Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
@admin
Proc to hned hlasis adminovi, znala jsem takovou holcinu, vyhkedala odborbou pimoc a srovnala se.. Mozna zakl. Potrebuje k tomu tez podstrcit, s timto se asi jen tak mimo anonym na netu nesveri..
@Jana206 píše:
To je trochu drsné. Ty si myslíš, ze u psychologů a psychoterapeutu nikdy clovek nepustí páru a neřekne, jak to momentálně cítí? Už to, že sem napsala, je dukaz toho, že jí na synovi záleží. Bohužel, neznáme rodinne prostředí a okolnosti, se kterými by se dalo pracovat. Těžko jí konkrétně poradit.
Pokud má opravdu problém, má je u těch odborníků řešit. Což nedělá, jen si sobecky stěžuje jaký by mohla mít život. Moje dítě bylo prvního půl roku totální psycho, děti jsem nikdy moc nechtěla, dceru miluju a nikdy v životě bych se nevyjádřila tak jako ona v úvodním příspěvku… Ani na terapii.
@Anonymní píše:
Já ho miluju, nikdy bych mu neublížila, ale někdy mám pocit, že tím, že jsem si ho nechala jsem si zkazila celej život. Budovala jsem si kariéru, teď musím být doma a nějak na to vše nemám nervy..
Nemám nervy na to ho uspávat třeba hodinu…
Potřebuju i prostor sama pro sebe. Což nemám…
Prvni v3c, bude lepe, dle me, prvni 3 roky jsou nejhorsi, srovna se to ve skolce, byt zezacatku zahul, prace, dite, domacnost, nemoci ze skolky atd.. Ale sedne si to, dite bude vic partak.
2. Vec, popremyslej o osychologovi, dle me si musis posrovnat v hlave dost veci
Mas moznost ho dat do jesli, jit na chvili do orace, skoly, kamkoli?
Co partner, rodina?
Jsou to vic nez silna slova, prvni co me napadlo, ze chces jenom rozpoutat pekelnou diskusi. Nicmene ve skutecnem svete se to opravdu zenam deje, co ty popisujes a je potreba to opravdu resit!!!Muzeme ti 1000× napsat, ze ve skutecnosti je tvoje dite dar, ale tve pocity to nezmeni.ALE ty se zmenit muzes, ALE zacit musis u sebe a psychoterapie je na miste. Bohuzel, nektere zeny nejsou pripraveny na roli matky, nekterym by se deti nikdy rodit nemely, ale ja pevne verim, ze to nemusi byt tvuj pripad a svou roli, uz za toho prcka si dokazes vybojovat, nez se stane neco zleho, nebo mu znicis, byt nevedomky, cele detstvi a nasledny zivot. Muzes sama trpet dusevni poruchou, ale reseni se vzdy da hledat, RES TO!
@_.Emilyyy píše:
Kdyz me dite bylo male a cely den se vztekalo, vřiskolo - nebylo to zrovna good- ale nikdy bych si nemyslela, ze mi me milované dite zkazilo zivot…Naopak dite vzdy rodicum zpříjemní ten zivotPříspěvek upraven 09.08.19 v 20:39
Jasně no, třeba když se chytne drog nebo automatů, to je pak úžo bájo
@Anonymní píše:
Já ho miluju, nikdy bych mu neublížila, ale někdy mám pocit, že tím, že jsem si ho nechala jsem si zkazila celej život. Budovala jsem si kariéru, teď musím být doma a nějak na to vše nemám nervy..
Nemám nervy na to ho uspávat třeba hodinu…
Potřebuju i prostor sama pro sebe. Což nemám…
Kariéra je pomíjivá. Odkvěte krása, ubudou síly, zdraví se začne kazit, přijdou mladší, hezčí, výkonnější, vzdělanější, modernější… tvé pracovní zásluhy a zkušenosti jednou pravděpodobně nebudou pro nikoho zajímavé… Ale dobrou mámou pro své dítě zůstaneš až do konce života. Dítě ti bude vracet a vrátí to, co do něj vložíš. Je jen na tobě, co do syna vkládáš.
Taky znám víc zen, co vyhledalo odbornou pomoc a srovnalo se. Ono ani není normální a prirozene, aby matka byla 24/7 jen se svým dítětem. Dřív, když ještě bydlelo více generací pohromadě, se do výchovy dětí zapojovala celá rodina. Vsichni spolupracovali po všech stránkách. Pokud nemá nikoho, kdo by péči o dítě aspoň na chvíli prevzal, může jí z toho hrabat ![]()
A u psychologů kolikrát protecou daleko horší myslenky.
@terien píše:
Jasně no, třeba když se chytne drog nebo automatů, to je pak úžo bájo
Jasne no, to uz je extrém zase..
Ale kdyz se ti narodí miminko, tak ti proste zpříjemní zivot ![]()
@Martha03 píše:
Pokud má opravdu problém, má je u těch odborníků řešit. Což nedělá, jen si sobecky stěžuje jaký by mohla mít život. Moje dítě bylo prvního půl roku totální psycho, děti jsem nikdy moc nechtěla, dceru miluju a nikdy v životě bych se nevyjádřila tak jako ona v úvodním příspěvku… Ani na terapii.
Tak to jsme rádi..
A co kdybychom se vrátili k zakladatelce, jestli už sis teda dost pohonila vaječníky…
@_.Emilyyy píše:
Jasne no, to uz je extrém zase..
Ale kdyz se ti narodí miminko, tak ti proste zpříjemní zivot
V idealnim svete urcite. V takovem ale nezijeme, ze?
@Bábrdl píše:
Tak to jsme rádi..
A co kdybychom se vrátili k zakladatelce, jestli už sis teda dost pohonila vaječníky…
Kdybys sem napsala jako těhotná, tak tě bude půlka emimina přesvědčovat, jaký je dítě dar a jak si ho máš nechat. Tak tady to máte dámy, i takhle to může dopadnout. Radu nemám, sice to bude s malým lepší, ale jestli to v tobě není, moc ti to nepomůže. Snad vyhledat tu odbornou pomoc jedině.
@wildcherry píše:
V idealnim svete urcite. V takovem ale nezijeme, ze?
@Jana206 píše:
Taky znám víc zen, co vyhledalo odbornou pomoc a srovnalo se. Ono ani není normální a prirozene, aby matka byla 24/7 jen se svým dítětem. Dřív, když ještě bydlelo více generací pohromadě, se do výchovy dětí zapojovala celá rodina. Vsichni spolupracovali po všech stránkách. Pokud nemá nikoho, kdo by péči o dítě aspoň na chvíli prevzal, může jí z toho hrabat
A u psychologů kolikrát protecou daleko horší myslenky.
Přesně. Ani člověk, který dítě chtěl, leckdy ty emoce úplně nezvládá. Je těžké, představit si, co to bude za záhul. Nicméně už se stalo a řešit to s odborníkem je ta nejlepší varianta.
@Bábrdl píše:
Tak to jsme rádi..
Moc pěkné
to použiji ![]()