Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heineken píše:
Word a Excel nikdy nebyly součástí Windows.
Při instalaci si můžeš vybrat jestli chceš nainstalovat všechno nebo jen jednotlivé programy.
Když jsem si kupovala kdysi svůj první notebook tak jsem v něm měla už nainstalovanej Word i Excel. Je možný, že oba programy byly zahrnutý v ceně společně s cenou notebooku. V posledním zakoupeným noťasu jsem prográmky neměla tak jsem si je musela koupit.
A co tam budou po mně chtít když tam budu volat?
@Heineken píše:
Zavolej na Microsoft na jejich podporu, po vysvětlení problému by Ti měli nadiktovat nový kód s kterým to spustíš.
Taky jsem jednou volal, sice jsem měl trochu jiný problém, ale nadiktovali mi kód a fungovalo to.
@tegereen píše:
Když jsem si kupovala kdysi svůj první notebook tak jsem v něm měla už nainstalovanej Word i Excel. Je možný, že oba programy byly zahrnutý v ceně společně s cenou notebooku. V posledním zakoupeným noťasu jsem prográmky neměla tak jsem si je musela koupit.
jutinka píše:
A co tam budou po mně chtít když tam budu volat?
Budou se tě ptát co je za problém, ty se jim to pokusíš vysvětlit jako nám tady a oni ti nadiktují nový kód.
Aspoň takhle ten rozhovor probíhal když jsem tam volal já.
Jen se předem ujisti v papírech od počítače, že ty Office máš opravdu koupené.
@tegereen píše:
Když jsem si kupovala kdysi svůj první notebook tak jsem v něm měla už nainstalovanej Word i Excel. …
Ano, mohlo tak být, ale je to spíš vyjímka.
@Heineken píše:
Ano, mohlo tak být, ale je to spíš vyjímka.
Tak já se dost často setkala s tím, že tam byli instalované celé Office, ale jen ta zkušební, teď nevím jestli 30 nebo 90 denní, verze.
@jutinka píše:
Potřebuji jenom word, to jsem netušila, že to v pc není automaticky..jako ve výbavě windowsu
Ne, ve výbavě windows to opravdu není, je to normálně placený program, který se kupuje zvlášť. Případně tedy může být „v ceně“ notebooku, ale o to je pak cena toho noťasu vyšší.
@Heineken píše:
Budou se tě ptát co je za problém, ty se jim to pokusíš vysvětlit jako nám tady a oni ti nadiktují nový kód.
Když se jí tam objevuje,,zakoupeno,, tak ho musí mít koupenej. Jinak by se jí tam objevovalo,,zakoupit,,
Příspěvek upraven 09.12.12 v 16:50
j.a.n.i1 píše:
Tak já se dost často setkala s tím, že tam byli instalované celé Office, ale jen ta zkušební, teď nevím jestli 30 nebo 90 denní, verze.
Ano, takhle jo, bývá tam instalovaná třicetidení verze, je to pro ně reklama.
V papírech? asi sem vyhodila
no každopádně myslíš, že když mi to tam píše, že office 2010 mám již zakoupeno, že mám zadat jen ten kód - tak to snad zakoupený mám, co myslíš?
@Heineken píše:
@tegereen píše:
Když se jí tam objevuje,,zakoupeno,, tak ho musí mít koupenej. Jinak by se jí tam objevovalo,,zakoupit,,Příspěvek upraven 09.12.12 v 16:50
No, to nemusí být tak jistý… mě třeba tohle psala právě ta 30 denní verze.
@jutinka píše:
V papírech? asi sem vyhodilano každopádně myslíš, že když mi to tam píše, že office 2010 mám již zakoupeno, že mám zadat jen ten kód - tak to snad zakoupený mám, co myslíš?
No a kolik máš na tom noťasu samolepek s nějakým kódem? Případně co všechno máš v balení u toho noťasu.
jutinka píše:
V papírech? asi sem vyhodilano každopádně myslíš, že když mi to tam píše, že office 2010 mám již zakoupeno, že mám zadat jen ten kód - tak to snad zakoupený mám, co myslíš?
Asi bych to riskl, i když bych papíry nenašel.
A vyhodila jsi i daňovej doklad?
Tam by se to mělo taky objevit.
Předpokládám že se ti v notebooku nešťoural nějakej kámoš, kterej ti tam nahrál kde co.
@tegereen píše:
Když se jí tam objevuje,,zakoupeno,, tak ho musí mít koupenej. Jinak by se jí tam objevovalo,,zakoupit,,
Mohl tam nahrát kdokoliv cokoliv i třeba obchodník před prodejem.
Jedině papír v ruce by dával jakousi záruku, že to má opravdu koupené.
@j.a.n.i1 píše:
To jo no, ale kdyby zakladatelka neměla ten program koupený a měla v pc jen zkušební verzi tak při spuštění toho danýho programu by jí vyskočila tabulka s oznámením, že se jedná o zkušební verzi a kolik dní ještě zbývá do uplynutí tý stanovený doby.