Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel prstýnek nosí pořád, sundává ho jen výjimečně při nějaké práci. Já ho nosím jen ven, doma sundávám, je to automatika, sundám prsten a hodinky a někdy náušnice. Symboliku v tom vidím, je to prostě znamení manželství, i muž to tak vnímá. Já třeba lidem okukuju dost ruce a koukám, jestli mají prsten - jestli jsou vdané/ženatí. Ač spousta lidí prsten nenosí, když vidím holé ruce, hned mě napadne, že dotyčný/á je svobodný/á
.
@Petramatka - můj manžel snubák nosí, i přestože mě nejprve varoval, že ho zřejmě nosit nebude bo mu bude vadit při práci. Varoval mě, abych pak nebyla třeba zklamaná nebo smutná z toho, že ho nenosí a že tím dostatečně nereprezentuje náš vztah…
Nejprve ho v práci sundaval a nechával si ho ve své prac. skříňce. Pak ho to ale omrzelo ho pořád sundávat a tak si ho nechává na ruce stále. Občas ho vidím, že si s ním různě „hraje“, otáčí s ním, ale jinak s ním nemá problém - zvykl si. Vím, že ho nosí rád a hrdě, protože to pro něj také znamená, že naše manželství je v pořádku a že mě miluje.
Já jsem ho také nosila, tedy do doby než jsem byla v pokročilém těhotenském stavu a natekly mi prsty a vůbec všechno. Trvalo delší dobu než jsem ho mohla opět navléknout. Teď jsem doma na mateřské a prstýnky (zásnubní i snubní) doma nenosím, protože bych je prací zničila. Beru si je pokud někam jdeme. Teď jsme byli na plese a s velkou hrdostí jsem „celému“ sálu dávala najevo, že jsem vdaná a že tenhle muž je můj a já jenom jeho. ![]()
@Barakza píše:
Manzel nosi, ja jsem nosila na retizku, ale mimino mi ho urvalo a ja jeste nebyla schopna ho nechat spravit. Jinak ja mam veselou historku prsten jsem ztratila asi hodinu po svatbe manzel vypadal ze anuluje svatbu byl hrozne dotceny ze ja z toho neskacu z mostu, babicky plakaly, maminky se krizovaly a mluvily o spatnem znameninakonec jsem ho nasla takze cajk
Taky maminky a babičky mě pobavily
![]()
@Anys - také to občas tak dělám, že koukám, jestli je ten daný pár nebo muž či žena je svobodná/svobodný. A také se mi už stalo, že jsem viděla jen prázdné ruce, ipřestože byli už ženatí/vdané. Asi ne holt pro všechny je ta symbolika zřejmá.
Tak to nechápu, koukat na ruce a podle toho usuzovat o stavu. Nikdy v životě jsem prstýnky nenosila, protože mi vadí. A nenosila bych ani snubní.
Pro mě byl symbolem toho, že jsem vdaná. Prostě jsem chtěla, aby to každý poznal. Nevím, jsem v tomhle divná
I když se dnes rozvádím, jsem úplně alergická na to, když mě někdo osloví slečno. Jinak já prsten nosila, on ne. Nesnášel prsteny. Znám plno chlapů, co nemusí prsteny, tak ani snubák nenosí. Ale někteří to vyřešili tak, že ho nosí na řetízku jako přívěšek.
@kve-tinka píše:
Já teda zatím ještě žádný nemám, ale až se dočkám, tak ho budu hrdě nosit a předpokládám, že to tak udělá i manžel…protože tak světu dáváme najevo, že už nejsme k mání…
sundej ruzove bryle..to ze je niekto zensty/vydaty neznamena ze neni k mani.. ![]()
Je to v ludoch, nie v prstynku..
@miisenka píše:
sundej ruzove bryle..to ze je niekto zensty/vydaty neznamena ze neni k mani..
Je to v ludoch, nie v prstynku..
jasně, tyhle falešné pózy fakt miluju ![]()
@miisenka píše:
nerozumim..
vystavovat se s prstýnkem na ruce a přitom se chovat zcela jinak
a že takových po světě běhá. proto prsten pro mě není symbolem vůbec ničeho.
@G12
Jo takhle, ja to len nepochopila, v zavislosti od citacie..
Vacsinou ti s prstynkom su vacsi prasaci jak bez..ale ako vravim, je to v ludoch..
Tak já snubak nosu, protože jsem na nej zvyklá. Manžel nosil, ale jednou ho malém ztratil a od té doby je bez. Není pro mě důležité jestli ho nosí. Všechno v tvé hlavičce je o důvěře a ne o jednom kroužku. Je spousta mužů co nanášení zneužívají, ale jsou i takový co ho nenosí jen kvůli zvyku.
My nenosíme ani jeden. Manžel ho sundal jen co vyšel z kostela
a já večer po svatbě a na druhý den jsem ho už neměla. Mě to prostě vadí
Že ho nenosíme mě nějak nevadí-jen říkám že škoda peněz. Mohli jsem si vzít kroužky od záclon
.Ale zase je máme -ty prstýnky jako nové. ![]()
@G12 - tak dřív to bylo běžné, že manželé měli snubní prsteny a nenapadlo je sundavat či je nenosit. Koukání na ruce - snubní prsteny. To je spíše ze zvědavosti.