Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
4.3.22 18:00

@Magda26 já měla podobné amh - 0,45 asi před 5 lety. Když jsme vzdali simulace - nikdy nedošlo ani k trasferu, tak jsem otěhotněla přirozeně. Teď čekáme druhé, obě po 40. S chlapem jsme spolu 14 let a snažili jsme se dlouho. Tak ať mi někdo vysvětlí tohle… potkala jsem se taky z názorem, že amh až tolik nevypovídá… jeden doktor mi raz řekl, že aktuálně mé vaječníky vypadají na utz mnohem lépe. A pak jiná doktorka, že někdy takhle prostě na pár měsíců zaberou.

• Citovat
  • Upravit
3498
4.3.22 21:51

@Zuz94
A mas potvrzene, ze FSH mas vysoke porad? Pokud vim, tak se prave muze cyklus od cyklu dost lisit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
4.3.22 22:10

@Magda26 mela jsem zaměřené fsh v září to jsem měla těch 25.4 nebo kolik. Pak kontrolní v lednu a to jsem měla 28. Taky sem si říkala ze mužů mít nižší ale spis se zvýšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3498
4.3.22 22:22

@Zuz94 To me mrzi, ale porad jsou to jen dva odběry… Ka6dopadne drzim palce, at se zadari - jakkoli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
5.3.22 08:10

@Magda26 Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 10:23

@Capelucia ahoj, mohu se zeptat, kolik ti je, kdyz pises pres 40 a cekas druhe a jake si mela AMH a eventuelne cyklus..Pamatuju si te z x let zpet, kdy jsem sem chodila…Diky
Jo a jeste, zda se zadarilo prirozene ci pres IVF..

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
20.3.22 10:35
@Anonymní píše:
@Capelucia ahoj, mohu se zeptat, kolik ti je, kdyz pises pres 40 a cekas druhe a jake si mela AMH a eventuelne cyklus..Pamatuju si te z x let zpet, kdy jsem sem chodila…Diky
Jo a jeste, zda se zadarilo prirozene ci pres IVF..

Rodit budu ve 42. My jsme divný případ… Nikdy žádný problém nenašli, tedy kromě AMH 0,4 asi 5 let zpátky. Ale s manželem jsme spolu už 14 let a AMH asi nebylo nízké vždy, že jo. U nás z IVF nic nebylo, ani nikdy nedošlo k transferu. Pak se už chlap smířil, že děti nebudou, začal sportovat, já bulila jako želva. A od té doby jsem těhotná už podruhé přirozeně :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.22 12:31
@Capelucia píše:
Rodit budu ve 42. My jsme divný případ… Nikdy žádný problém nenašli, tedy kromě AMH 0,4 asi 5 let zpátky. Ale s manželem jsme spolu už 14 let a AMH asi nebylo nízké vždy, že jo. U nás z IVF nic nebylo, ani nikdy nedošlo k transferu. Pak se už chlap smířil, že děti nebudou, začal sportovat, já bulila jako želva. A od té doby jsem těhotná už podruhé přirozeně :nevim:.Diky..tak to moc gratuluji tuk tuk..
  • Citovat
  • Upravit
3498
20.3.22 21:45
@Anonymní píše:
Jo a jeste, zda se zadarilo prirozene ci pres IVF..

Ahoj, nejsem si jista, ale kdysi zakladatelka diskuse o nizkem AMh byla holcina s nickem Capelucita, ne Capelucia… Nemyslis nahodou tu ;)? Ta pokud vim mela nakonec dve deti z nativu, po druhem porodu regulerne klimaktericke hodnoty FSh (ve stovkach jednotek…), coz nevím, zda se podarilo jeste srovnat, nicmene i kdyby ne, bylo by to asi uz jedno… Jeji hodnotu AMh uz si nepamatuju, ale maximalne tak 0,2 - vic tam tehdy nikdo z diskutujicich moc nemel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 22:03

@Magda26 ano,myslela jsem tu..Capelucita, i kdyz Capelucia je taky dobry “pripad”..:)
Tak to je neco..No my mame tez syna z nativu(ja se o nem dozvedela tu, ze je to mozne)a rada bych taky treba druhe, ale vek me tahne..

• Citovat
  • Upravit
2500
21.3.22 10:26

@Zuz94 ahoj, já to čtu až teď :oops: Teda biochemko je celkem ale „úspěch“! Jakože pokud byla prognóza, že teda vlastní nehrozí, tohle mi připadá jako že dobrý, neb vajíčko bylo a zdárná spermie také a potkaly se, jen bohužel to nedopadlo, ale příště by mohlo :srdce: Každopádně ať už jdete do DV nebo zkusíte znovu Ovitrelle, moc držím pěsti! :hug: Autoimunitní zánět štítné žlázy by mohl snad nějaký endokrinolog vyřešit, ale to už určitě řešíte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.22 13:47

Ahoj holky
Chci se zeptat, zda mate pri vyssim AMH menzes stale vydatny? V roce 2017 jsem mela porod, menzes hned 8.tyden po porodu, odstav v 3,5 letech a pak jen 1× tydne kojeni do 4 let, od doby odstavu mam ms slabsi nez pri kojeni…pouze dva dny..Jinak je stale pravidelny a ovulacni..

• Citovat
  • Upravit
78
21.3.22 20:02

@quera Taky to beru jako úspěch, a i doktorka říkala, že díky tomu je šance, že díky minimálce budu mít možná IVF úspěšné. Doktorka mi neřekla přímo, že nemůžu mít vlastní gen, jen ať to beru na zřetel, že se to nemusí podařit. :) Ano štítnou už mám v pořádku, ale nemá bohužel na zvýšené fsh vliv :) Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3498
21.3.22 20:33
@Anonymní píše:
@Magda26 ano,myslela jsem tu..Capelucita, i kdyz Capelucia je taky dobry “pripad”..:)
Tak to je neco..No my mame tez syna z nativu(ja se o nem dozvedela tu, ze je to mozne)a rada bych taky treba druhe, ale vek me tahne..

Ta Capelucita byla rozhodne 40+ si pamatuju, a kdyz jsem ted dohledala jeji prvni prispevek v diskusi, tj jeste pred obema detmi, psala tam, ze AMh ma cistou nulu. Takze i zazraky se deji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
22.3.22 15:38

Ahoj holky, hlásím se po 3 letech, a prosím o radu. Před 3 lety zjištěno po 2 opakovaných biochemkach, AMH 0,3, FSH v normě kolem 7 myslím. Následující měsíc po těchto výsledkach se nám zadarilo, dokonce tam ze začátku byla dvě a mám 2 leteho syna. To jen tak v rychlosti, abych se připomněla. Po porodu v roce 2020 opět náhodné biochemko, aktivně se snažíme od loňského roku a ani tuk. Proto s manželem zvazujeme návštěvu CARU. Dle folikumetrie ovulace probíhá, poslední dva cykly dokonce dva dominantní folikuly, aktuální cyklus aplikován ovitrelle. Dnes jsem 11den po ovitrellu 9/10dpo, testy negativni.
Myslím, ze není nač čekat. Ještě jedno bychom si moc prali, mě bude letos 33. Aktuální nabery nemám, a myslím, ze by bylo fajn, zjistit jestli nejsou foliky prázdné. To bychom se pak asi nacekali.
Doporucite prosím v Praze nějaký CAR - zvažuji Pronatal a Iscare. Je třeba nějaký CAR kde mají zkusenost či se specializují i na nizke AMH? Za všechny postřehy a rady budu rada! Dekuju
Omlouvám se za sloh. Mějte se fajn :srdce: :srdce: :srdce:

Příspěvek upraven 22.03.22 v 23:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí