Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@boball To asi je a když přítel má dobrou práci, tak proč ne, že ![]()
Tak ji nechte, třeba přítel dobře vydělává, má svůj byt a už jsou na tom líp než spousta lidí o deset let starších se dvěma dětmi a obří hypotékou.
Jinak zakladatelko, nezvažovala si zplnoletnění? Museli byste se tedy vzít, podáte návrh k soudu na povolení sňatku a tím pádem zplnoletnění, těhotenství bývá bráno jako jeden z důvodů, kdy to soud povolí. Obzvlášť pokud máte dobré zázemí, kde bydlet, z čeho sebe i dítě zaopatřit atd. Potom budeš plnoletá, dítě bude ve Tvé péči, přítel (v té době už tedy manžel) bude zapsaný v rodném listě, rodičák bude už chodit taky na tebe a bude to bez problémů. Já bych to na Tvém místě určitě udělala. Jinak přeji hodně štěstí, chce to odvahu, ale znám spoustu mladých maminek a rozhodně se nedá říci, že by nedokázali být zodpovědné a dobře se o miminko postarat, někdy líp jak ty třicetileté matky.
Příspěvek upraven 11.02.14 v 14:21
@Kelly3 Nevím,nedovolila bych to dceři, do osmnácti let, a hlídala bych prášky. ![]()
@boball Tak jasný, to asi každá matka
pokud mi bude chtít dcera zdrhnout dřív než v 18ti, tak má smůlu ![]()
@kopejka píše: Řekla bych, že pokud je přítel plnoletý tak může, jen trochu nechápu těhotenství v 16-ti letech. Sama jsi ještě dítě, ale nakonec je to tvá věc
Co na tom nechápeš?
Selhala antikoncepce. ![]()
Ale jinak máma mě měla v 17ti letech a musela se zplnoletnit, když se chtěla vdávat.
Dovolila nedovolila, bůhví jaké byly doma poměry. MOžná že mamince vyhovovalo, že je mladá z baráku
a nemusí se starat. Já bohužel i takové znám…
Jinak @Leoonka podle mě je nejjednodušší zajít na matriku, sepsat uznání otcovství (aby byl otec v RL a pak prcka určitě nedají tvé mámě, protože bude mít plnoletého zákonného zástupce-tvého partnera). A pak bych přemýšlela o svatbě a tvém zplnoletnění.
Twl, já šla z baráku v devatenácti letech a to byl kolem toho ale takový humbuk
Takže tohle taky dost dobře nechápu.
Navíc jsem od patnácti měla antikoncepci a běda kdybych jí nebrala poctivě nebo přišla v 16letech těhotná ![]()
@Erian píše:
Twl, já šla z baráku v devatenácti letech a to byl kolem toho ale takový humbukTakže tohle taky dost dobře nechápu.
Navíc jsem od patnácti měla antikoncepci a běda kdybych jí nebrala poctivě nebo přišla v 16letech těhotná
v každé rodině jsou jiné poměry a priority ![]()
@Mar__tanka1983 Přesně i tohle je možný, že mamince to vyhovovalo nebo prostě spolu neměly pěkný vztah ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Dovolila nedovolila, bůhví jaké byly doma poměry. MOžná že mamince vyhovovalo, že je mladá z barákua nemusí se starat. Já bohužel i takové znám…Jinak @Leoonka podle mě je nejjednodušší zajít na matriku, sepsat uznání otcovství (aby byl otec v RL a pak prcka určitě nedají tvé mámě, protože bude mít plnoletého zákonného zástupce-tvého partnera). A pak bych přemýšlela o svatbě a tvém zplnoletnění.
jako nezletilá na matriku ne-e. POdat žádost o uznání otcovství na okresním soudu. Je to stejně jako na matrice, jen za přítomnosti soudního zástupce. U nezletilé slečny to jinak nejde.
@Kelly3 píše:
Ale jinak máma mě měla v 17ti letech a musela se zplnoletnit, když se chtěla vdávat.
Vždyt to říkám, dřív to měly holky těžké nebylo zvykem chodit na gyndu někdy v patnácti. Nakonec prášky taky většinou doktor nenapsal, doma se o sexu taky moc nemluvilo, jen rodiče tiše doufali, že to zrovna tu jejich holku nepotrefí, no a když se stalo, prostě se vdala.Dnes mne právě překvapuje, že když je úplně jiná doba, že se toto stává.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat