Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hanka79 píše:
Neboj podle me ti ten screening delali v blbem tydnu…najdes toho na netu furu kdy se bere krev, kdy se pak jde na screening a jak se to pak spolecne vyhodnocuje a triply se pak delaji kolem 16tt…Miminko je urcite v poradku, brzo se to potvrdi uvidis
Tak to doufám, pač když mi ta doktorka pak říkala, že potrat jde do 23tt, a to tak, že si ženská musí „porodit“to nic..tak je mě ůplně špatně!!!ale hodně špatně..toho se vlastně děsím nejvíc
![]()
@agora píše:
Super, delas to dobre. Urcite to tam s nima prober, at udelaji poradne vysetreni, premereni, at spravne nadatuji to tehotenstvi (to vim, ze je dulezite), aby vsechno sedelo, a pak dej vedet, jak to vyslo.Myslim, ze ta fakultka byla nehorazna, presne tak, jak se to NEMA delat… drzim palce, pokud nemate zatez a jsi mlada, hrajou faktory ve tvuj prospech, proto bych to poradne vysetrila, nez te budu pichat do bricha.
26 mi je, nevím jestli to není moc..však uvidím no, ale popravdě jsem o kapku klidnější co sem se objednala..Děkuju za psaní ![]()
Ted jsem v jedné diskuzy četla, že některý ženský na tom screeningu byly po 10tt, to je strašně brzo, ne??
@Hanka79 píše:
Neboj podle me ti ten screening delali v blbem tydnu…najdes toho na netu furu kdy se bere krev, kdy se pak jde na screening a jak se to pak spolecne vyhodnocuje a triply se pak delaji kolem 16tt…Miminko je urcite v poradku, brzo se to potvrdi uvidis
Žanet, tohle si myslím taky od začátku, že ti to dělali dost brzo, proto jsem se tě ptala na ten týden, dej pak vědět, jak jsi dopadla
jinak chování některých lékařů je dost zvláštní, hlavně proto, že většina maminek moc nerozumí tomu, co hodnoty znamenají a pak jsou úplně vynervované
Držím palce, aby to ve středu bylo v pořádku ![]()
@Zanet26 píše:
26 mi je, nevím jestli to není moc..však uvidím no, ale popravdě jsem o kapku klidnější co sem se objednala..Děkuju za psaní
Podle me ten vek az takovou roli nehraje, jasne, rika se, ze s vetsim vekem je to riziko ten syndromu vetsi, ale podle me pokud se ty chromozony maji zblaznit tak se zblazni a je jedno, jestli je zensky 40 nebo 20, je hodne maminek co maji kolem 20teho roku miminko nemocne a naopak je hodne mamim co ma kolem 40teho roku dite zdrave…vemte si ty herecky, zpevacky apod.
Na tu krev ma vliv hodne veci, vaha, krevni tlak apod.
Jak uz jsem psala, udelali ti to podle me v blby tyden a to, ze ti nerekli poradne vysledky a nevysvetlili co a jak to je taky hnus…bych snad i zmenila gyndare ![]()
Schválně jsem se koukla do papírů, kdy mi dělali to vyšetření a bylo to 13+0, odběr druhý den takže 13+1
@Zanet26 píše:
Ted jsem v jedné diskuzy četla, že některý ženský na tom screeningu byly po 10tt, to je strašně brzo, ne??
No to urcite je, pokud nemluvi o odebrani krve na ten screening…tobe brali tu krev kdy? v 9tt ne? ![]()
@Hanka79 píše:
No to urcite je, pokud nemluvi o odebrani krve na ten screening…tobe brali tu krev kdy? v 9tt ne?
Mě, v tom 11+1..
@Zanet26 píše:
Mě, v tom 11+1..
Takze ti delali oboje najednou? krev i utz? no to je pekna blbost teda
v tom pripade bych ty vysledky vubec nebrala vazne
@Hanka79 píše:
Takze ti delali oboje najednou? krev i utz? no to je pekna blbost tedav tom pripade bych ty vysledky vubec nebrala vazne
Ale takhle mi to dělali aji tenkrát v tom Prenatalu, oboje zároveň… ![]()
Holky, takovej dotázek mimo, chtěla bych z toho stresu někde vypadnout, myslíte, že se tedkom může na dovču letadlem, nebo je lepčí busem??
@Zanet26 píše:
Ale takhle mi to dělali aji tenkrát v tom Prenatalu, oboje zároveň…
Průběh screeningu
Měření šíjového projasnění
Všechny plody na konci 1. trimestru mají na zátylku oblast, kde se hromadí tekutina. U plodů s Downových syndromem a jinými chromozomálními odchylkami je tato oblast zpravidla větší než u zdravých plodů a její měření je proto dobrým ukazatelem rizika těchto odchylek. Plody s Downovým syndrom často vykazují i jiné znaky postižení, např. chybějící nosní kůstku, kratší stehenní kosti nebo srdeční vady, ale ty jsou pouze pomocnými ukazateli při nejednoznačném výsledku měření šíjového projasnění.
@Zanet26 píše:
Holky, takovej dotázek mimo, chtěla bych z toho stresu někde vypadnout, myslíte, že se tedkom může na dovču letadlem, nebo je lepčí busem??
No pohodlnejsi je to urcite letadlem, ale chce to optat se gyndr zda to v tvem stavu lze ci ne…nekde tu psaly zensky, ze je lepsi letet az po 28tt..ale nevim zkusenosti nemam ![]()
Ahoj, v Prenatalu se to běžně dělá, v podstatě to lze provést tak, že se bere krev a cca 2 týdny potom se dělá ultrazvuk. Nebo vše v jednom termínu později. Ani jeden ze způsobů není špatně a druhý typ se dělá v Prenatalu. Podívej se na jejich stránky, je tam vše pěkně popsáno.
Jinak umělé přerušení je ve vyšším stupni opravdu formou vaginálního porodu, bohužel. Nejsou svolní k císaři.
Na dovolenou klidně leť
.
Jojo, já vím, v tom Prenatalu sem už byla temkrát před 6ti roky a taky to bylo zaráz..Odpol. zavolám gyndařovi a zeptám se ho..potřebuju vypadnout a uklidnit se, tady už mě z toho hrabe
sem zvědavá co mi zajtra vyjde v tom Prenatalu..