Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terien píše:
Nedělala bych z toho takový drama. Třeba roznášení letáků se dá dělat i ve 14, vezme si to na sebe rodič a roznáší potomek nebo aspoň pomáhá. Když se chce, všechno jde.
no vidíš, a třeba já, jako rodič, bych na tohle řešení nepřistoupila, protože je v rozporu se zákonem a to se mi příčí
nebudu na sebe brát brigádu, kterou nehodlám vykonávat tak, jak mi smlouva ukládá.
@Silwinka87 píše:
Na to už jsem se zakladatelky taky ptala..Bohužel bez odezvy..Vlastně neodpověděla pořádně na žádnou naši otázku..
máš pravdu neodpověděla vlastně na nic, akorát tady štěkala, že si děti nepořídila aby jim dělala služku a že musela uvařit oběd ![]()
@Jura007 píše:
@jdukolem Možná by ses divila - v létě na koupališti jsem viděl ve stánku s občerstvením smažit langoše 13 letou holčinu; znám ji i její rodiče. takže to jde, i když je to hodně o ústa. Záleží na tom, kdo si to je ochotný vzít na triko…
to měla jistě ze známosti bokem..syn ve 14 roznášel letáky ale ofio jsem to měla na sebe nasaný já…jinak to nešlo
@ka2ka píše:
máš pravdu neodpověděla vlastně na nic, akorát tady štěkala, že si děti nepořídila aby jim dělala služku a že musela uvařit oběd
Právě, ale jak jí máme potom radit..
Podle mě asi čekala, že jí dáme za pravdu ![]()
@sagina píše:
hele, taky mám doma puberťačku, kterou jsem tedy řešila i se školní psycholožkou, jak už jsem nevěděla co. na společné zážitky mi ona zvysoka kašle, i když se na něčem domluvíme, stejně na poslední chvíli couvne. i třeba jsem na akci šla se svými dětmi plus její kamarádkou, mezitím co ona si zůstala doma a nechala kamarádku jít s námi samotnoua slíbit za něco za zabární - to ji vždycky akorát naštve, že si dovoluji odměnu podmiňovat její snahou
a když tedy náhodou mi to odkejve, stejně jí snaha nevydrží a prohlásí, že ona to už vlastně stejně vůbec nechce, tak proč by se měla snažit.
nechce nedostane..snadné… každé dítě je jiné, třeba bratr vyloženě fungoval př na zvýšení či snížen kapesnýho, to byla prim motivace, mýmu synovi jsou peníze fuk - je bohém, ale je zážitkovej, přijít o návštěvu akváče nebo filmu kterej chce vidět - byl by našňuplej až na půdu
@Silwinka87 píše:
Právě, ale jak jí máme potom radit..Podle mě asi čekala, že jí dáme za pravdu
taky mi to tak přijde, měli jsme jí politovat
jenže upřímně, ať si myslí kdo chce co chce na mě už od úvodního příspěvku působí dost jako diktátor ![]()
@sagina píše:
no vidíš, a třeba já, jako rodič, bych na tohle řešení nepřistoupila, protože je v rozporu se zákonem a to se mi příčínebudu na sebe brát brigádu, kterou nehodlám vykonávat tak, jak mi smlouva ukládá.
to je o způsobu podání…dá se říct, našla jsem si brigádu ale nabízím ti že bys mi s tím pomohl/a čili ty peníze co odchodíš za mě budou tvé ![]()
Tak já nečetla celou diskuzi a předem chci říct že deti nemám, až mít budu třeba na to zmením názor.
ale, to sprchovaní si dost nedokážu představit, holka v osmý tříde je dost velká aby se ubránila, já bych se nenechala teda vzpouzela bych se jak kun. to musel bejt super boj.
dále, chápu že chceš aby si dcera plnila nejaké ukoly, ale ty mi příjdeš že fakt prudíš, pokud takhle napomínáš a připomínáš furt myslím si že už jí to leze krkem. Ale zase chápu tebe že te to vytáčí do vrtule. A pak to končí fackama. Babička je proti tobe..hmm.to je blbí, neb nemáš zastání. zase já bych to udelala tak že bych babičce řekla že holka nemá ve škole žádný valny vysledky a napakovala bych jí učení k babičce at se na to holky podivaj spolu, nebo at na to babi dohledne.
to je asi všechno..fakt deti nemám vidím to očima bezdetné
tak snad nikoho nepohoršuji
@ka2ka píše:
taky mi to tak přijde, měli jsme jí politovatjenže upřímně, ať si myslí kdo chce co chce na mě už od úvodního příspěvku působí dost jako diktátor
No právě..Sama se nechová rozumně, ale po dceři to vyžaduje..
@Silwinka87 píše:
No právě..Sama se nechová rozumně, ale po dceři to vyžaduje..
v tom bude velký problém, a taky se tu někdo ptal kdo vlastně hlídal mladší děti, když ona byla pryč, pokud starší dcera tak se holce nedivím, že toho má dost a je zajímavé že babička s dcerou vychází ![]()
No ja nevim, ale zdate se mi tady skoro vsechny strasne benevolentni. Jasne, sprcha byla moc, ale vy jste nemeli ve 14ti povinnosti doma? Vy jste mohli stekat na rodice? Proc by mela zakladatelka delat veci, ktere ma delat slecna? Aby vedela, ze kdyz to neudela, mama pujde, a udela si to sama. To je fakt vychovny! Ja bych si s ni sedla, urcila ji povinnosti s tim, ze pokud nebude plnit, bude doma, zadne konicky, zadne vylety, nic. A zadna babicka. A babicce bych to taky vysvetlila. Kdyz to nepochopi, jeji smula. Ale hlavne to dceri rict v klidu, bez negativnich eoci.
@ka2ka píše:
v tom bude velký problém, a taky se tu někdo ptal kdo vlastně hlídal mladší děti, když ona byla pryč, pokud starší dcera tak se holce nedivím, že toho má dost a je zajímavé že babička s dcerou vychází
To jsem psala já a ještě někdo..Teď si nemůžu vzpomenout kdo
Na to taky neodpověděla..
@Silwinka87 píše:
@InExile Vesměs ses trefila do toho, co jsme tu psali většina..![]()
týý jo i bez toho aniž bych mela svoje deti…já jsem na sebe zvedavá tedsi to představuju jak to bude úžasný ale oni mi to ty deti asi vysvetlej ![]()
Na to už jsem se zakladatelky taky ptala..Bohužel bez odezvy..Vlastně neodpověděla pořádně na žádnou naši otázku..