Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Rozettka No ja mela to jedno vejce, co se diky orangutanovi podarilo chytit, zrovna nekvalitni…Krasne se oplodnilo, takze dle embryolozky bylo 100% zrale, v tom problem nebyl, ale druhy den se zastavilo ve vyvoji a melo asymetricke bunky. Ale rozhodne se neda s jistotou tvrdit, ze za to muze orangutan! Pokud bych se dostala do podobne situace znovu, urco bych do nej zase sla.
Holky tak jsem přišla pro mě na velmi zajímavou věc. Mám alergii na E 171 což je oxid titaničitý a hle je součástí, duphastonu, utrogestanu, gynprodylu a pak i léků co používámna astma xyzal, singulair. Nikde jsem se v letácích ani na Suklu nedozvěděla kolik mcg či g má jednotlivá tbl? Mám totiž tak 14 dní nějaké osipky včera se mi udělalo hodně špatně nízký tlak. Tak si říkám zda nejsem tímto kovem na který mám alergii přeci jen předávkovaná. Jen u dvouch léků jsem nenašla žádný alternativní lék bez tohoto složení, dva se našla jsou pro děti, ale ty mají zase aspartam. Já hoky beru 2× 200 gynprodylu, pak 3× denně duphaston, 2× denně zyrtek + 1× denně singulair. No a ted nevím kolik dohromady se toho za den sejde v těle. Uvádí že je hůře odbouravatelný a vztřebavatelný jen nikdo neudádí DDD.
@Mandlička ja se chci jenom zeptat, proc to vsechno beres, jinak na alergii misto Zyrtecu si kup kapsle nebo prasky z perilly krovity, je to prirodni a zaroven nejsilnejsi antihistaminikum, berou to i astmatici a ulevuje to neskutecne. Jinak pokud mas potvrzenou alergii na oxid titanicity, tak vez, ze je i v rtenkach, stinech na oci a kosmetice obecne
Market já kosmetiku moc nepoužívám. Mrknu na to co jsi mi napsala. Víš mám to potvrzené z testu na kovy kvůlli implantátu. nyní přemýšlím, že masér nabízí kurzy výroby domácí kosmetiky a šamponů a podobně bez těch všechn sraček. tak možná na nějaký i příjdu.
@julie74 píše:
Indonesie, ahoj, moc tě zdravím a držím palce na druhý zázrak![]()
Cau Juli!! Lehce jsem to tu procetla..at u tebe caje zafungujji ![]()
Nevis jak se ma Jiji?
Ja jsem po opu v nativu zitra volam zda mame oplozene vajicko.
@indonesie moc ti držím palce, dej, prosím, vědět jak to vypadá. Jinka nevím, už jsem se jí párkrát chtěla ozvat a teď to udělám… ![]()
@indonesie Taky drzim palce!!! A ta Jiji by me taky zajimala…
Jinak se opravdu pridavam do klubu dlouhych cyklu-dnes 35 DC a MS nikde. Tehotna bohuzel nejsem-resp. TED uz ne… To je taky jedinej duvod, kterym si to zpozdeni dokazu vysvetlit-uz mam zkusenost, ze kdyz tam bylo tehu-byt kratičké (Utrogestany jsem zavedla vsehovsudy tri…), cyklus mi to vetsinou protahne. Na potraty s krvacenim me fakt neuzije ![]()
@Magda26 píše:
Jinak se opravdu pridavam do klubu dlouhych cyklu-dnes 35 DC a MS nikde. Tehotna bohuzel nejsem-resp. TED uz ne… To je taky jedinej duvod, kterym si to zpozdeni dokazu vysvetlit-uz mam zkusenost, ze kdyz tam bylo tehu-byt kratičké (Utrogestany jsem zavedla vsehovsudy tri…), cyklus mi to vetsinou protahne. Na potraty s krvacenim me fakt neuzije
To mi neříkej, že máš nekvalitní vejce, když se Ti takhle pravidelně oplozujou…?
A ještě z leva, to je teda machrovinka. ![]()
Holky zdravím,
byla jsem včera na té čínské medicíně.
Takže mám oslabenou slezinu a hodně zvýšenou vlhkost v těle a oslabené chi. Poznala to mj. podle jazyka, na kterém mám povlak a to prý souvisí s tou vlhkostí v těle.
Takže přijdou mi čaje a mám vyřadit pšenici a mléčné výrobky (u mne teda budou problém sýry
), jíst teplé kaše ke snídani a celkově teplá jídla, polévky atd. Ta vlhkost je prý nepříznivá pro zahnízdění. Slezina prý může eventuelně i za potraty…
Vlastně si ještě musím nastudovat, co mi vlastně všechno řekla. Celkově to na mě dělalo dobrý dojem.
Jinak se opravdu pridavam do klubu dlouhych cyklu-dnes 35 DC a MS nikde. Tehotna bohuzel nejsem-resp. TED uz ne… To je taky jedinej duvod, kterym si to zpozdeni dokazu vysvetlit-uz mam zkusenost, ze kdyz tam bylo tehu-byt kratičké (Utrogestany jsem zavedla vsehovsudy tri…), cyklus mi to vetsinou protahne. Na potraty s krvacenim me fakt neuzije ![]()
@Rozettka píše:
To mi neříkej, že máš nekvalitní vejce, když se Ti takhle pravidelně oplozujou…?
A ještě z leva, to je teda machrovinka.
No jestli to bylo zleva, to uplne jiste nevim-UTZ sledovani jsme v tomto cyklu ukoncili jeste predtim, nez tam vubec byl nejakej dominant videt…Bricho me ale bolelo rozhodne vic vlevo.Ale je fakt, ze BT byla pred ovu hodne nizko, coz u me muze znacit vicecetnou ovulaci. Taky pokud je vicecetna, je vetsinou pozdeji, coz ted opravdu sedi (13DC jeste nebylo videt nic, natoz dominant nebo dokonce folik pred prasknutim…).
@Rozettka píše:
Holky zdravím,byla jsem včera na té čínské medicíně.
Takže mám oslabenou slezinu a hodně zvýšenou vlhkost v těle a oslabené chi. Poznala to mj. podle jazyka, na kterém mám povlak a to prý souvisí s tou vlhkostí v těle.
Takže přijdou mi čaje a mám vyřadit pšenici a mléčné výrobky (u mne teda budou problém sýry), jíst teplé kaše ke snídani a celkově teplá jídla, polévky atd. Ta vlhkost je prý nepříznivá pro zahnízdění. Slezina prý může eventuelně i za potraty…
Vlastně si ještě musím nastudovat, co mi vlastně všechno řekla. Celkově to na mě dělalo dobrý dojem.
Tu cinskou medicinu Ti chvalim; to mam jeste taky v zaloze - vaham kvuli penezum; jak jsem pochopila, je to celkem draha zalezitost, kdyz se do toho jde poctive…
Ja se priznam, ze jsem mela skypovou konzultaci s tou Wahlgrenis, takze holky, uz je to tady a resim minuly zivot ![]()
@julie74 píše:
@indonesie moc ti držím palce, dej, prosím, vědět jak to vypadá. Jinka nevím, už jsem se jí párkrát chtěla ozvat a teď to udělám…
Taak vajicko nezrale. Neoplodnilo se. Fnuk fnuk.. Hura na dalsi pokus:-)