Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@uživatel2 píše:
Myslim, že psal že mu bude už 18.
Ne, opatrovník by byl zatím Kuba. Narozky by měl zakladatel až pár měsíců na to.
@stinga aha tak to jsem přehodila terminy. Ale v podání žaloby na určení otcovství mu to nebrání, jen Kuba by musel být chvíli opatrovník.
Chlapče nebudu ti tady radit, jestli je správně si dítě nechat nebo ne. To je na tobě. Ty musíš nejlépe vědět. Jen si myslím, že přímá adopce není vhodné řešení. Z několika důvodů, ten hlavní je, že tito zájemci nejsou prověřeni, tak jako ti, co jsou na listině čekatelů o adopci. U přímé adopce, jde o to, že muž z toho páru se přizná k otcovství a žena si dítě adoptuje, pokud dá bio matka souhlas. Když už adopci, tak normální cestou i za cenu, že miminko bude nejdříve u přechodných pestounů. A být tebou, pokud miminko chceš, nezmiňuj se před slečnou o téhle formě adopce. Jí by se to možná líbilo, dá se z toho dostat dost peněz.
Příští týden jdeme na ty testy, tedy pokud si to maminka miminka nerozmyslí. Jsou sice drahé, ale je lepší vědět do předu a podle toho se zařídit, domluvit se na Ospodu a vše dopředu předjednat, než bude miminko na světě. Jinak by nemohlo jít hned k nám, ale vše by trvalo déle, nikdo by mi ho nedal, kdybych neměl důkaz, že je miminko moje. Mohlo by to v případně jít i přes soud a miminko by do té doby muselo být u pěstounů nebo v kojeňáku. Takhle, když bude jasné, že je moje budu si ho ihned z porodnice vzít domů na předběžné opatření. Pokud tedy si to matka nerozmyslí po porodu a nebude o něj bojovat. To vše záleží na ní a na Ospodu. Já jenom vím, že jestli je moje žádná adopce nepřipadá v úvahu. Ani ta přímá nebo jiná. Už teď mám sny o tom že když kouří, že se mu něco stane, strach o něj mám hroznej už teď. Kuba to naštěstí chápe a rozumí tomu, ví jaký měl strach o nás, když náš další osud měla v rukách socka a vůbec si prej nedovedl představit, že by o nás přišel. Takže chápe, jak se cítím.
@Nevimsivubecrady Jako vážně jdete na testy otcovství přes krev matky a otce z DNA který stojí v těhotenství přes 30 tisíc? Protože test z krve plodu je extrémně nebezpečný a dělá se jen když hrozí nějaké genetické nemoci.
Další věc je že test který se neudělá přes soud není právně závazný a ten se dělá vždy až po narození dítěte.
@ludmilaadamkova Kuba to zacáluje, když živí 3 děcka a 1 puberťáka určitě má peněz dost, prostě kluk si umínil, že bude mít miminko a bude a bude, dup, dup
@Nevimsivubecrady Ja jen precetla celou diskusi a chci napsat, ze jak tobe, tak Kubovi velice fandim a moc drzim pesti.
Jste lide se srdcem na spravnem miste a chapete odpovednost, to v dnesni dobe malokdo. Narozdil od mnohych diskutujicich verim, ze s vami bude miminku nejlip, uz ted o nej bojujes a chovas se jako spravny tata a jiste pro nej/ji jeste dokazes divy.
Taky si myslim, ze ten rok ze skoly by nebyl takovy problem (jsem ucitelka na gymplu) a prospeje tobe, miminku i vsem detem v rodine v dane situaci vlastne. Pokud vse myslis vazne (a ja citim, ze jo), nebude problem na studium navazat. Tak doufam, ze na to Kuba pristoupi, nebylo by dobre (jak tu nekdo psal), aby jste se z toho slozili, deti vas potrebuji. Moc preju at to ze slecnou dopadne idealne tak, jak si prejete a taky preju (a verim), at se sestra nakonec vzpamatuje a najde zpatky zodpovednost kterou mela. Ja ji nemuzu odsuzovat, meli jste to jako deti tezke, a to casto zanecha nasledky at chces nebo ne.
Drzim moc palce a davej vedet, jak to pokracuje, tahle diskuse je pro me jedna z nejlepsich tady, malokdy ctu o lidech tak silnych a k tomu nohama tak pevne na zemi jako ty a Kuba. Co se tyce tve lasky, je to velke sousto, ale kdyby byla starsi a zkusena zena, urcite by ocenila tu odpovednost se kterou pristupujes k dane situaci. Tak budu tez drzet palce, ze te nezatrati. Ano, chybu (a blbou) muzem udelat kazdy…
No nevím o tom, že bych napsal, že to Kuba zacáluje. Šest tisíc mám, od zítra jdu na brigádu ke kámošovi Kuby. Bude to makačka, ale za devět dní dostanu 9000. To už je půlka. Na zbytek mi Kuba půjčí a já mu to vrátím. Teď prostě budu muset chodit na brigády pořád i na několik. Plus se nezhorsit ve škole. Je jasný že jsem se měl do teď mnohem lépe, ale jiná možnost než tato není. Ty testy sice nejsou od toho že mě uznání otcem, to pak musí být ještě jedny po porodu přes soud. Ale stačí to k tomu, že než soud proběhne a rozhodne co bude dál a budu uznán otcem, tak miminko bude moci jít k nám na předběžné opatření, než se rozhodne dál. Pokud na ty testy nepůjdeme miminko celou dobu než proběhne soud bude někde v ústavu a aby prožilo nejdůležitější první týdny života v kojeňáku to nejde. To by taky mohl prej mít následky nějaký, takže tohle je jediná šance.
@ludmilaadamkova píše:
@stinga Mně to začíná být nějaký divný
Začíná? Diskuzi sleduju od začátku a je mi podezřelá už od úvodního příspěvku, neznám žádnýho sedmnáctiletýho kluka, který by byl schopen se takhle vyjadřovat, ještě navíc ty časy příspěvků, kdy má být vlastně ve škole, ale celkem se u toho bavím ![]()
@osvc píše:
Začíná? Diskuzi sleduju od začátku a je mi podezřelá už od úvodního příspěvku, neznám žádnýho sedmnáctiletýho kluka, který by byl schopen se takhle vyjadřovat, ještě navíc ty časy příspěvků, kdy má být vlastně ve škole, ale celkem se u toho bavím
Ze do ted neznas, neznamena, ze takovy neexistuje. Cti a poznas.
Myslim, ze od nej by se mohla ucit vetsina z nas. A s tim, casem souhlasim, myslim, ze uz ma ve vsem natolik jasno, ze zadnou radu tady nepotrebuje.
To jako že si to vymyslím, no určitě. Dneska škola není a že jsem předtím odpověděl ze školy, ony totiž existují data a stačí mít mobil a ten mám logicky ve škole. Ale tak hlavně, že se bavíte. Když Vám to zpříjemní den tak jen dobře, aspoň něco pozitivního.
@osvc tak jako na emiminu nikdy nevíš. mě kazdopadne přijde až neuvěřitelné, že 17ti lety kluk se staví čelem k celé vzniklé situaci a fakt klobouk dolů před Kubou. Vypadá, že všichni tady mají vzorne děti a jejich pubertaci nekouří, nepijí, trávu nikdy nekouřili, mají samé jedničky, používají antikoncepci, mají přesně naplánováno vystudování vysoké školy a ideální věk na založení rodiny. A ideální partnerku/ra mají taky. A jakmile tu je někdo mladsi, tak se na něj tito vzorní rodice sesypou s komentáři, že je to ještě ucho, ničemu nerozumi atd. Buď nemáte doma dospívající nebo dost možná ani nevíte co resi, dělají, jak se cítí.