Nosíte venku roušky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
25.10.20 19:38
@Zumpa píše: Četl, a? Rouška usměrňuje vydechovaný vzduch, bez ohledu na výsledky nesměrodatných studií.

Tak si to přečti :roll: Efekt nemají ani 12-16 vrstevné, natože jednovrstevné hadry.
A ve které zemi se zavedení ústenek nějak signifikantně projevilo? SLovensko? Španělsko? My?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
25.10.20 19:39

@Whitedog Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
25.10.20 19:40
@Baba píše:
Tak si to přečti :roll: Efekt nemají ani 12-16 vrstevné, natože jednovrstevné hadry.
A ve které zemi se zavedení ústenek nějak signifikantně projevilo? SLovensko? Španělsko? My?

Už jsme se o tom jednou bavili - pak ústenky nemusí nosit ani lékaři při výkonech, když jsou na dvě věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.10.20 19:41

@Whitedog souhlasím, přece ji nebudu mít narvanou někde na louce, lese a nebo, si ji dám pod nos, když jdu prázdnou ulici, kde projde jeden člověk za hodinu, ale pokud už jdu např k nemocnici nebo po městě, kde potkávám hodně lidi, tak..
Ale každého věc, já třeba nemám takový luxus mít takový názor, na co.. mám doma maminku co byla na jaře s plicním onemocněním v umělém spánku a na ventilaci, doma dítě kardiakam, chodíme ven normálně nejsme doma zavření, ale určitě nepůjdeme nakaze vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
25.10.20 19:44

Tahle debata mi silně připomíná averzi idiotů vůči dennímu svícení v autech. To se hemžilo debilníma argumentama, že svícení zvyšuje spotřebu atp, až se z toho stal standard. Naštěstí, i když já jsem byl blbá ovce už před zavedením povinného svícení, když jsem mimo město svítil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.10.20 19:47

@Zumpa já třeba nechápu, co to druhému trhá žíly, že někdo nosí.. Tak hledím si svého a je to..
Já zase třeba nechápu druhou stranu a přiznám se, že přemýšlím, kdo jsou ty ovce., protože na FB když čtu komentáře, tak nejvíc křiči odpírači, vztekají se nadávají, a z 10 nadávačů jeden napíše, že roušky ano a celý FB je zaplněna lidmi, co mají fantazii teorie o viru a nebo, xxx komentů proč nenosit.. tak já pak vždy přemýšlela, když pisatal napsal o ovcích, kterou stranu teda myslí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
25.10.20 19:47
@Janasas píše:
@Whitedog souhlasím, přece ji nebudu mít narvanou někde na louce, lese a nebo, si ji dám pod nos, když jdu prázdnou ulici, kde projde jeden člověk za hodinu, ale pokud už jdu např k nemocnici nebo po městě, kde potkávám hodně lidi, tak..
Ale každého věc, já třeba nemám takový luxus mít takový názor, na co.. mám doma maminku co byla na jaře s plicním onemocněním v umělém spánku a na ventilaci, doma dítě kardiakam, chodíme ven normálně nejsme doma zavření, ale určitě nepůjdeme nakaze vstříc.

Asi tak. Zároveň bez posměchu respektuji, že se někdo boji a nic o ovci mě přitom nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.10.20 19:51
@Zumpa píše:
Už jsme se o tom jednou bavili - pak ústenky nemusí nosit ani lékaři při výkonech, když jsou na dvě věci.

Srovnáváš nesrovnatelné. Ty tomu věřit chceš. Jinak by sis to ověřil :roll: Máš to před čumákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
25.10.20 19:57
@Baba píše:
Srovnáváš nesrovnatelné. Ty tomu věřit chceš. Jinak by sis to ověřil :roll: Máš to před čumákem.

Ne, naopak. Pokud sama jako lékař tvrdíš, že ani x vrstvé ústenky neovlivňují přenos respiračních nemocí, tak to běž odprezentovat na WHO jako převratnou novinku, globálně se ušetří obrovské peníze vynakládané jen na ústenky při zákrocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.10.20 19:58
@Zumpa píše:
Ne, naopak. Pokud sama jako lékař tvrdíš, že ani x vrstvé ústenky neovlivňují přenos respiračních nemocí, tak to běž odprezentovat na WHO jako převratnou novinku, globálně se ušetří obrovské peníze vynakládané jen na ústenky při zákrocích.

Naposled. Přečti si ty studie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
25.10.20 20:01
@NicknackEK píše:
Pokud nebudu vedle vás a nebudu na vás poslat, nevidím důvod proč ji na parkovišti mit:-)jestli by nebyli lepsi vašim 70letym rodicum. nakoupit aby tam. nenuseli sami. stejne jako to dělám ja:-) bohužel kdyz jsem jela v pátek v 17h nakoupit do lidlu, byl plný kategorie 70+..vidím to spíš na chybu tech duchodcu-co tam v 17h v pátek delaji..u nás v rodině je xxx senioru navíc v rizikové skupině..selský rozum ni neříká „mej u kafu na parkovišti roušku protoze tam po mě může projit senior“…selský rozum mi říká udělej vse proto aby nemuseli v takové časy chodit do kseftu vubec nebo dopoledne ve všední den kdy je tam minimum lidi:-)

Selský rozum mi říká, mít roušku vždy, když se poblíž někdo pohybuje nebo stojí, je jedno, jestli vedle mě, přede mnou nebo za mnou…
Selský rozum a osobní zkušenost z blízkého okolí mi říká, že i starší lidi mají právo vyjít ven a nesedět zabednění doma a já nemám právo kohokoliv ohrožovat tím, že jakožto možný bezpříznakový přenašeč budu machrovat a chodit bez roušky po parkovišti plném lidí…
Dál mi moje zkušenost a selský rozum říká, že starší lidi neradi „obtěžují“ své blízké tím, že by je požádali např. o pomoc s nákupem…
Selská zkušenost mi říká, že poměrně často mi třeba při vaření dojde něco, co k tomu potřebuju…
Selská zkušenost mi říká, že řadě důchodců nemá kdo nakoupit, protože nemají buď žádné příbuzné, nebo nemají žádné příbuzné poblíž, v rozumné vzdálenosti…
Selská zkušenost mi říká, že řada sobeckých dětí na své staré rodiče se.re a kolikrát pro ně nic neudělá, i když bydlí ve vedlejším baráku…
Selská zkušenost mi říká, že nemám, stejně jako ostatní, včetně důchodců, věšteckou kouli, abych odhadl, kdy bude kolem supermarketu minimum lidí…
Selská zkušenost mi říká, že většina lidí si chodí nakoupit, kdy je napadne a ne v určitý stejný čas…
Selská zkušenost z okolí mi říká, že když si důchodce nechá dovézt nákup nějakou pečovatelkou /speciálně Charita/, často zaplatí takový poplatek, že se mu protočí panenky… Vlastní zkušenost z jednoho domova důchodců domu na Vysočině - když pracovnice jede do pečovateláku někomu např. vyměnit obvaz, na žádost důchodcům nakoupí… Paušální poplatek 50,–Kč… Když dojde 10ti lidem do nedalekého obchodu pro půlku chleba, každá z nich zaplatí nákup + 50,–Kč, takže máš půlku chleba za 70,–Kč… Proto na řadě míst zdatnější důchodci chodí nakupovat spolubydlícím, sousedům a případně ještě i vlastním dětem a vnukům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
25.10.20 20:05
@Baba píše:
Naposled. Přečti si ty studie.

Ale já je četl. A ne málo, zajímám se o covid, zajímám se o dění mimo český kocourkov vedený zloději a lháři. Podívej se na vývoj v různých zemích, kde platí různá pravidla a různá disciplína. Toto je nesrovnatelné. Navíc jsme stále na začátku covidu.
A mně osobně prostě nedělá problém si tu ústenku, roušku či respirátor, podle toho co mám zrovna u sebe, mezi lidmi natáhnout. Vždyť to je to nejmenší, co mohu udělat, abych snížil riziko přenosu, pokud bych byl nakažený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
25.10.20 20:11
@Zwetta píše:
Děvčata, napsala jsem to takto, jelikož hodně těch ovcí potkávám. ;) Co jdou sami po chodníku, a mají roušku, prostě mi tohle hlava nebere.. To je celé :palec:

A ty víš proč je mají? Můžou to být třeba nemocní lidé, onkologičtí pacienti, nebo se prostě normálně boji.
Pro mě je ovce, co opakuje něco dokola aby byl jakože ten někdo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
25.10.20 20:13

Hanney
3134
91
dnes v 14:02
1
@Janli píše:
Ještě jinak.
Děkuju z celého srdce každé tupé ovci, která si nechá na puse roušku i na parkovišti u kauflandu, když tam jsou mí sedmdesátiletí rodiče. Díky těmhle tupým ovcím mám naději, že nebudu muset vysvětlovat dětem, proč už nikdy neuvidí babičku s dědou.
DĚKUJU :srdce: :srdce: :srdce:

Tak tomu se říká vymytej mozek. Co kdyby tvoji sedmdesátiletí rodiče přestali vymetat kaufland a věnovali se nějaké činnosti posilující ducha a zdraví?

@Hanney Řekneš tu inteligentní větu i příbuzným 40ti letýho nebo mladšího, kterej na covid umře, protože ho zbytečně nakazil nezodpovědnej samolibej blb, kterej se chová jako ty…???
A řekla bys mu to přímo do očí, né jen silná na anonymním netu…???!!?

Příspěvek upraven 25.10.20 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
25.10.20 20:13
@Baba píše:

A proč teda lékař nosicí jednorázovou roušku je cajk ale občan nelékař je ovce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí