Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AnnaNuvoletta07 píše:
Psal to stejný člověk jako tento příspěvek. To praští do očí hned.
Na to jsi prisla jak?
Ahoj Davide,
Je mi 17 let a také studuji střední školu. Chtěla jsem ti jen říct, že ti moc fandím.
prosím dej vědět, jak to dopadlo.
@Nevimsivubecrady prosím dej nám vědět, jak vše dopadlo. Je mi jedno zda to pises ty Či Kuba. Příběh mě dost zaujal a ráda bych věřila ve šťastný konec… A ještě se chci zeptat? Nebylo by rozumnější počkat na testy po porodu? Přijde mi unahlene ve vaší situaci, vyhazovat 30tis…nozna za nic. Pořád je velká pravděpodobnost, že dítě tvé není
A k tomu vyjadřování 17 leteho… Já mám syna, 13 a mluví i píše dost podobně… Takže mi to divné nepřijde.
@marra2 píše:
@Nevimsivubecrady prosím dej nám vědět, jak vše dopadlo. Je mi jedno zda to pises ty Či Kuba. Příběh mě dost zaujal a ráda bych věřila ve šťastný konec… A ještě se chci zeptat? Nebylo by rozumnější počkat na testy po porodu? Přijde mi unahlene ve vaší situaci, vyhazovat 30tis…nozna za nic. Pořád je velká pravděpodobnost, že dítě tvé není
Unahlene to neni. Vzdyt psal, ze pokud dite jeho je tak by se muselo potloukat v kojeneckem ustavu, nez se vse vyresi a budou vysledky. A to pro cerstve narozeneho clovicka idealni neni. Proto potrebuji vedet hned.
Ty testy v hodně věcech pomůžou, je to tak složité, že já už se v tom pomalu ztrácím, ale rada právníka je jít na ty testy. I když nemáme peněz na vyhazování, určitě by se použili jinak. Zřejmě nám bude 5000 chybět, takže si musíme půjčit od Kubovo ségry. Vrátím jí to co nejdříve. Důležité jsou třeba i z toho důvodu, že je možnost po tom co budu vědět, jestli miminko moje je nebo není jít s matkou dítěte na martiku před porodem a nechat se zapsat do rodneho listu. Tam se dá nějaký prohlášení Protože mi není 18 musíme zažádat soud a ten rozhodne, jestli jsem nebo nejsem schopný převzít takovou zodpovědnost a jestli chápu důležitost věci a tak. Protože když má dítě dítě, tak i když je zodpovědný rodič rodiče(v mém případě Kuba), tak má nedospělý rodič právo se o dítě starat a soud posoudí jestli je nedospělý toho schopný. Pokud rozhodne že ano, budu v rodném listě a už se pak vše lépe zařizuje. Bez toho soudního rozhodnutí nemůžu být zapsán do rodneho listu. Je to prostě v naší situaci dost důležitý i když to nemá soudní váhu nebo jak to říct. Takže asi tak. Jinak potom co druhá strana zjistila, že jsme jednali s právníkem, tak je celkem nakloněná tomu že by bylo miminko u nás a ne v adopci a celkem spolupracují. Dnes jsme se sešli večer kvůli tomu, že jsem jí dal elektronickou cigaretu co mi dal kámoš ať jí to dám, že je to prý méně škodlivý. Nevím ja nekouřím, ale tak snad jo, ještě jestli to bude kouřit, to se uvidí. A ne Kuba to rozhodně nepíše
.
@Nevimsivubecrady Proboha elektronickou cigaretu ne, vždyť všude byly články jak to způsobuje novou nemoc plic a i smrt. To snad už lepší, kdyby zůstala u cigár, ale omezila co nejvíc počet za den, pokud nezvládne (nebo nechce) přestat úplně.
@Nevimsivubecrady nejsem si jistá, zda uznání otcovství před narozenim je ideální postup, pokud chcete, aby se matka vzdala dítěte. To bude mít jednodušší pozici, pokud se rozhodne ditete se nevzdat, v jejich případě asi s nějakou motivací dostat z toho všeho nějakou výhodu.
@Nevimsivubecrady Rada ctu, ze druha strana zacina spolupracovat a bude radeji, kdyz bude dite u otce a ne u ciziho. ![]()
@Kristynka22 píše:
@Nevimsivubecrady Proboha elektronickou cigaretu ne, vždyť všude byly články jak to způsobuje novou nemoc plic a i smrt. To snad už lepší, kdyby zůstala u cigár, ale omezila co nejvíc počet za den, pokud nezvládne (nebo nechce) přestat úplně.
@AnnaNuvoletta07 píše:![]()
Nešiř bludy!! Ano, způsobilo to obtíže lidem, co koupili náplně z bůh ví jakých nedůvěryhodných zdrojů s příměsem trávy.
Víš to, co vidíš ve zprávách jinak nemáš šajna co vůbec náplně do EC obsahují nebo co obsahují normální cigára tak nešiř nesmysly.
Tak me napada, nedalo by se ji treba motivovat financne, aby po dobu tehotenstvi nekourila nebo radikalne omezila?
@Moni0101 a jak bys to hlídala? holka je z jiného města, jenom by do ní cpali peníze, a ona se bude smát a dělat si, co chce, tudy cesta nevede
@stinga píše:
@Moni0101 a jak bys to hlídala? holka je z jiného města, jenom by do ní cpali peníze, a ona se bude smát a dělat si, co chce, tudy cesta nevede
Taky se obavam…
@AnnaNuvoletta07 Tak kdo ví, co by si za náplně kupovala, když žijou z dávek tak by neměla na nějaké drahé a kvalitní a kupovala by levné někde u Vietnamců ![]()