Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@lasička1 píše:
No mě ani nejde o jednotlivý případ-ale spíše mě často nadzvedne ze židle to, že si lidé pořizují nezodpovědně děti a potom mají nataženou ruku co od státu získat. A my co pracujeme a staráme se sami o sebe nic nedostaneme. Nakonec ani důchod-protože peníze co nyní odvádíme do systému čerpá někdo jiný. Mladý, kdo může pracovat, ale nepracuje.
V práci jsem se setkala s matkou, co měla 8 dětí. Nikdy nepracovala.Je jí 29 let. Říkala, že partner pracuje na černo. Ona bere od sociálky přes 35 tisíc. Do práce se ani nechystá. To jsou případy, co mě rozčilují-proč si někdo bezhlavě pořizuje děti a náš stát jim platí?
Spravedlivé by bylo dát každé rodině přídavek na dítě, max. na 3 a pokud někdo touží po větší rodině, tak ať si jí živí sám. Tak jako si nyní my živíme sami svoje dvě děti.
Omezit přídavky počtem dětí je hloupost. Je mnoho jiných nástrojů a hlavně je žádoucí vyšší porodnost. Jde jen o to, u koho. Spíše jde o omezení sociálních dávek na kdejakou koninu. Příspěvek na topení, příspěvek na bydlení a podobně. Proč má dlouhodobě nezaměstnaný bydlet stejně jako ten, co každý den chodí do práce?
@Vermion píše:
Holky, klíííd nerozčilovat se…
Vy si povedete své děti jistě jinak. Jak?
No tak, že nebudou mít potřebu bydlet v šestnácti - nebo i dřív s někým jiným než s rodiči, že budou mít dostatečně kvalitně vyplněný volný čas, že budou mít plány do budoucna - studium, třeba i v zahraničí, cestování, práce…
Vy na tom budete pracovat od jejich útlého věku a jistě se vám to podaří![]()
Není třeba ztrácet nervy nad někým, kdo si život…už v počátku, vlastní vinou, nerozumem a nerozvážností…
Jediná věc, co mě mrzí, vydělávat pro tyto osoby sociální dávky a co si budeme nalhávat…většina takto mladých matek vzdělání nedodělá a tudíž žádné pořádné daně státu nikdy neodvede…
Presne..ake tu ju strjne vacsina poklepe na rameno nech mimiska s oritelickem vychovavaju.. ![]()
Na otázku zakladatelky již odpovězeno bylo, ano může ho dostat do péče otec.
Trošku OT, ale nedá mi to. Pracuji ve fabrice, mám krásných 18 tisíc čistého, odpracuji si 8 hodin, jdu domů s čistou hlavou. Když chci více peněz, udělám v měsíci 2 přesčasy a mám 20 tisíc. Kdežto přítel pracuje jako provozní vedoucí celého kraje, pracuje od rána do večera, práci si nosí domů, často pracuje i o víkendu a má stejné peníze jako já
Takže to, že pracuje ve fabrice neznamená, že nemá peníze
A naši seřizovači ve fabrice pod 23 tisíc čistého nejdou ![]()
Anonym proto, že zde chodí rodina a nepotřebuji aby věděli, jaké máme nebo nemáme příjmy ![]()
@Leoonka Ahoj já otěhotněla v 16 a malý se narodil chvíli po 17-tých narozkách. Teď už manžel byl plnoletý, takže on měl syna v péči a na něj také byla mateřská do mých 18 marozenin, pak jsem si to přepsala. Z porodnice mě musel vyzvednout on, protože jako neplnoletou mě nemůžou propustit s novorozencem. Navíc co se týká bydlení v 16 u přítele (nepatří tobě), tak já odešla z domova a máma zkoušela i policii, ta mi akorát zavolala jestli jim řeknu kde jsem a jestli tu jsem dobrovolně, a pak že víc neudělají, protože byť neplnoletá, 15 už mi bylo.
@Daduka 25 ve fabrice?!
To nevím z jakého kraje jsi, ale u nás toto rozhodně nemají.
Jestli máš miminko, tak víš že ze začátků jsou velké výdaje.
Ale o tom my dvě se hádat nebudeme, jelikož asi má každá jinou predstavu.
Jen sem napsala svuj názor, tak mě zabí ![]()
@miisenka píše:
Presne..ake tu ju strjne vacsina poklepe na rameno nech mimiska s oritelickem vychovavaju..
A co s ním má jako dělat jiného? Utopit ho nebo jít vrátit do obchodu? Ty opravdu nemůžeš být normální … jinak bys nemohla psát tyhle zcestné bláboly. K čemu jí pomohou Tvoje moudra? Ona už těhotná je… a i kdyby stokrát chtěla (jakože nechce), nemůže to změnit.
a ja si myslim, ze kazdy si noze komentovat co chce..pre mna to ma vacsiu informacnu hodnotu..
Jistě, každý může, co chce
![]()
Patří k elementární slušnosti jasně odpovědět na položený dotaz… a nerýpat jako hloupá slepice do věcí, které zakladatelka řešit nechce (natož, když o to sama výslovně požádá.. nerespektování takové žádosti není nic než hulvátství). Pokud chceš „větší informační hodnotu“, založ si vlastní diskusi na téma, které Tě zajímá…
@PetraJ Zakladatelka je z Chrastavy, muze zcela klidne delat v Nemecku.
@Lucie 93 píše:
@Daduka 25 ve fabrice?!To nevím z jakého kraje jsi, ale u nás toto rozhodně nemají.
Jestli máš miminko, tak víš že ze začátků jsou velké výdaje.
Ale o tom my dvě se hádat nebudeme, jelikož asi má každá jinou predstavu.
Jen sem napsala svuj názor, tak mě zabí
Ale já se nechci hádat, jen jsem chtěla ukázat, že práce ve fabrice automaticky neznamená minimální mzdu a neschopnost uživit rodinu… A ano, mám představu, kolik stojí na začátku věci na dítě (dokonce dvojnásobně, protože máme dvojčata). Ale na druhou stranu se ty věci dají pořídit postupně, ne z jedné výplaty… A tím bych už skončila.
@BohunkaP
Mne je uplne simak co s mimcom spravi, len verim, ze mimco bebude platit za chyby rodicov..a ano, nejsom normalna, inejdem s davom, nemam fivod..to ze mam iny nazor, neznamena ze je lepsi alebo horsi, ale je moj..ty mas svoj, a tiez Ti nevravim, ze nejsi normalna alebo pises scestne, i ked mne sa to tak treba moze javit..
Stejne nevim o jakych mudrach vravis..ja ju nekritizujem, nekomentujem…reagujem na nazory inych uzivateliek..treba zo zakladatelky bude matka roka.. ![]()
Takze sa hod do klidu..to ze mam iny nazor a ze komentujem nieco ine, Ti moze byt u piiip..ked sme u toho, tvoj prispevok tiez neni k tematu, tiez sa Ta nikto na to nepytal co si myslis a tiez to zakladatelke nepomoze..i ked ja si myslim, ze si niekto dela prdel..
![]()
@Daduka píše:
Ale já se nechci hádat, jen jsem chtěla ukázat, že práce ve fabrice automaticky neznamená minimální mzdu a neschopnost uživit rodinu… A ano, mám představu, kolik stojí na začátku věci na dítě (dokonce dvojnásobně, protože máme dvojčata). Ale na druhou stranu se ty věci dají pořídit postupně, ne z jedné výplaty… A tím bych už skončila.
suhlasím, muž taky dělá ve fabrice a uživí nás v pohodě..mimochodem, jemu 25 ![]()
@Lexoid píše:
Omezit přídavky počtem dětí je hloupost. Je mnoho jiných nástrojů a hlavně je žádoucí vyšší porodnost. Jde jen o to, u koho. Spíše jde o omezení sociálních dávek na kdejakou koninu. Příspěvek na topení, příspěvek na bydlení a podobně. Proč má dlouhodobě nezaměstnaný bydlet stejně jako ten, co každý den chodí do práce?
Přídavky realizovat formou odpočtu z daní PRACUJÍCÍCH rodičů, sociální dávky striktně omezit na omezenou dobu a osekat.Ne, aby si někdo chodil na sociálku s paragonem na ledničku nebo pračku. Zrušit nebo minimalizovat příspěvky na bydlení. Dále podpora úplných odpovědných rodin, nikoli armády samoživitelek, s výjimkou vdov.
@Daduka píše:
můj chlap taky dělá ve fabrice, běžný plat má 25 a není pro něj problém jít na 2-3 přesčasy a mít 30, jo a jsme ze severních čech máme 3 děti a já do práce nechodím protože manžel nás uživí ![]()
@anickadomnik píše:
můj chlap taky dělá ve fabrice, běžný plat má 25 a není pro něj problém jít na 2-3 přesčasy a mít 30, jo a jsme ze severních čech máme 3 děti a já do práce nechodím protože manžel nás uživí
Vážím si takových lidí, jako je Tvůj muž.
Chlapa dělá odpovědnost.
@Burj Chalifa píše:
Vážím si takových lidí, jako je Tvůj muž.Chlapa dělá odpovědnost.
můj chlap je v určitých věcech asi svatý ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat