Nezletilá a těhotná

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
138
11.2.14 15:53
@BohunkaP píše:
Ona založila diskusi s jediným a naprosto přesně formulovaným dotazem. „Může přítel dítě dostat do péče?“

Jediné přijatelné odpověďi jsou „ano, může, protože…“, příp. „ne, nemůže, protože…“

Na nic jiného se neptala! Tj. nic jiného nikomu z Vás nepřísluší hodnotit, natož kritizovat. Holka už stejně dítě čeká, těžko ho po přečtení Vašich jasnozřivých prognóz o frontě na pracáku či inteligentních hodnocení její osoby a osoby jejího přítele půjde vrátit… takže o co Vám tady jde?

Jsou skvrny na slunci nebo na planetě proběhla invaze slepic nebo co se to sakra děje?

Přesně tak…

• načítám...
31292
11.2.14 15:54
@Nejhodnější píše:
Jo jo ve 21 letech bude generální ředitel :pankac: :pankac:

no, znám jednoho, co byl v 21 ředitel fabriky :P moc šikovnej chlap - a je dodneška.
A taky to byl pro rodinu „blbec“, co se v šestnácti odstěhoval ke svojí tehdy devatenáctileté přítelkyni.

• načítám...
15113
11.2.14 15:54
@pavlinka77 píše:
Né každá může používat HA, třeba moje dcera nikdy nebude moc brát HA :-)
Budu muset vymyslet něco jiného :D

Doktor snad něco vymyslí. Já vím, že ty prášky není žádná skvělá věc, nicméně porod, nebo potrat v patnácti, šestnácti taky ne. Dcera mívala jeden čas náplast, ale pořád se jí to odlepovalo, injekce je stejné svinstvo.Snad se bude časem ta antikoncepce vyvíjet k lepšímu.

• načítám...
14309
11.2.14 15:56
@lekarnicka28 píše:
@Leoonka, přeju ti hodně štěstí, vše se dá řešit a vše zlé k něčemu dobré, se říkává.. Jsi ještě děcko, ale to jsou některé i ve 30ti a mateřství tě donutí rychleji dospět a i mlaďounká můžeš být dobrá máma. :)
ALE.. slyšela jsi o čárkách ve větách? Děs. Prosím tě, piš čárky ve větách alespoň tam, kde se nedá splést..třeba před ŽE a ALE..

tie ciarky bude potrebovat v zivote.. 8o

• načítám...
14309
11.2.14 15:57
@Daduka píše:
@miisenka No jo, jenže jsou bohužel kraje, kde tohle jsou na ženskou slušné peníze :nevim: Lidi tam dělají i za desítku čistého a jsou rádi, že tu práci mají…

to urcite..ale mlady clovek, ktory ma zivit dieta +matku dietata tak asi nebude skakat tadostou, ked mu na piiivo nevyjde..a to teraz nemyslim na priatela zakladatelky..

• načítám...
9989
11.2.14 16:24
@boball píše:
Třeba už v té době bude jiná antikoncepce. Pokud ne, a prášky jí nekoupíš, budeš možná mladá babička, to taky není k zahození :palec:

Dám jí na výběr, seznámím s riziky a pak ať si klidně prášky bere :-) Ale po svém uvážení ( a holka v 16 už není dítě :) )

• načítám...
1166
11.2.14 16:37
@Lucie 93 píše:
@Daduka Já nevím jak u Vás, ale u nás ve fabrice mají tak 12 tisíc a nevím jak v dnešní době s tímto vyjít :nevim:
Ono je něco jineho když dělají oba nebo jen jeden.
Nemyslela jsem to vůbec zle, obdiviju je, ale uznej sama, že to budou mít hodně těžké

Proč hodně těžké? Vždyť zakladatelka nepsala, kolik přítel bere. Tady mají chlapi dejme tomu 18tis čistého nástupní plat, který pravidelně roste. Takže ten její může klidně brát 20-25tis. A ona navíc bude dostávat po porodu RP, takže budou mít ještě větší měsíční příjem. To jsou peníze, ze kterých se podle mého dá slušně ve třech vyjít, zvlášť když nemají žádné dluhy, jak zakladatelka psala…
(samozřejmě ty cifry jsou jen dohady, ona nenapsala kolik kdo bere a vlastně je nám po tom všem houby. Podle všeho on je z toho platu už nějaký čas živí, tak to asi nebude žádná almužna)

• načítám...
15113
11.2.14 16:41

@Almira-Alm tak to je snad samozřejmost, že s tím dceru seznámíš. Já psala o tom že matky se na to nemají vyfláknout a pak se divit, když dcera příde těhotná. Nicméně pokud by mým dcerám nevyhovovaly prášky, snažili by jsme se najít nějaké jiné řešení i s gynekologem. A s tím, že holka v šestnácti není dítě si dovolím nesouhlasit. Fyzicky možná ne.

• načítám...
4484
11.2.14 16:50
@Nejhodnější píše:
Jo jo ve 21 letech bude generální ředitel :pankac: :pankac:

o generálním řediteli tady @Šalvějka vůbec nepsala.Jen že nemusí mít základní mzdu, v tom vidím velký rozdíl :mavam:

• načítám...
4484
11.2.14 16:56
@Týna K. píše:
Chudák holka se tady zeptá jestli je možné, aby dítě dostal do péče její partner když ona sama není plnoletá a hned se seběhne banda vševědoucích a rýpou jak je hrozné mít v 16 dítě, aniž by odpověděly na to, na co se vůbec ptala :roll:. Neříkám, že je to nějaká výhra být jako nezletilá těhotná a i já jsem pro dodělat nejdřív školu, ale když se chtějí starat tak ať se starají, je to jejích věc. A o hlídání pravidelného užívání antikoncepce matkou - copak vy víte jaký má s matkou vztah?? Třeba je jí u přítele líp, třeba neměla s matkou dobré vztahy, proto se odstěhovala k příteli… nic o ní nevíte a hned jste chytré :roll:

Souhlasím s Tebou, ano beru v potaz to, že diskuze je od slova diskutovat. Ale pokud vím, má se diskutovat na dané téma a né řešit proč to tak je. Slečna mohla mít miliony důvodů proč odešla z domova v tomhle věku a ano, stalo se.Je těhotná a na poplácání po ramenou to není ale proč sakra hned útočit a hledat v tom hned negativa a věštit jak tady za pár měsíců bude založena diskuze o tom jak se nemohou uživit. Na to se tu nikdo neptal a čim dál tim víc mě zaráží fakt, že málokdo je tady schopný slušně, nerýpavě a bez poznámek okolo odpovědět na danou otázku.

Příspěvek upraven 11.02.14 v 16:57

• načítám...
9989
11.2.14 16:57

@boball Všechny ty supermatky tu psaly jak by holku nutily jíst prášky a důsledně trvaly na jejich polykání.. Nevím no :) Pokud bude chtít tak je brát bude, můžu se zeptat jestli bere pravidelně ale je to její volba.. Mám třeba bývalou spolužačku, jejíž rodiče nesouhlasí s hormonální antikoncepcí, poctivě si od 17ti let kupuje kondomy (rodiče platí) a hlídá používání.. Nyní bude pomalu končit vysokou školu a těhotná není ;) Je to o zodpovědnosti a né o věku.. Hodně 16tek si pořídí dítě plánovaně a pak to svedou na antikoncepci..

• načítám...
4484
11.2.14 17:04
@Nejhodnější píše:
Copak je zakladatelka 3leté dítě, které se musí hlídat jestli spolklo prášeček? :roll: Má snad dost vlastního rozumu, aby věděla, že když se nechrání může toto nastat… no i když po tom v čem je, asi chyběla, když se ten rozum dostával…

Přesně to o čem mluvím, proč hned urážky? Nic o ní nevíte a hned takové výroky :zed: další super matka.
Moje maminka otěhotněla také v 17 letech ( pro upřesnění, aby nebyla urážena nesměla brát antikoncepci kvůli játrům a jiná forma antikoncepce selhala)a rozhodně bych neřekla že když se rozdával rozum tak chyběla. Šetřila bych výrazy a dávala si majzla na to, aby jste příště nebyla vy, kdo spláče nad výdělkem. :potlesk:

• načítám...
3733
11.2.14 17:07

Holky, klíííd nerozčilovat se… :hug:
Vy si povedete své děti jistě jinak. Jak?
No tak, že nebudou mít potřebu bydlet v šestnácti - nebo i dřív s někým jiným než s rodiči, že budou mít dostatečně kvalitně vyplněný volný čas, že budou mít plány do budoucna - studium, třeba i v zahraničí, cestování, práce…
Vy na tom budete pracovat od jejich útlého věku a jistě se vám to podaří :dance:

Není třeba ztrácet nervy nad někým, kdo si život…už v počátku, vlastní vinou, nerozumem a nerozvážností…

Jediná věc, co mě mrzí, vydělávat pro tyto osoby sociální dávky a co si budeme nalhávat…většina takto mladých matek vzdělání nedodělá a tudíž žádné pořádné daně státu nikdy neodvede… :mavam:

• načítám...
4214

@Almira-Alm přesně tak, je to o zodpovědnosti. S tou poslední větou máš pravdu. Já brala antikoncepci 13 let s přestávkama a nikdy mi antiko neselhala. Spíše mi ještě kdysi oslabila spodek, že děloha ten plod neudržela a spíše byl samovolný potrat. Pokud bych dítě vermomocně chtěla a nemyslela do budoucna, taky bych to lehce mohla svést na prášky.

• načítám...
15113

@Almira-Alm Asi jsi to špatně pochopila. Já psala, že jsme holkám pořídili prášky a občas jsem mrkla, jestli to neflákají, nezapomínají. Jedly je dobrovolně, žádné dítě mít nechtěly. Nicméně dokud jim není osmnáct, na nějaké antikoncepci bych prostě trvala, byla to i moje věc, tak nějak se prostě cítím za jejich život a chování do jejich dospělosti zodpovědná. Druhá věc je kdyby zblbly a dítě chtěly, to už jsem psala, že bych s tím nic neudělala, naštěstí je to taky výchovou, protože člověk jim musí vysvětlit pro i proti jak jsi správně napsala antikoncepci, ale i důsledky jejich neuváženého porodu v šestnácti letech.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100