Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aquarian píše:
No neke, taková renegátka nevzdychající po kolektivním konsenzem ustanoveném alfovi.Mně tam právě pořád vyskakuje ten rozpor v tom, že někdo může někoho považovat za alfu a někomu jinému může být ten stejný člověk totálně u… a aby mu záviděl, tak to už vůbec ne.
Je to čistě akademická debata. Takových o alfa samcích tu probíhá minimálně jedna do měsíce a překvapuje mě, že stále existuje někdo, kdo v tom hledá konzenzus nebo obecnou pravdu. ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Ja jsem to pochopila. Ty pritazlive kopy penez jsou vysvetleny evolucni sexuologiiale to taky neni podstatne, hlavne ty kopy penez jsou/muzou byt soucasti te osobnosti, nikoli hlavnim rysem.Jen nechapu, proc se dava do protikladu charakter a peníze. Treba takovy hokejista klidne muze byt ryzi charakter a presto mit kopy penez, podivej na Jardu Jagra. A jestli znovu napises, ze Jagr neni zadny alfa, protoze nezachranuje velryby, tak uz koncim diskuzi
Holka, co ti mam na to rict, asi po monogolsky by bychom se pochopili. No, Jarda na mne pusobi, ze moc rozumu nepobral a to neni sexy. Ale ma vysokou, hezkou postavu a to je sexy. Treba moudrej je a treba jen pusobi, ze je jednoduchej navenek, takze muze byt ve skutecnosti moudrej, ale nepusobi tak. ![]()
A kdyz na celou tou humorni nadsazku napises, ze holky na EM delaji ramena jak Kelner ne a Jarda ne-e-e, tak koncim diskuzi ja. ![]()
Tobě není pomoci, ty nevíš co chceš.. Rajcují tě nepoužitelní idioti a chlap co za něco stojí, ti nic neříká.. To si musíš vybrat, jestli chceš motýlky v břiše a dalšího kreténa v životě a nebo nemít motýlky ale mít solidního chlapa.. ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Ja mam zrucneho chlapa a miluju ho, ale zaroven netvrdim, ze je to alfa samec
Jistěže jde o důležitější věci ve vztahu. Prostě to beru jako bonus, když je chlap všestrannější než jen dobrý knihovník. A ano, pro mne je asi Alfou ten, co prostě nemá problém zařídit. Máme na světě ty základní role určené. Neschopný chlap, kterýho má ženská na krku jako dítě, je pro mne hrob.
@Mango_Lassi píše:
Je to čistě akademická debata. Takových o alfa samcích tu probíhá minimálně jedna do měsíce a překvapuje mě, že stále existuje někdo, kdo v tom hledá konzenzus nebo obecnou pravdu.
Jsem chtěl původně jen vyřešit světový mír, ale pak jsem si řekl, že to chce opravdovou výzvu.
![]()
@Pajaja1 píše:
Stejně moc nechápu ten výraz Alfa samec. Pro někoho to nemusí být:
a) namachrovany, sebevědomý, pohledný
b) nadprůměrně inteligentní až samolibý
Ještěže tu optiku nemáme všichni stejnou. Na každýho by se nedostalo.
Společný jmenovatel je, že je předmětem obdivu ženských duší. Kdo to nechápe, tak je mimo, ničemu nerozumí a vlastně jen závidí.
P. S. Totožnost vzorců chování s šílícími pubertálními fanynkami chlapeckých kapel je čistě náhodná.
![]()
@aquarian píše:
Jsem chtěl původně jen vyřešit světový mír, ale pak jsem si řekl, že to chce opravdovou výzvu.![]()
Alfa samec/samice je těžký sociální konstrukt, jehož obsah se proměňuje v čase a prostoru. Obecně by se dalo říct, že jsou typy více líbivé a méně. Já si myslím, že to záleží především na medializaci, protože i Kajínek má svůj fanklub.
Můžu si založit účet na instagramu, začnu tam postovat lascivní fotky a psát příspěvky obsahující některá klíčová slova, bude ze mě velká Alfa Samice a Sex Bohyně. Aspoň v očích mých followerů
@aquarian píše:
Jsem chtěl původně jen vyřešit světový mír, ale pak jsem si řekl, že to chce opravdovou výzvu.![]()
Presne, nejdriv si udelame jasno v alfa samcich a dokud se neshodneme na vseobecne prijatelne verzi, tak se odsud nehnem!
A pak hned vlitnem na mir. Zbyla pracovni skupina jeste v rychlosti doresi covid a teprve potom si pujde lehnout ![]()
@Mango_Lassi píše:
Alfa samec/samice je těžký sociální konstrukt, jehož obsah se proměňuje v čase a prostoru. Obecně by se dalo říct, že jsou typy více líbivé a méně. Já si myslím, že to záleží především na medializaci, protože i Kajínek má svůj fanklub.Můžu si založit účet na instagramu, začnu tam postovat lascivní fotky a psát příspěvky obsahující některá klíčová slova, bude ze mě velká Alfa Samice a Sex Bohyně. Aspoň v očích mých followerů
Takovej Ježísš to zvladl i bez instace a bez peněz, stacilo trochu ryb a libivych řečiček ![]()
@Josef_t Není to pravda, i primátí smečky mají alfa samce. Ale ironie je, že když třeba není voda nebo co jíst, tak víte, koho tlupa následuje? Ne alfa samce, ale starší zkušené samice, které ví, co a jak. To není z mé hlavy, to mám z knihy „Chování“.
@aquarian píše:
Společný jmenovatel je, že je předmětem obdivu ženských duší. Kdo to nechápe, tak je mimo, ničemu nerozumí a vlastně jen závidí.P. S. Totožnost vzorců chování s šílícími pubertálními fanynkami chlapeckých kapel je čistě náhodná.![]()
Hele, mne je celkem jedno, jak se jim módně říká,
každý ženský se rozklepou kolena z jiného typu. Poznám to až když s ním komunikují. Osobně tedy. )))))
@Hecate píše:
@Josef_t Není to pravda, i primátí smečky mají alfa samce. Ale ironie je, že když třeba není voda nebo co jíst, tak víte, koho tlupa následuje? Ne alfa samce, ale starší zkušené samice, které ví, co a jak. To není z mé hlavy, to mám z knihy „Chování“.
No vzdyt to říkám
alfa samice druheho typu ![]()
@aquarian píše:Navíc, kdo to „alfovství“ vlastně určuje - individuálně podle nějakých vlastních měřitek ve spojení s vírou v neomylnost svého názoru, který nemohou nesdílet ostatní (zpravidla ženy).
Plno těch „alfasamců“ má tuhle pozici jen v očích svého kroužku obdivovatelek.
Berte s nadsázkou, jen tak na pošťouchnutí diskuze.
Pro ostatní, zejména jiné muže, je to často pitomec, se kterým nemá smysl se bavit nad rámec nutnosti (což v obdivovatelce vyvolává dojem, že se jedná o úctu a obdiv).
Souhlas, ale myslím, že se tu míchají dvě věci dohromady ![]()
Menší skupiny lidí se vždy nějak uvnitř zorganizují. Třeba takové fotbalový tým, každý má svoji roli, někdo je kapitán, brousek v obraně klidně někdo jiný vlastně určuje co se bude hrát, někdo to vezme na sebe když se nedaří a někdo je zase strhne k euforii. V určité fázi může být každý alfou. Když si to všechno sedne tak i slabší porážejí týmy hvězd. Když ne tak i kvalitní tým selhává.
Fanynky většinou fotbalu moc nerozumí a tak je spíš okouzlí červené kopačky, nagelovaná hlava a potetovaná ruka. Chtějí poslouchat jeho pohádky jak je dobrý, nedoceněný, ale s realitou to často nemá moc společného. On o sobě samozřejmě šíří, že může mít každou, ale fakticky je omezen jen na pár fanynek a holek z barů, které mu na ty kecy skočí.
A pak je v tom týmu druhej kluk co na něj ty fanynky moc neletí, nemá červený kopačky a večer nechodí po diskotékách protože se třeba věnuje studiu a občas se jde proběhnout, aby si vylepšil fyzičku. Vystačí s jednou studentkou co třeba nemá tak velkou spotřebu rtěnek, ale když si vymkne kotník, přiloží mu octan hlinitý ![]()
Průšvih fanynky nastane, když červené kopačce uvěří a bude čekat kdy něco z toho napovídal se splní. Proč by to dělal, to to raději bude vyprávět jiné.
Tím nijak nevylučuji, že se studentka nespustí s červenou kopačkou.
Svým způsobem je na podobném principu založena i živnost sňatkových podvodníků ![]()
@Hecate píše:
S tím tak zcela nesouhlasím, rozhodně to není tak jednoznačné a spíš vznikají nějaké podskupinky, různá dočasná a trvalá spojenectví…
S druhou částí zase… ano máš pravdu, vede nejzkušenější samice, ale z vlčího pohledu ona není alfasamicí ![]()
Asi jsme koukali na stejné dokumentární filmy ![]()
No neke, taková renegátka nevzdychající po kolektivním konsenzem ustanoveném alfovi.
Mně tam právě pořád vyskakuje ten rozpor v tom, že někdo může někoho považovat za alfu a někomu jinému může být ten stejný člověk totálně u… a aby mu záviděl, tak to už vůbec ne.