Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Omlouvam se za preklepy, kdyz pisu rychle, tak mackam jina pismenka
No prostě si udělej jiný program, i kdybys měla být doma a koukat na filmy..
Tenhle člověk za to nestojí, intuice je správná.
Ztráta energie, když s tebou už teď je tak málo, když je volno, lepší to prostě nebude.
@Mazlika píše:
Ano tohle si rikam taky. Proto uz to nwhrotim. Ja mu dala maly vanocni darecek a on mi nic. Pry co je sam tak vamoce neslavi. Takze tohle me mrzelo. Asi peo nej nic nwznamenam.
Ja ho nehledala, proste jsme se jeden vwcer dali do reci a od te doby se schazime. Tak nemyslim si, ze 3× tydne se videt ja malo casto, ale pravda je, ze to nwni takove to waw ja te chci videt aspon na chvili. Bydlime od sebe kousek
Ty jsi mu dala dárek a on nic?
To taky, prostě máš počkat co on, a pak teprve ty..
Víš, je vidět, jak moc chceš s někým být, ale tohle prostě není ON a opravdu nestojí za tvou sebemenší energii.
Věř mi, všichni to dobře známé, ale prostě se musíš ovládnout a hlavně mu už nenapsal.
Ten pátek jste domluveni napevno?
Proste počkej až napíše, sama mu psát nesmíš…nic tím nezlepsis..akorát ještě víc uvidí, tě jsi prostě zoufalá…omlouvám se za výraz
@Mazlika
Opakovane pises, ze on rika “od te doby, co JE sam…”, tzn. Ze je sam i nadale a ty pro nej opravdu nic neznamenas ![]()
@Mazlika píše:
No ze zacatku to bylo napeosto bez peoblemu, casto psal, chtel se vidat, sam navrhoval setkani, ikdyby jen hodina v kavarne. Ted mam sevreny zaludek a cekam, kdy se uvidime. Jsem na nervy, kdyz peijee s tim, ze jede tam na hory s kamosem, tam se segrou a synem, proste uz to neni takove to prirozene a v pohode. Ten certik tam je. Moje intuice byva silna, takze proro jsem na nervy a hroutim se z toho, proroze asi sama vim, ze to nema smysl.
Ikdyz treba jeste nwdavno planoval co budeme dwlat v letw pristiho roku, proot to ted nechapu a mezi me to
Ale vy jste porad jeste na zacatku…vzdyt jste spolu 3 mesice ![]()
Jo jo, jsme domluveni asi na pevno. Nakonec jsme se videli i vcera, to jsme byli taky domluveni, ale nebrala jsem to vazne, proroze jsme si to uz potom nepotvrdili a on peoste napsal, ze s tim pocita. Nevim, na tohle nejdem zvykla, ze si tyden predem s nekym predbezne domluvim terminy a uz to potom neresime a ten den se on ozve, v kolik se uvidime.
Dam tomu jeste chvili cas a kdZtak to skonci. Ja zatim nikoho jinyho nechci, vubec mne nikdo jiny nezajima ![]()
Jinak opravdu uz nepisu prvni a vubec se nepeipominam, nenavrhuju setkani. Bud to padne nebo pujde dal
Ahoj…hele, on se po třech měsících vztahu chová jako nezadaný člověk
už jste spolu dlouho na to, aby se pokusil lehce přehodnotit plány kolem Vánoc a začít se domlouvat pravidelně a napevno, a nepsat nahodilý kraviny, ale volat ![]()
No, ale jestli jsi zabouchlá, tak tě povzbudím
já takhle vyváděla přes rok, intuice mě nezklamala, mému taky staršímu pánovi se po ochutnání znovunabyté svobody taky moc nechtělo do budování nového vztahu a hlavně rodiny. Teď po skoro 2 letech už je klid ![]()
Hele, jestli cítíš, že tě má rád, tak mu to řekni. On tě bude chtít dělat šťastnou a přizpůsobí se
třeba je jako ten můj takovej medvěd brtník, zvyklej od manželky i předchůdkyně, že to táhly… a hodí zadkem ![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
Ahoj…hele, on se po třech měsících vztahu chová jako nezadaný člověkuž jste spolu dlouho na to, aby se pokusil lehce přehodnotit plány kolem Vánoc a začít se domlouvat pravidelně a napevno, a nepsat nahodilý kraviny, ale volat
![]()
No, ale jestli jsi zabouchlá, tak tě povzbudím
Hele, jestli cítíš, že tě má rád, tak mu to řekni. On tě bude chtít dělat šťastnou a přizpůsobí sejá takhle vyváděla přes rok, intuice mě nezklamala, mému taky staršímu pánovi se po ochutnání znovunabyté svobody taky moc nechtělo do budování nového vztahu a hlavně rodiny. Teď po skoro 2 letech už je klid
třeba je jako ten můj takovej medvěd brtník, zvyklej od manželky i předchůdkyně, že to táhly… a hodí zadkem
No prave mne to v nekterych smerech stve, treba to smskovani misto volani. No ale treba ho to volani nebere.
Jinak ty jsi chtela rict, ze ten tvuj se po dvou letech zacal chovat jako ve vztahu nebo sis nasla jineho, s kterym ten vztah mas? ![]()
@Mazlika píše:
No prave mne to v nekterych smerech stve, treba to smskovani misto volani. No ale treba ho to volani nebere.
Jinak ty jsi chtela rict, ze ten tvuj se po dvou letech zacal chovat jako ve vztahu nebo sis nasla jineho, s kterym ten vztah mas?
A řekla jsi mu to, že na ty smsky nejsi a raději si voláš? Neboj se ho a proberte to… a začni ho na to zvykat. Třeba když ti napíše, kdy se uvidíte, tak zvedni telefon a volej, vždyť je to kratší. Ty jsi v pasivní na. rané roli a navíc v úzkosti, že on se tě chce zbavit. Nechce, ale taky se mu nechce se nějak bičovat, když to jde takhle snadno.
u sebe jsem to myslela tak, že se nám ty komunikační kanály vyladily, oba jsme se přizpůsobili a taky jsme se už trochu okoukali, ostatně spolu už přes rok žijeme ![]()
Taky mi připadá, že ty na něj pořád čekáš. Přitom jsi to ty, kdo to má organizačně náročnější, i když jsi ochota sama. Vždyť budeš za chvíli úplně vyflusaná. Takže bych si to začala trochu dirigovat po svém. Třeba: mám nejvíc času v úterý, ve čtvrtek a každý druhý víkend. Takže v rámci domluvy nabídnu tohle a čas mezitím odmítnu nebo „ještě nevím, pak se domluvíme“. Jestli on je „ad hoc“ typ, čili, naplánuje si svoje aktivity, jak se mu to hodí (nebo jak ostatní můžou), a když zbyde čas, tak brnkne tobě a zastaví se, tak to není moc fajn, to si tě bude vodit furt a ty budeš frustrovaná.
Hele, většina chlapů se nerada přizpůsobuje a úplně miluje, když je ta žena vždycky připravená a milá, když jemu se zachce. Úplně ideál. Ale to neznamená, že nejsou schopni se bičnout a přizpůsobit, když cítí, že takto ne. Koukni se, jaké pravidelnosti jsou schopni s kámošema, na ten fotbálek nebo pokecy si čas přeorganizují a na ten čas si nenechaj sáhnout. To by chtělo, aby ses dostala do této pozice.
Nejefektivnější způsob je mu tohle jasně, ale normálně neprudivě říct a počkat, co se stane. Když bude sklouzávat zpět do ad hoc, tak ho odmítnout a vydržet tu frustraci, než mu to docvakne… On si pak zvykne, občas prosvištíte pravidla a bude to fajn:-)
A vedlejší efekt bude ten, že budeš součástí jeho života a ještě jeho „časová a energetická investice“. Čili nebude mít tendence tě upozaďovat a snadno setřást.
Je teda možné, že jemu se nebude chtít se přizpůsobovat vůbec a že to nebere vůbec tak vážně jako ty (viz žádný dárek k vánocům…cože?). V tom případě bude tohle brát jako nebetyčnou buzeraci a sám rád rychle vyklidí pole. Ale jestli má, tak se bude snažit a bude to super.
@FlorenceF Jenkins píše:
A řekla jsi mu to, že na ty smsky nejsi a raději si voláš? Neboj se ho a proberte to… a začni ho na to zvykat. Třeba když ti napíše, kdy se uvidíte, tak zvedni telefon a volej, vždyť je to kratší. Ty jsi v pasivní na. rané roli a navíc v úzkosti, že on se tě chce zbavit. Nechce, ale taky se mu nechce se nějak bičovat, když to jde takhle snadno.u sebe jsem to myslela tak, že se nám ty komunikační kanály vyladily, oba jsme se přizpůsobili a taky jsme se už trochu okoukali, ostatně spolu už přes rok žijeme
Taky mi připadá, že ty na něj pořád čekáš. Přitom jsi to ty, kdo to má organizačně náročnější, i když jsi ochota sama. Vždyť budeš za chvíli úplně vyflusaná. Takže bych si to začala trochu dirigovat po svém. Třeba: mám nejvíc času v úterý, ve čtvrtek a každý druhý víkend. Takže v rámci domluvy nabídnu tohle a čas mezitím odmítnu nebo „ještě nevím, pak se domluvíme“. Jestli on je „ad hoc“ typ, čili, naplánuje si svoje aktivity, jak se mu to hodí (nebo jak ostatní můžou), a když zbyde čas, tak brnkne tobě a zastaví se, tak to není moc fajn, to si tě bude vodit furt a ty budeš frustrovaná.
Hele, většina chlapů se nerada přizpůsobuje a úplně miluje, když je ta žena vždycky připravená a milá, když jemu se zachce. Úplně ideál. Ale to neznamená, že nejsou schopni se bičnout a přizpůsobit, když cítí, že takto ne. Koukni se, jaké pravidelnosti jsou schopni s kámošema, na ten fotbálek nebo pokecy si čas přeorganizují a na ten čas si nenechaj sáhnout. To by chtělo, aby ses dostala do této pozice.
Nejefektivnější způsob je mu tohle jasně, ale normálně neprudivě říct a počkat, co se stane. Když bude sklouzávat zpět do ad hoc, tak ho odmítnout a vydržet tu frustraci, než mu to docvakne… On si pak zvykne, občas prosvištíte pravidla a bude to fajn:-)
A vedlejší efekt bude ten, že budeš součástí jeho života a ještě jeho „časová a energetická investice“. Čili nebude mít tendence tě upozaďovat a snadno setřást.
Je teda možné, že jemu se nebude chtít se přizpůsobovat vůbec a že to nebere vůbec tak vážně jako ty (viz žádný dárek k vánocům…cože?). V tom případě bude tohle brát jako nebetyčnou buzeraci a sám rád rychle vyklidí pole. Ale jestli má, tak se bude snažit a bude to super.
Prave to mame tak, ze se vetsinou domlouvame dopredu na dalsi tyden, kdo ma jak volno, potom si uz jen upravujeme cas. Treba na nejake vikendove vylety se taky domlouvame predem, jinak by to neslo. Ale on vse resi psanim, vola pak uz treba jen ze stoji pred domem (kdyz me vyzvedava), nebo kdyz by byla nejaka komplikace, tak taky vola.
A ja mam prave pocit, ze jsem to ja, kdo porad neco resi a ze to on nema rad, ale zatim teda je v klidu, zatimco ja na nervy.
Pokud na to peijde rec nwbo bude prilwzitost, tak to samozrejme asi budu muset probrat, at s nim zbytecne neztracim cas. ![]()
Kazdopadne mi tvuj prispevek dost pomohl.
@Mazlika píše:
Prave to mame tak, ze se vetsinou domlouvame dopredu na dalsi tyden, kdo ma jak volno, potom si uz jen upravujeme cas. Treba na nejake vikendove vylety se taky domlouvame predem, jinak by to neslo. Ale on vse resi psanim, vola pak uz treba jen ze stoji pred domem (kdyz me vyzvedava), nebo kdyz by byla nejaka komplikace, tak taky vola.
A ja mam prave pocit, ze jsem to ja, kdo porad neco resi a ze to on nema rad, ale zatim teda je v klidu, zatimco ja na nervy.
Pokud na to peijde rec nwbo bude prilwzitost, tak to samozrejme asi budu muset probrat, at s nim zbytecne neztracim cas.
Kazdopadne mi tvuj prispevek dost pomohl.
Hele, tak to ale vypadá vcelku dobře, když plánujete
to volání prober, v dobrým, a tu příležitost najdi
Zatím jsi zamilovaná, a 3 měsíce jsou na úvahy o ztrátě času málo, to vypusť ![]()
A ještě jednou, já taky takhle šílela… furt jsem se v duchu rozcházela, že takovýho duba nemám zapotřebí, pak jsem si sečetla, kolikrát jsme se viděli a volali, dokonce on mi jednou zpětně ukázal, že jsme si volali nebo psali fakt každý den, seznamoval mě s kamarádama, s dětma, plánoval, rýsoval grafy schůzek. A pro mě zabouchlou to bylo málo, málo, málo ![]()
Až mi po půl roce, na romantický dovolený, řekl: prosím tebe, mohla bys už laskavě vzít na vědomí, že spolu normálně chodíme a sundat tu ruku z kliky? Já s tebou chci být, co ještě potřebuješ, abys to pochopila?… a to mi došlo, že už to fakt přeháním
@FlorenceF Jenkins píše:
Hele, tak to ale vypadá vcelku dobře, když plánujeteto volání prober, v dobrým, a tu příležitost najdi
Zatím jsi zamilovaná, a 3 měsíce jsou na úvahy o ztrátě času málo, to vypusť
A ještě jednou, já taky takhle šílela… furt jsem se v duchu rozcházela, že takovýho duba nemám zapotřebí, pak jsem si sečetla, kolikrát jsme se viděli a volali, dokonce on mi jednou zpětně ukázal, že jsme si volali nebo psali fakt každý den, seznamoval mě s kamarádama, s dětma, plánoval, rýsoval grafy schůzek. A pro mě zabouchlou to bylo málo, málo, málo
Až mi po půl roce, na romantický dovolený, řekl: prosím tebe, mohla bys už laskavě vzít na vědomí, že spolu normálně chodíme a sundat tu ruku z kliky? Já s tebou chci být, co ještě potřebuješ, abys to pochopila?… a to mi došlo, že už to fakt přeháním
Tak kdybCh to brala podle toho, jak casto pise, tak je to x zprav az x desitek zprav denne.
No ale to tak nic neznamena.
Ten tvuj je asi vice “normalni” ![]()
@Mazlika píše:
Tak kdybCh to brala podle toho, jak casto pise, tak je to x zprav az x desitek zprav denne.
No ale to tak nic neznamena.
Ten tvuj je asi vice “normalni”
no a z čeho teda jančíš? vídáte se pravidelně, vypisuje jak střelenej, plánuje s tebou čas, je vám spolu hezky, jsi zamilovaná. Z čeho teda šílíš? že není bejk? ![]()
Souhlasím s @FlorenceF Jenkins, ty asi fakt nevíš, co bys. Si psala předtím, že se moc neozývá ne? Musíš se fakt, byť asi násilím, zklidnit @Mazlika ![]()
P. S. Je pátek večer, tak doufám, že randíte ![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
no a z čeho teda jančíš? vídáte se pravidelně, vypisuje jak střelenej, plánuje s tebou čas, je vám spolu hezky, jsi zamilovaná. Z čeho teda šílíš? že není bejk?
Treba vcera, sedeli jsme, pili vino, kecali. Pak ze musi objednat na chatu jidlo, jezdi kazdy rok na silvestra s chlapama. No ja si pak k nemu peisedla abych mu ukazala neco co jsem hledala a on rychle naklonil telefon a cekal az odejdu, alw ja zustala, tak ho vypnul a polozil. Nekomu neco psal, ale nwdopsal.
Z tiho usuzuji, ze to asi nwbyla jwn tak nejaka kamaradka, proroze to by pockalo ![]()