Nezletilý otec (možná)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.1.20 23:00

A vy si fakt myslíte, že dítěti bude líp u cizích? Když jsem byl ještě v decáku tak kolikrát tam dali pěstouni dítě, že už ho nechtějí. To není záruka šťastného života. Jako může být, ale nemusí. Mě by se těžko žilo s vědomím, že nevím jestli je to dítě v pohodě. A kde vůbec je a tak. Kuba se o nás stará dobře, jinak by mu nás nenechali, úplně ho ty sociální pracovnice obdivují. Nejsme žádní vyvrhelové. Žijeme slušně, já chodím na dobrou školu, měl jsem v plánu teda jít i na VŠ, to teď teda nevím, ale školu chci dodělat, musím, to by Kuba nepřežil. Hodně si zakládá, aby jsme měli vzdělání a i když se má teď co otáčet, zase se snaží naspořit nějaké peníze. Než se ségra zbláznila a úplně otočila, byli jsme normální rodina. Teď se to hold zkomplikovalo, ale snažíme se. Udělal jsem chybu, já vím, ale prostě toho bylo moc, což mě neomlouvá. Rozhodně nefetuju ani nechlastám. To by mi doma neprošlo, hold se stalo no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
26.1.20 23:07

@Nevimsivubecrady
Nektere pani si to mysli. Mozne by to bylo.
Dulezite je, abys mel jistotu, ze jsi otec toho ditete. Existuji testy otcovstvi, ktere se daji provest uz behem tehotenstvi. Muzes si ho nechat provest.
Podivej, pokud to dite chces, tak o nej bojuj. To je neco, co za tebe rozhodnout nikdo nemuze.
Ujisti se, ze je dite tvoje, sver se pritelkyni a Kubovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
26.1.20 23:08

@Nevimsivubecrady a jak si to představuješ? Kdo se o to mimino bude starat, co peníze. To bydlíte v baráku? Hlavně mu to řekni až bude sedět na židli :lol: Hodně blbá situace :? Každopádně pokud uvažuješ že si dítě necháš tak musíš to říct hned a i promyslet jak finančně. Pokud by se ho vlastní máma zřekla bylo by brzo právně volné a o mimina je velký zájem tak by mělo šanci se dostat do rodiny. Už jsi to řekl přítelkyni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.20 23:35

To je super, že existuje i ten test, když není miminko na světě. To jsem nevěděl, to je dobrá zpráva. Myslel jsem, že budu muset čekat než se narodí. No přítelkyni jsem to ještě taky neřekl, nikdo to neví. První musím Kubovi, protože aby se to nedozvěděl od rodiny přítelkyně. Pochybuji, že tohle doma neřekne. Bože to bude ostuda. To mi fakt Kuba poděkuje no, tohle asi nedá, ale věřím, že nedovolí, aby nebylo u nás. Doufám v to, on má dobrý srdce i když nervy mít bude a budou oprávněný. Právě nevím jak to budeme dělat, protože Kuba je rád, že sehnal pro nejmladší dítko, co ještě nechodí do školky jesle, teda teď se to nějak jinak jmenuje. A tam chodí třikrát týdně na dopoledne a dvakrát ho hlídá sousedka. Aby mohl chodit Kuba do práce i když nemůže dělat tak jako dříve. To byla doma ségra s dětma, tak to bylo o něčem jiném. Jak to uděláme s miminkem, to jako vůbec netuším. Myslím jako v době školy a práce. Já chodím ještě na brigádu, abych Kubovi pomohl, ale on to nechce. Tak si z toho platím akorát lítačku. Věřím, že když mi Kuba pomůže, že to dáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
27.1.20 00:11

Premyslim co bych udělala ja. Určitě bych o cely rekla doma. A poradila se s tím Kubou. Myslím, ze vás je doma už hodně a jsi hodně mlady. Záleží jak se citis. Nemáš žádný základ pro uživení se. Musel bys hodně pracovat, jde to. Ale kdo by se staral o to miminko… nějaká chůva? Zdas se mi citlivej kluk a nechceš ho dat k adopci. Chce to si sednout s přibrat všechny varianty doma. Určitě vědět, či to dítě vlastne je. Ta slečna ho vidí jako závazek, který nechce. Sednete si s tím Kubou prosimte. Já bych se jako dospelak snažila nevyletet s nějak ri vyřešit. Přeji Ti abyste to vyřešili společne v klidu. Uklouznout muže každý. Ale ty následky, každý neunese. Taky aby s tím ta maminka souhlasila. Co se tyče přítelkyně nevím, mě by to zklamalo, ze se postupně dozvidam, vím ze budeš potřebovat podržet, ale možná by ji to min bolelo kdybyste se predtim rozešli. No držím palce. Udělej jak myslíš, nemáte to jednoduché a těžko radit, co je nejlepsi řešení pro všechny. Mas cely život před sebou. :hug: Ta adopce se mi nezdá zas až tak špatný napad v tomhle případě. Možná to je to nejlepsi pro všechny strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
27.1.20 00:28

@Nevimsivubecrady když zvládají péči samozivitelky, tak bys ji měl být taky schopný zvládnout, pokud adopce není pro Tebe varianta. Musíš si hlavně rozmyslet jak to uděláš se školou a zda budeš mít alespoň občas hlidani. Šla bych se zeptat řešitel, zda Ti umožní individual. I VS můžeš zvladnout, té bych se nevzdavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
27.1.20 01:37

Já úplně zírám kolik ženských tady radí dát dítě k adopci. Chtěla bych tyhle,, rádkyně,, vidět, jak samy dávají dítě k adopci… Věřím, že ani jedna by to neudělala.
Já bych se zkusila poradit s tím Kubou a řešila bych otázku, jak vše finančně zvládat. Také záleží na té holčině… Něco jiného je teď, něco jiného po narození… Ženská reaguje v určitých fázích mateřství jinak… Snad to vše klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
27.1.20 01:37

Já úplně zírám kolik ženských tady radí dát dítě k adopci. Chtěla bych tyhle,, rádkyně,, vidět, jak samy dávají dítě k adopci… Věřím, že ani jedna by to neudělala.
Já bych se zkusila poradit s tím Kubou a řešila bych otázku, jak vše finančně zvládat. Také záleží na té holčině… Něco jiného je teď, něco jiného po narození… Ženská reaguje v určitých fázích mateřství jinak… Snad to vše klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
27.1.20 04:25

@Malina7 Radsi si budeme malovat, jak je vsechno ruzove a zalite slunce. :roll: Ten kluk se o to dite postarat nedokaze, nena zazemi a to dite bude nevratne poskozene bez lasky mamy. Nejvic vsem prospeje, kdyz si prestanou lhat do kapsy a aspon tomu nejmensimu daj sanci na normalni zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
27.1.20 06:34

Já myslím, že Kuba psal na jiném diskuzním foru když tvoje sestra utekla. Psal tam i jak jste museli na sociálku i jak si tvoje setra nechala účet a utekla s penězi. Má vás moc rád. No z mého pohledu by taky nejlepší byla adopce. Dáš miminku kompletní rodinu a zázemí i když to není jednoduché, uděláš pro miminko to nejlepší, jsi ještě hrozně mladý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
27.1.20 06:40

https://www.modrykonik.cz/…me-manzelka/ přečti si to. Myslím, že ať se rozhodneš jakkoliv podpoří tě. Má vás všechny opravdu moc rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.1.20 07:09

Co se týče adopce myslím, že to vidíš jen z pohledu co jsi zaži ty to co napíšu bude drsné ale je to tak. Dnes se na bílé zdravé miminko kor novorozence stojí fronta. Je hrozně moc bezdětných párů kteří si chtějí adoptovat dítě protože vlastní nemají a samozřejmě ideálně bílé miminko. Musí procházet pořádníky a psychologickými testy. Zkus si o tom něco zjistit než to úplně zavrhneš.
To není o pěstounství ale o tom že opravdu to dítě chtějí přijmout za své adoptovat. Vás nebylo možné adoptovat navíc to bude znít hnusně ale byli jste starší.
Je možnost i přímé adopce.

Pokud si dítě budeš chtít nechat je problém že nejsi plnoletý bude za něj zodpovídat tvůj pěstoun. Všechno se to bude řešit přes odspod. Já ti větím že by ses o miminko dokázal postarat byť je to těžké ale druhá věc jsou finance. Něco to stojí. A brzy bys stál u reality kterou má spoustu samoživitelek. Ano chci chodit do práce a vydělat peníze pro dítě ale to dítě někdo mezitím musí hlídat a to do dost vysokého věku. Jako mladdý kluk máš obrovské možnosti na trhu práce může dělat 12,16 ctky noční i bez větší kvalifikace si můžeš přijít na pěkné peníze v nějaké montovně jako řidič atd.. to s dítětem ale nepůjde. Budeš muset přemýšlet aby ta práce byla v dobu kdy ti bude někdo hlídat nebo bude dítě v jeslích či školce vyzvedneš ze školky a místo odpočinku přijde druhá šichta. Myslím že ve svém věku a zkušenostech tohle nemůžeš domyslet… ono to nedomýšlí ani spoustu dospělých lidí.. proč myslíš že ženy mají v průměru o dost menší plat než muži. Z velké části je to kvůli dětem spousta z nich si pak bere zkrácené úvazky či berou jen dopolední šichty nechodí na přesčasy noční odpolední ani nemůžou. A ty bys byl v té pozici.
Stejně to bude řešit odpod (organizace kerá řeší třeba i případy jako jsi ty) a oni ty možnosti řeknou lépe než já. Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
198
27.1.20 07:37

Na internetu je spousta lidí, kteří hledají dítě k přímé adopci. Jinak bych začala chodit na brigády a přispěla trochu do rodinného rozpočtu. Při SŠ jsem tak o víkendech chodila dělat animátorku na hotely, hostesku. Kluci mají zase spoustu možností pomoct na stavbách, při stěhování atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
27.1.20 08:15

@Malina7 nojo, ale tady nejde jenom o zakladatele a že by byl samoživitel. Tady jde taky o toho Kubu, který má už tak dost naloženo. Ta další finanční zátěž v souvislosti s miminem by padla především na něj, což mi teda přijde nefér. Kubovi přibude další hladový krk a zakladatele bude muset podporovat na RD dalších X let.

Také bych se priklanela k adopci. Malé miminko má velkou šanci. Nepůjde jen o pestounstvi, ale o nezrusitelne osvojení.

Nicméně souhlasím s názorem, že matka dítěte si to ve vyšším stupni těhotenství nebo po porodu ještě může rozmyslet. No, pak s tím nic neuděláš a budeš platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
27.1.20 08:27

Nemyslim, ze by to financne nezvladli. Socialni system je tak stedry, ze nikoho na dno padnout nenecha. Museli by se dobre informovat, na co maji pravo, a potom si o vsechny ty davky zazadat.

A jak vice, ze miminko bude „bile“?

Podle toho, co zakladatel pise, myslim, ze lasky by se mu u otce dost dostalo. Radily byste stejne, kdyby sem nepsal budouci nezletily otec, nybrz matka, ktera by zila u pestounky? Mam pocit, ze velka cast vasich reakci jsou predsudky, ze se muzi nedokazou postarat o deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová