Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky nízko, na zadní stěně a vytáhla se. Špinila a krvácela jsem celé těhotenství (samo že ne denně, ale co 14 dnů něco bylo). Nesexuj, nic těžkého netahej, nedřepej. Jinak pevné nervy pokud špinit budeš, no, dobře si to pamatuju..
@Esterkaaa Jen ti píšu co mi řekl
nesmíš absolutně namáhat podbříšek.
Nízko položenou placentu mi zjistili na utz ve 21tt…Na utz ve 32tt už vše v pořádku. Neboj, opravdu u drtivé většiny holek se vytáhne nahoru ![]()
@Esterkaaa píše:
Ahoj,
chci se zeptat. Při včerejší kontrole v 17tt mi doktor sdělil, že mám nízko uloženou placentu, zakazál pohlaví styk, aby jsme ji nedráždili. Další kontrolu mám za 3 týdny a při špinění nebo krvácení mám jet do nemocnice hned.
Měli jste to někdo a jak to dopadlo? Ještě doktor říkal, že většinou vyleze výš, ale víte jak to je. Je to mé první těhotenství a jsem z toho vyklepaná. Každou zkušenost nebo radu uvítám.
v 17tt jsem měla placentu přes celé porodní cesty, celkem dlouho to zkoumala vnitřním utz a říkala, že je to jasné, ale že nebudem zatím plašit. nic mi nezakázala, jen mi doporučila větší klid - dojížděla jsem denně do školy, jedna cesta skoro hodinu a půl, narvaný mhd, pak lítání po škole, stres (školy dělám dvě) - tak tam jsem si vyjednala individuál a jezdila jen 2-3× týdně. dvakrát jsem drobně zakrvácela, ani jednou to nebylo po námaze! sex byl pořád stejně často a nijak zvlášť opatrně (nějak jsme se nemohli udržet
).
teď jsem v 31tt a placentu mám podle utz z min.týdne mimo dolní segment
mám ji nalevo nad pupíkem - takže na přední stěně.
takže asi tolik k příběhu s dobrým koncem…prý se to stává běžně a má smysl se plašit až když kolem toho 30tt je ještě pořád tak, že je větší částí přes cesty. pak už to chce hlídat a kdyžtak poslat zavčas na CS
@BellinkaX No, opravdu krásných 9 měsíců strachu
už si normálně přeji, aby se prcek narodil a měla ho vedle sebe. Naštěstí nešpiním, tak uvidíme, co nás čeká.
@cezet dělám v kanceláři, sem tam nějaký šanon zvedám těžký, ale jinak sedím za stolem. Ale od teď už se pro nic neohýbám a za dva týdny mám dovolenou týden a pak se rozhodnu jestli nepožádám o nemocenskou do konce, za ty nervy mi to nestojí.
@petluk děkuji za dobrou zprávu ![]()
Ahoj holky ja mam taky nizko polozenou placentu, presneji psano, ulozena na ZS a zasahuje do DDS, pri min. kontrole i dr. premerovala vnitrnim ultrazvukem a pry je 30mm od VB. Pristi patek mam kontrolu tak jsem zvedava jestli to opet prekontroluje, prece jenom ty tri cm nejsou tak moc, netusim, u prvniho tehotenstvi byla placenta normalne.
a mimico bylo KP, je pravda ze mam obcas pocit jestli mi tu placentu nechce vykopnout ![]()
Mela jsem nizko polozenou placentu na brisni strane. Byla uplne u okraje cipku. Zjisteno ve 20.tydnu, na kontrole ve 36. byla posunuta dostatecne vysoko, porod probehl normalne. O ZADNYCH omezenich mi nikdo nerikal
, jen ze se nemam leknout pripadneho spineni. Ja teda ani nespinila, ani nekrvacela.
Jen dodám že mě taky dr nějaký velký omezení nedával. Jen se šetřit, sex opatrně a při drobném špinění neplašit.
@bellezza Tak já mám napsáno,že mám placetu ze ZS přes vnitřní branku.
@Esterkaaa
No tak to si jistě dovedeš představit, jak jsem se na rozdvojení těšila já. Špinila jsem od 11 týdne. No nevzpomínám na to ráda. Naštěstí všechno dobře dopadlo. Tobě přeju totéž. ![]()
Jak tak čtu, tak asi záleží na doktorovi, každý jiný názor. Super, že si ty zkušenosti můžeme tady předat ![]()
@Esterkaaa
Tak jestli Tě to potěší, jsem po kontrole a placenta vytažená nahoru. ![]()
Díky a držím palce i Tobě, určitě se potvora ještě vytáhne, minulé těhu u mě až někdy po 30 týdnu… ![]()
Zdravím, tak jsem dneska byla na velkém utz a Dr. mi řekla, že placenta zasahuje do dolního segmentu a přitom jsem byla minulej čtvrtek v poradně a dr dělala utz a říkala, že placenta je na přední straně to je všechno jestli je dole nebo nahoře vůbec neříkala. Mohla se takhle posunout teprve teď? Dost mě tím vystračila, ikdyž říkala, že to nemám nějak moc řešit do poradny ke svojí dr jdu až koncem června, tak nevím jestli jí nemám zavolat a zeptat se jestli bych nemohla přijít dřív ![]()