezbranné.. A taky, že potřebuje nás oba, mámu a tátu!
Vytrpěla jsem myslím přes víkend dost, emoce opravdu vychladly, je mi sice strašně bolavě, špatně, ale zvládnu to- jsem přesvědčená, že ano. Zažila jsem spoustu věcí, těch špatných, a chci už klid a někoho, kdo o mě bude opravdu stát, a brát mě takovou, jaká jsem… Jdu si zkusit ještě lehnout, děkuju za reakce, jste hodné, opravdu jste mě podržely!
DOBRE RANO I TOBE!!!
Ted jsem docetla Tvou diskuzi a mam asi minutu na odepsani-CHTELA JSEM JEN,AT VSE DNESKA ZVLADNES CO NEJLIP A VUUBEC-je tady hoodne lidi,co na Tebe budou myslet,takze by v tom byl cert,aby vse nevyslo V TVUJ MAXIMALNI PROSPECH
![]()
B.
Kamčo, taky mě to napadlo
, že to tak měl naplánovaný dopředu. Ale to by museli vydržet jen ti největší podrazáci, a svoje dítě nikomu nedám! Když bude potřeba, ani jemu (stejnak se o ni nestará, jen když ho poprosím a taky nechci, aby mi na Barču sahala ona, nebo cokoliv jiného (ale to doufám, že se nestane, při té představě mě mrazí)
. Tak a čekám, kdy přijde.. Myslete na mě
Myslíme na Tebe!!!! Neboj, miminko ti nikdo nevezme!!!! Už se chlap ozval, nebo kdy se má vlastně vrátit od rodičů? Vlastně teď je asi v práci, viď?
Misutko, jak já ti rozumím… Tady je každá rada drahá. A já nejsem vůbec ta, která by mohla radit. Holky, které mě znají a znají „můj příběh“, vědí, o čem mluvím… Jen jsem chtěla napsat, že máš mou podporu a že na tebe budu myslet, ať to dopadne dobře. Nevím, co bude to DOBŘE - jestli když odejde a nechá vás napokoji, nebo když zůstane. Každopádně přeji, ať je ti fajn a jsi „fpoho a spoko“ ![]()
Krásný den bez slz a nervů.....
Misutko , nemám čas číst celou diskuzi, jen letem světem, ale naprosto souhlasím s názory Lesiny!
Nech ho být, nerýpej do něj, nepátrej. Ať už to vypadá jakkoliv, určitě s ní nespí, jen si potřebuje věci ujasnit. Nebo s někým pokecat, 14 let je 14 let. Je to přesně jak říká! On chce být s vámi, ale kdykoliv přijde domů, ty na něj tlačíš, jak se to má s bývalou. Nechej toho a do ničeho ho nenuť! Nechej ho, ať spí u rodičů nebo kde. Je to speciální situace.
Prosím
Uvidíš, že se ti to čekání a silná vůle stonásobně vyplatí ![]()
Každá tvoje připomínka nebo tvůj dotaz celou situaci prodlužují. Zkus na celou situaci „zapomenout“ a ničím to nepřipomínat.
Jsi hodně mladá, já byla ve tvém věku stejná. Všechny problémy jsem chtěla řešit hned. Ale některé věci potřebují uzrát.
Můj chlap se taky dlouho scházel s bývalou na kafíčka i na horší věci, sváděli to na děti (a přitom ani neví, jaké měli vysvědčení)… Ono to skončí, ale musíš to nechat být, snad jen bez emocí říct, že se ti to nelíbí a že doufáš, že to nebude přehánět.
Drž se, přeju hodně trpělivosti a neboj, on se k ní nevrátí. Kdyby s ní chtěl být, byl by s ní a ne s tebou, věř mi ![]()
Píšu z vlastní zkušenosti ![]()
Misutko, podle toho co v cele diskusi píšeš, vypada to, že jsem byla před rokem v podobne situaci, ale v opačne roli, jen nebyl ve hře potomek… Platilo na mě od partnera ultimátum. Jasný ultimátum, bud já nebo nic. Pokud je aspon za nehet pravdy, že vas ma tvůj chlap rád a že s bejvalkou být nechce, tak jakmile zjistí, že by o tebe a o malou mohl přijít, myslim že se to v něm zatraceně hne.
moje rada je - hlavně to řeš pokud možno bez emocí, neplakej, nekřič, nic nevyčítej, nevyptávej se, pokud možno chladně nastav svoje podmínky a třeba mu taky slib, že pokud dodrží tvoje pravidla, ty už nebudeš slídit po smskách a volat bejvalce.
Určitě to je narušení vztahu jak prase, ale vůbec nic neni ztraceno.. Pokud budete mít vůli to řešit, dá se to všechno vyřešit doma v klidu, když zásah poradny je pro tvého chlapa příliš… My jsme to řešili podobně - tužky, papíry, pravidla, omezený čas na sdělení co nam vadí co chceme… vyšlo nam to baječně. kdybys chtěla napíšu ti o tom více.
Moc držím pěsti, důležitý asi bude, s čim dnes přijde…
MYslim na tebe moc!!!!!!!
Ahoj holky, v první řadě Vám moc děkuju, jste hodné a moc jste mě podržely!!!
Měl přijít na devátou, přišel po desáté, že byl u doktora (dlouho ho bolí záda, nebyl schopen si tam zajít dřív, ale to vem čert..), tak jsem se ho ptala, jak se měl a on, že blbě, že se moc nevyspal, že přemýšlel.. Jenže pak mu zvonil telefon a on musel zřejmě neodkladně jít mluvit, tak jsem se naštvala (ještě předtím mu do hovoru říkám, jestli teda bude telefonovat, nebo co..Ten hovor nebyl vůbec důležitý), sbalila jsem malou a odešla ven. Asi po dvaceti minutách mi psal, jako proč jsem prosím odešla.. Neodepsala jsem mu, šla jsem pomalým krokem domů. Když jsem otvírala dveře, asi si zrovna s někým psal, honem rychle uklidil telefon a začalo to..
Mluvili jsme o všem, snažila jsem se být klidná (myslím, že se mi to povedlo), jen když jsem říkala, že chci, aby to bylo jako dřív, tak mi trošku zvlhly očka, ale slza neukápla
. O své bávalé pořád dokola tvrdil, že to je kamarádské a neřekl mi o tom, protože bych „vyváděla“! No, prostě moc věcí jsme si říkali, sem tam jsme i „zalaškovali“, říkal, že dnes už bude spát doma, že chce být s námi. Ale je to takový divný, možná si to namlouvám, ale měla jsem pocit, že si dává pozor, aby se mě nedotkl, a dostala jsem se do situace, kde si říkám, ať se třeba z bývalé posere, fakt mě to nezajímá. Do jeho mobilu už se v životě nepodívám, jeho bývalé už nikdy nezavolám (sama vím, že to byla obrovská blbost), a jak jste radily, nebudu nic vytahovat, řešit, nechám to tak, jak to je. Ať je to divné, nebo ne, budu se věnovat malé, akorát začnu víc chodit ven a na ten jeho „servis“, co tu má mu taky kašlu. Nebudu pořád vařit, žehlení taky počká. Hodně to bolí, ale věřím tomu, že se to „vsune“ zpět do těch krásných kolejí, ve kterých jsme jeli předtím. Taky díky Vám! Snad to vydržím.. Když odcházel, dal na stůl peníze, s tím, že kdybych něco potřebovala, tak ať to koupím. Ještě jsem se ho ptala, jestli mě miluje, řekl že jo a ptal se, jestli já jeho. Řekla jsem mu, že ho mám ráda, a on se ušklíbl, kdysi říkal, že pro něj to je jedno a to samé, a teď mi najednou řekl, že jak pro koho.. Nestačím zírat. Jsem zvědavá, jestli se v průběhu dne ozve SMSkou, co vlastně napíše, nebo jestli raději napíše bývalé.. Ale to už je pro mě uzavřená kapitola, navždy.
Jsi šikula, drž se!!!! A přeju, aby ti zdravá „nasranost“ vydržela.
Jetě jeden postřeh - nikdo si neváží toho, na čem nemusí makat - takže ho nech, ať si taky doma mákne, tím víc ocení to, co děláš ty a tím víc bude milovat svůj domov a vás.