Nezletilý otec (možná)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
215
28.1.20 17:47

@Nevimsivubecrady Na vašem místě bych probrala s advokátem, jaké jsou možnosti, jakou případně zvolit strategii apod. Já vás chápu, chápu i názory proti a podporující adopci, ale je to vaše rozhodnutí, váš život a nikdo nemá právo vás nutit dát dítě k adopci, pokud nebudete chtít, na druhou stranu ona je matka a ona je ta, kdo v tuto chvíli určuje pravidla. A pokud se rozhodne pro potrat, nic s tím nenaděláš - ale na ten už je, pokud dobře počítám, pozdě, max. kdyby mělo dítě nějaké vrozené vývojové vady. Větší možnosti budeš mít, až se dítě narodí, tam už mohou zasáhnout soudy, takže pokud by sis dítě nárokoval a prokázalo by se testem otcovství, že jsi otec, tak by adopce padla… stejně tak i ona po porodu může změnit názor a chtít si miminko nechat, ony ty uzlíčky mají svoje kouzlo :srdce: :srdce: hlavně vše, prosím, citlivě a opatrně, ve hře je malé miminko, které si zaslouží především klid a rodinu. Co nechápu, je důvod, proč ti to vůbec šly říct, že je ona těhotná, pokud se chce toho dítěte vzdát, přece jednodušší by bylo neříkat nic, zříct se ho hned po porodu a nechat ho právně volné. Takto samy riskují, že jim tu adopci znemožníš, když tě do toho zatáhnou. A že by jim šlo o alimenty, jsem z toho, co jsi psal, nepostřehla :think:. Takže asi byste si měli s Kubou nejprve zjistit, co vlastně ta slečna s její matkou chtějí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.1.20 18:20

V první řadě klobouk dolů, před tvojí zodpovědností i před tvým pěstounem, to je zřejmě fakt obdivuhodný člověk.
Nicméně i mně přijde velmi zvláštní, proč s tím za tebou dámy přišly, zjistila bych to.
Trvala bych na testech otcovství. Školu se fakt snaž rozhodně dodělat, jinak hrozí, že už ji nedoděláš nikdy.
Zvaž možnost dohody s ospodem, zda by nešlo umístit miminko do rodiny poblíž tvému bydlišti, která by neměla problém s tím, abys mohl miminko vídat. Pomohlo by to vám oběma, i tomu případnému rodičovskému páru. A věřím, že i dítěti, které by mělo matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.20 21:08

My už víme, proč mě kontaktovala, chtěla už dříve, ale nemohla mě najít. My nevěděli na vzájem ani příjmení, nic prostě. Ona je z jiného města než já. To jsem taky nevěděl. Je to hned vedle městečko. Chtěla mi napsat, jestli bych se s ní nechtěl občas vyspat. Nešlo jí o chození, každý jsme úplně jiný a pohybujeme se v úplně jiných kruzích, šlo jí prostě jen o sex. Co ona se schází s těma lidma, co byli na tom bytě, tak s nima prý nespí. Jen je využívá na trávu a tak. Nikomu z nich prý nikdy nedala, že se jich štítí. To teda bylo vidět i tenkrát na tom bytě. Já byl nejdříve rád, že se tam schovám a budu mít klid, takže jsem byl rád, že tam sem. Ale byl to pro mě šok, já nikdy nic takového neviděl. Prostě doupě no. Tam byli i starý chlapi a prostě lidi úplně jiní, než mám za kamarády já. No a ona tam mezi nimi běhala a byla jediná taková normální. Nenechala na sebe sáhnout od těch chlapů, byla tam ještě jedna mladá, ta jo, tahle ne. Tedy to je jediný, co si pamatuji, víc nic. Ani jak jsem se tam dostal, jen ten byt a ty lidi a pak až to jak jsme šli sami někam do jiný místnosti no a tam se to povídání nějak zvrtlo. A její plán prostě byl, že mi řekne, že se mnou čeká dítě a myslela si, že se zaleknu a budu s ní pravidelně spát. Nečekala, že se k tomu postavím jinak. Myslela si, že stejně jako ona, co to dítě nechce a akorát co řeší je, že bude mít strije. Stále dneska říkala, že to dítě moje je, ale, že mám na to zapomenout, že ho dá k adopci. Její máma stejně, ta se semnou poprvé setkala proto, že zjistila, že má Kuba firmu a chtěla peníze zase za to samé, že prostě budou ticho, nikdo se nic nedozví a dítě půjde do adopce. Tak proto mě kontaktovali, dnes to ta holka všechno přiznala. Kuba to z ní dostal. Pořád tvrdí, že jsem otcem ale na testy nechtějí aby šla. Prý jedině, když se nějak udělá, že se dítěte zřekne. Je to hrozný, ale ani jedna s ním mít nic nechtějí. Jen řeší peníze, aby je to náhodou nic nestálo. Když Kuba na ně začal s právníkem a tak, tak tedy na ty testy půjde nma prý litují, že mi to řekly. Pak jim řekl, že jestli se ukáže, že to dítě je moje, že jí z brigád koupím teplý věci, boty a jídlo ji budu dávat. Ovoce a tak, tak najednou hurá na testy úplně nadšeně, takže vše nahrává k tomu, že to dítě fakt moje je. Ony z toho chtějí jenom něco vytřískat a hlavně nic neplatit. Co bude s dítětem je jim úplně jedno, Kuba ty mámě říkal, že by se měla její dcera teple oblékat, když je těhotná, že by neměla kouřit a další věci a ona se jen usmívá a říká, že jí to nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.1.20 21:28

@Nevimsivubecrady No tak to ti teda chlapče vůbec nezávidím. Rozhodně neustupte z testů, nadšení může být taktika. Cokoli plať popřípadě až potom, i když to vidím jako vyhazování peněz. Pokud je to tak, bude to holce putna stejně. Bohužel. Jak jsem psala, zkusila bych najít nějaký kompromis přes ospod, ale to asi nechceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
28.1.20 21:36

@Nevimsivubecrady Prosím tě, co je to za sociální skupinu? Obě působí lehce mentálně zaostale :think:. Ta slečna je z úplné rodiny, má nějakého otce někde? Studuje? Její matka pracuje? Má nějaké sourozence? Protože to jejich chování je opravdu velmi divné. A taky jsem se chtěla zeptat, kolik je Kubovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.1.20 22:26

@sezam01 Taky mi to tak přijde. To je teda tříska, taková rodinka v genech. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.20 22:54

Já právě vůbec nevím jak ony to mají, protože ta máma říká každou chvíli něco jiného. Nejdříve říkala, že dělá ve fabrice, za chvíli říkala, že nepracuje, ale, že toho má hodně, že se musí starat o jejího syna, že prej je divokej. Taky říkala, že holka chodí na učňák chvíli tvrdila na šičku, pak zase na zahradnici a pořád si něco vymyšlela. Když si šla zakouřit ven, tak se Kuba holky ptá, jak to u nich doma je, že to je nějaký divoký. Tak z ní začalo vylejzat, že ji ze školy vyhodili, že máma do práce nechodí a že ten její brácha je ne přímo v pasťáku, ale někde, kde je to podobný, ale mírnější a je tam že ho tam dala máma a ne soud, když se nezlepší, tak potom už jenom pasťák. Ona ta holka mluví a chová se jinak před tou mámou a jinak bez ní, tak já nevím. Ta máma se snaží působit slušně, ale nějak jí to nejde a občas se zapomene. Kuba se jí ptal jestli ví s kým a kde se její dcera schází a ona že jo, že je slušná a když jí řekl o tom bytě, tak ona, že ví, že už tam chodí dlouho. Kuba jí říká a to vám nevadí? Já bych ji přerazil a ona se jen usmála a že prý co má dělat. A za chvíli otočí a říká nemyslete si moje holka tam taky byla poprvé v tom bytě ona je slušná. Úplně si protiřečí. Ale jako obě takhle na pohled vypadaly slušně i oblečení akorát, že ta holka měla malou krátkou bundu, celý záda venku a ještě slabou a jen kecky, tak jí Kuba říká, že by se jako těhotná měla víc chránit a ta máma, že jí je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35996
28.1.20 23:22

A je vůbec těhotná? Bych se nedivila kdyby i v tomto lhaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.20 23:37

Jo to je určitě, už má trochu bříško v tomhle nekecá, ale vše ostatní je otazník velký no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
29.1.20 10:23

Je romka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
29.1.20 10:23

Pokud ta maminka s tou slečnou mluví takovým způsobem, co tu píšeš…předpokládám, že vám to právník poradí také…udělejte všechno, ať se toho dítěte zřeknou. Protože pokud na něj budou mít jakékoliv právo, můžou vám udělat peklo ze života. Jediné slovo, které řeknou, nebude platit. Po pár letech se rozmyslí, že chtějí dítě vidět nebo si ho brát k sobě, budou do něj hučet nesmysly a vám kazit život. Znám to z našeho blízkého okolí a je to hrůza (dítěti to ničí život a pokřivuje morálku a jeho rodina, která se o něj opravdu stará, je zcela bezmocná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
29.1.20 11:15
@Masina píše:
Pokud ta maminka s tou slečnou mluví takovým způsobem, co tu píšeš…předpokládám, že vám to právník poradí také…udělejte všechno, ať se toho dítěte zřeknou. Protože pokud na něj budou mít jakékoliv právo, můžou vám udělat peklo ze života. Jediné slovo, které řeknou, nebude platit. Po pár letech se rozmyslí, že chtějí dítě vidět nebo si ho brát k sobě, budou do něj hučet nesmysly a vám kazit život. Znám to z našeho blízkého okolí a je to hrůza (dítěti to ničí život a pokřivuje morálku a jeho rodina, která se o něj opravdu stará, je zcela bezmocná).

Souhlasím, taky bych to viděla jako jediné možné řešení pro případ, že byste měli dítě v péči vy. S takovou matkou a její matkou by vás čekalo peklo a to dítě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
29.1.20 11:45

Já Teda souhlasím s holkáma. Ale pevně věřím, že dítě tvoje nebude. Dle popisu je rodinka vycurana a dceru ka rozhodnozka… Takže čekat na výsledky testů. Do té doby nic neplatit, neditovat, nereagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.20 12:28

Romky to nejsou(naštěstí to by už Kubu kleplo určitě), ale ta máma chodí s romem. Žijí nějak s jeho mámou i ségrou nebo co a je jich v tom bytě snad deset. Nikdo nepracuje, nestuduje nic. Je to tam prostě nějaký divoký. Chudák ta holka, ona když je bez té mámy, tak se chová celkem normálně, až tedy na to, že vůbec neřeší, co bude s miminkem. Prostě ho nechce, což je na jednu stranu dobře, v jejich situaci. Kuba mi teď ale říká, že pokud se ho nějakým způsobem opravdu nezřeknou, že v žádném případě do toho my nepůjdeme. Že v tom případě, bude souhlasit s adopci i on. Musíme s právníkem to probrat, ale prej to nebude nic jednoduchého a vůbec netuší, jestli to prý jde. On prý v žádném případě nedovolí aby nám tyhle dvě ničily život všem a hlavně dítěti. Že prej i kdyby jsme se snažili sebevíc, že z něho nic pořádného nevyroste, když ony budou moc do toho kdykoliv zasáhnout a mít na něj vliv. Že si tohle na triko nevezme a nebude se 18 let klepat, jestli si maminka nevzpomene a nebude chtít najednou být matkou. Že když je prej jednou matka není to tak jednoduché a my tomu nezabráníme i kdyby jsme se zbláznili. A prostě s nima nechce mít vůbec nic společného. Prej bohatě stačí, že odešla ségra, už to nevypadá moc dobře a děti to budou mít těžké a ještě aby se k nám prý hlásily ony dvě, tak to prý v žádném případě. Takže vůbec nevím, já chápu jak on to myslí, ale stejně pokud je dítě moje s adopcí nesouhlasím. Snad když se ho zřeknou, tak to snad platí ne? Já právě nevím, to nám asi řekne ten právník, ale prý to není nic jednoduchého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76964
29.1.20 12:34

@Nevimsivubecrady no hurá, Kuba to začíná vidět rozumnýma očima a reálně, někdo z vás všech musí mít rozum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová