Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zuzana5n12 ten problém ale není v odlišnosti názoru, ona ho tu má většina uživatelek podobný. Problém je ta tvoje radikálnost- buď mu to neměli dávat vůbec a nebo by na jeho tablet neměli nejlépe ani sáhnout, když už tomu nedokázali předejít. A většina se ti jen snaží vysvětlit, že dítěti ta situace neuškodí, prostě se mu nastaví pravidla. A že dítěti ve čtyřech letech prostě určité věci kontrolovat musíš.
@jjss píše:
@Zuzana5n12 ty fakt nečítaš čo ti píšu. Ideš si svoje teórie a kto nesúhlasí, tak je starý, zapšklý, neúctivý a netolerantný. Nikto netvrdí (okrem Teba), po..r sa, lebo si len decko. Ale keď sú nejako nastavené pravidlá s elektronikou, tak to všetko nezahodím kvôli darčeku. HOLT to tak je a vzdávam HOLD rodičom, čo si uvedomujú, že sú za decko zodpovední.Příspěvek upraven 28.03.22 v 23:00
Tady píšete abych se po. rala vy jako první. Ode mě to bylo spíše reakce aby jste si to uvědomila že to nebylo úplně vhodne Víc netřeba. Nepamatujete si ani co jste psala
@BohunkaP píše:
Nevím, čemu říkáš “dříve narození”, ale jelikož mám školní děti, zas tak hrozné to se mnou nebudeK dalšímu se vyjadřovat nebudu, protože - a to bez pardonu - za to ta slátanina nestojí. Ty jsi tady ta poslední, která by měla mluvit o “respektu k odlišnostem a jiným názorům”… poté, co jsi jednu z uživatelek označila za hloupou, druhou (zcela nesmyslně) za neslušnou a ostatní s tebou nesouhlasící šmahem za staré, zapšklé a nerespektující.
Zato mě nikdo nijak neoznacil že? 😂
@Aduš8 píše:
@Zuzana5n12 ten problém ale není v odlišnosti názoru, ona ho tu má většina uživatelek podobný. Problém je ta tvoje radikálnost- buď mu to neměli dávat vůbec a nebo by na jeho tablet neměli nejlépe ani sáhnout, když už tomu nedokázali předejít. A většina se ti jen snaží vysvětlit, že dítěti ta situace neuškodí, prostě se mu nastaví pravidla. A že dítěti ve čtyřech letech prostě určité věci kontrolovat musíš.
A je to problém že ten názor mám? Proč tu potřebu ti lidé maj mi to za každou cenu vymluvit. Budete spokojeni když napíšu ano máte pravdu vy?
@jjss píše:
@Zuzana5n12 o akých urážkach píšeš? Myslíš tie Tvoje voči ostatným a to, že tiež nedokážeš prijať bez rozčarovania iný názor? Možno budeš mať šťastie na submisivne decko a nebudeš musieť ísť do konfliktu, ale ostatní majú aj iné skúsenosti. O po..ani píšeš Ty
No to submisivni dítě z něj nechci právě udělat. Jinak už jste určitě četla že je mi jasné ze konflikty nastanou.
@Zuzana5n12 píše:
Tady píšete abych se po. rala vy jako první. Ode mě to bylo spíše reakce aby jste si to uvědomila že to nebylo úplně vhodne Víc netřeba. Nepamatujete si ani co jste psala
Prosím tě, už se opravdu začínáš zesměšňovat - ostatním kážeš, jak tvoje příspěvky nečtou… a sama je evidentně jen tak přelétáváš, aniž bys o nich přemýšlela ![]()
Ona ti napsala toto:
Nikto netvrdí (okrem Teba), po..r sa, lebo si len decko.
Přečti si to znovu a přemýšlej o významu - je úplně jiný než sis to přeložila ty. O urážce nemůže být ani řeč… zamysli se dvakrát, než něco vyplivneš do klávesnice.
@Zuzana5n12 píše:
Veď to bola len reakcia na Tvoje: Ale musí se ty situace posuzovat individuálně. Ne vše nekompromisně a tvrdé a po.. r se protože jsi jen dítě.
fakt čítaj poriadne, lebo v mojom príspevku nebolo nič, o tom, že sa máš ty
len, že nikto nechce ísť tvrdo po deťoch. Si márna, lebo vyťahuješ veci, ktoré nemajú nič do činenia s Tebou a berieš ich na seba.
@BohunkaP píše:
Prosím tě, už se opravdu začínáš zesměšňovat - ostatním kážeš, jak tvoje příspěvky nečtou… a sama je evidentně jen tak přelétáváš, aniž bys o nich přemýšlela![]()
Ona ti napsala toto:
Přečti si to znovu a přemýšlej o významu - je úplně jiný než sis to přeložila ty. O urážce nemůže být ani řeč… zamysli se dvakrát, než něco vyplivneš do klávesnice.
Nikto netvrdí (okrem Teba), po..r sa, lebo si len decko.
A pardon již mi to paní píše jak to myslela. Omluvím se jí. Moje chyba.😊
Ale názor ani prez to že jsem udělala chybu a zesmesnila se tím nezměním a ne příjmu ho😂prostě mám svůj.
@jjss píše:
Veď to bola len reakcia na Tvoje: Ale musí se ty situace posuzovat individuálně. Ne vše nekompromisně a tvrdé a po.. r se protože jsi jen dítě.fakt čítaj poriadne, lebo v mojom príspevku nebolo nič, o tom, že sa máš ty
len, že nikto nechce ísť tvrdo po deťoch. Si márna, lebo vyťahuješ veci, ktoré nemajú nič do činenia s Tebou a berieš ich na seba.
Omlouvám se špatně jsem to pochopila. Hlavně se omlouvám za mou reakci na vás kdy to měla být moje reakce ve stejným znění.
@Zuzana5n12 v pohode
napíš prosím tak o 5 rokov, či si stále myslíš, že máš pravdu
na začiatku sme každá plná ideálov.
@jjss píše:
@Zuzana5n12 v pohodenapíš prosím tak o 5 rokov, či si stále myslíš, že máš pravdu
na začiatku sme každá plná ideálov.
Bylo by to zajímavé. Úplně mě láká napsat že se to pokusím splnit a vzpomenout si, ale asi je to blbost. Ale kdo ví třeba se ozvu😂
@Zuzana5n12 píše:
Jinak je tu další zajímavá věc. Celou dobu vám vykam vy mě tykate. I v diskuzích mužem zůstat slušní. Tzn když jsem vám to nenabídla slušnost by byla netýkat. Nejen vaše nemůžeš ale i toto též vypovídá o tom že máte pocit nadřazenosti. Zklamu vás. Nejste nadřazena a nebudete ani kdybyste vychovala 10 báječných děti. Pořád budete jedna z mnoha.
zas vedle ![]()
@Zuzana5n12 píše:
A pardon již mi to paní píše jak to myslela. Omluvím se jí. Moje chyba.😊
Ale názor ani prez to že jsem udělala chybu a zesmesnila se tím nezměním a ne příjmu ho😂prostě mám svůj.
Tobě se musí takto polopaticky, co tím chtěl autor říci? Pak je jasné, kde je problém.
Takže já to vezmu jednoduše : děcko se nezblazni, když mu rodiče nastaví pravidla užívání tabletu, ale bude zklamané, když mu dárek zmizí.
Dále - na tomto fóru je nastaveno v pravidlech, že si uživatelé TYKAJÍ.
A za další, je rozdíl mezi slovy HOLD a HOLT.
A pro jistotu přidám vysvětlení. Neurážim tě, není to mym záměrem. Jen vysvětluji.
@werajsik píše:
A kdyby jen u prvního.. 😂 😂 Já jsem měla ideály i u druhého dítěte.Už jsem přece zkušená máma a vím čemu se vyhnout.. 😂 😂 Nooo.. Zlaté oči..
![]()
![]()
![]()
Dcera (2,5 r) je o hodně uvztekanější a umíněnější dítě, než byl syn v jejím věku. Občas přemýšlím, kam ji prodám
![]()
Ne je zlatá, ale není den, aby nehodila alespoň 1× svou pózu uraženosti, protože jsem si dovolila ji říci ne
Zlá máma
Hele já taky i u druhého. On se jevil že začátku mírně
A asi až do 3 let jsem měla pocit, že se mi to daří ![]()
@Limi123 Stejně je to sranda. Stejní rodiče, stejné prostředí, stejná výchova a ty děti mohou být tak diametrálně odlišné. Ale tak!