Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hecate píše:
Budu se opakovat. Pokud to máš takhle „vyřešené a srovnané“, tím spíš nechápu, proč máš potřebu s brutalitou sobě vlastní šířit ten svůj realismus.
Jen pro to, že mám na tohle téma svůj názor. Stejně jako na jiná témata. Proč ti to tak vadí?
@karkarka píše:
Jen pro to, že mám na tohle téma svůj názor. Stejně jako na jiná témata. Proč ti to tak vadí?
Nevadí mi ten názor jako takový, konec konců, ten, kdo se o to téma zajímá a umí číst, tak asi jím ani nebude překvapen.
Co mi vadí je necitlivý způsob, jakým své názory prezentuješ. Kladu si otázku, komu to prospívá a co Tě k tomu pudí. Jak jsem už napsala, pro mě je zejména to druhé mimo mé chápání.
@Hecate píše:
Nevadí mi ten názor jako takový, konec konců, ten, kdo se o to téma zajímá a umí číst, tak asi jím ani nebude překvapen.
Co mi vadí je necitlivý způsob, jakým své názory prezentuješ. Kladu si otázku, komu to prospívá a co Tě k tomu pudí. Jak jsem už napsala, pro mě je zejména to druhé mimo mé chápání.
Pudi mě k tomu prostě můj názor, že po 40 už je na děti pozdě. A to je mi 41.kazdy má snad někde tu stopku, kdy už dítě ne. (omyl, každý ne) nebo třeba, kdy máš tu pomyslnou stopku ty?
@Anonymní píše:
@HecateAle ty emoce, když máš rodinu s klukem, co nemůže mít děti jsou přece stejně silný
Ale chápu, co tím myslíš- jen argument, když sedíš a přemýšlíš co jo a co už ne…A děti miluješ i když jsou z rozpadlýho vztahu a nebo s se skvělým klukem, který nemůže - plus jako bonus, neopustí tě, že si udělá dítě s mladší
Spíš mě zaráží, že někdo napíše DV ano, ale DS ne???( to byl pokus o špatný vtip a odlehčení diskuze)
Tohle je zase něco, co strašně moc závisí na konkrétní situaci. A určitě to má i vývoj v čase.
Každopádně ano, neplodný partner do určité míry tahá za kratší konec provazu. A záleží, na jaké straně barikády zrovna jsi. Tedy, jestli jsi ta neplodná ty, nebo je to problém partnera. V praxi vidím, že to do vztahů háže docela zajímavou dynamiku. Ale to je jiné téma. Nerada bych se pro změnu svým realismem někoho dotkla.
@karkarka píše:
Pudi mě k tomu prostě můj názor, že po 40 už je na děti pozdě. A to je mi 41.kazdy má snad někde tu stopku, kdy už dítě ne. (omyl, každý ne) nebo třeba, kdy máš tu pomyslnou stopku ty?
Hahaha. I kdybych to věděla (jakože nevím), tak nebudu tak blbá, abych si lila benzín na vlastní hranici a Tobě cpala sirky do ruky.
Tuhle chybu už jsem udělala v jedné uzavřené diskuzi. Ještě teď se mi chce zvracet, když si vzpomenu, jakého pěkného šrapnelu se mi dostalo od její správkyně. ![]()
@Hecate
My si nerozumíme. Nevim, z čeho dedukujes, ze prijemkyne DV nechapu. Naopak, proto jsem také reagovala na tvůj příspěvek (dite x rohlík).
A správně řešení existuje, je to to, pro které se rozhodnes. Rozhodnu-li se pro neco, tak si za tim také stojím. Ale kazdy je jiny. Obdivuji(upřímně) tvou literární schopnost, ale uz bych to s respektem uzavřela.
@Journey11 píše:
@Hecate
My si nerozumíme. Nevim, z čeho dedukujes, ze prijemkyne DV nechapu. Naopak, proto jsem také reagovala na tvůj příspěvek (dite x rohlík).
A správně řešení existuje, je to to, pro které se rozhodnes. Rozhodnu-li se pro neco, tak si za tim také stojím. Ale kazdy je jiny. Obdivuji(upřímně) tvou literární schopnost, ale uz bych to s respektem uzavřela.
Ne, mně z Tvého příspěvku přišlo, že právě nechápeš ty ženy, které variantu DV z nějakého důvodu (i třeba jen dočasně) odmítají. To sem píšu fakt už jen na dovysvětlenou, protože to považuju za podstatné, ale samozřejmě chci respektovat Tvé přání diskuzi uzavřít.
Jen dodatek: To, že jsme každý jiný, a proto i naše rozhodnutí jsou různá, bych tesala do kamene. Vidíš, k čemu jsou literární schopnosti, když jednoduché věci jde vyjádřit naprosto jednoduše. ![]()
@Anonymní píše:
@HecateAle ty emoce, když máš rodinu s klukem, co nemůže mít děti jsou přece stejně silný
Ale chápu, co tím myslíš- jen argument, když sedíš a přemýšlíš co jo a co už ne…A děti miluješ i když jsou z rozpadlýho vztahu a nebo s se skvělým klukem, který nemůže - plus jako bonus, neopustí tě, že si udělá dítě s mladší
Spíš mě zaráží, že někdo napíše DV ano, ale DS ne???( to byl pokus o špatný vtip a odlehčení diskuze)
Nema te co zarazet, nevšimla jsem si, ze by tady někdo striktně napsal “NE” nebo “JO”. At je dite z DV nebo DS, budete ho milovat stejne! Jen je na každým, jak to přijme, at se jedna o to či ono dárcovství.
Mnohem důležitější, dle mého, je to, s kým to dite budete přivádět na svět, s kým jej budete vychovávat.
@Hecate píše:
Hahaha. I kdybych to věděla (jakože nevím), tak nebudu tak blbá, abych si lila benzín na vlastní hranici a Tobě cpala sirky do ruky.
Tuhle chybu už jsem udělala v jedné uzavřené diskuzi. Ještě teď se mi chce zvracet, když si vzpomenu, jakého pěkného šrapnelu se mi dostalo od její správkyně.
Chápu, takže ty jsi jedna z těch, co ten strop nemají. V tom případě je mi jasné, proč ti můj názor tak vadí.
@karkarka píše:
Chápu, takže ty jsi jedna z těch, co ten strop nemají. V tom případě je mi jasné, proč ti můj názor tak vadí.
Obdivuji, že osoba, která sama sebe nazývá realistou, má takové mezery ve formální logice. ![]()
Znovu píšu, tady nejde o to, jestli a jaký máš názor na to, kde by ten strop měl být. Problém je, že tento pouhý názor povyšuješ na objektivní pravdu a navíc ji prosazuješ s energií a kadencí čerstvě rekrutovaného džihádisty.
@Hecate píše:
Obdivuji, že osoba, která sama sebe nazývá realistou, má takové mezery ve formální logice.Znovu píšu, tady nejde o to, jestli a jaký máš názor na to, kde by ten strop měl být. Problém je, že tento pouhý názor povyšuješ na objektivní pravdu a navíc ji prosazuješ s energií a kadencí čerstvě rekrutovaného džihádisty.
Ty zas prosazujes svůj názor. Takže já si s dovolením ponechám ten svůj a budu si ho prosazovat s vervou dzihadisty. Ty si zas nech ten svůj.
@karkarka":https://www.emimino.cz/…il/karkarka/** píše:
Ty zas prosazujes svůj názor. Takže já si s dovolením ponechám ten svůj a budu si ho prosazovat s vervou dzihadisty. Ty si zas nech ten svůj.
Názor na to, kde je věková hranice pro otěhotnění, sice nemám, takže v tomto směru nic prosazovat nezvládnu, ale názor na to, že džihádista je akorát frustrovaná pain in the ass vybavená tuhle kalašnikovem, támhle počítačem a klávesnicí si opravdu s Tvým velectěným dovolením ponechám.
Hezký den a Slunce v duši! ![]()
@Hecate píše:
Názor na to, kde je věková hranice pro otěhotnění, sice nemám, takže v tomto směru nic prosazovat nezvládnu, ale názor na to, že džihádista je akorát frustrovaná pain in the ass vybavená tuhle kalašnikovem, támhle počítačem a klávesnicí si opravdu s Tvým velectěným dovolením ponechám.
Hezký den a Slunce v duši!
Hlavně že z tebe ta frustrace jen čiší a svoje myšlenky počítačem s klávesnicí prosazujes jak ten tvůj dzihadista. Tak řiti zdar.
@Hecate
To také musim osvětlit…Mi ten prvni příspěvek prisel, po prvnim přečtení, jako útok na anonymní a v ajfru jsem reagovala ukvapene. Vycetla jsem “DV nikdy, i kdybychom meli miliony…”Od toho se pak odvijeli dalsi příspěvky. Četla jsem znovu. Nedorozumění, omlouvam se.
@Hecate
Ale ty emoce, když máš rodinu s klukem, co nemůže mít děti jsou přece stejně silný
Ale chápu, co tím myslíš- jen argument, když sedíš a přemýšlíš co jo a co už ne…
A děti miluješ i když jsou z rozpadlýho vztahu a nebo s se skvělým klukem, který nemůže - plus jako bonus, neopustí tě, že si udělá dítě s mladší
( to byl pokus o špatný vtip a odlehčení diskuze)
Spíš mě zaráží, že někdo napíše DV ano, ale DS ne???