Obřízka u chlapečků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
8.8.15 16:31

A dekuji i za cenne rady gin 124

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
10.8.15 19:44

Dneska nam dali termin obrizky na leden i kdyz mel zamet 9 krat behem 6 mesicu tak budem dale trpet…a navic dnes pri vysetreni mu jeden ani nemam slov doktor..natrehl predkozku a malej se nemuze ani vymocit a jen rve a rve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
10.8.15 21:08

Soginlko? Co tu píšeš nemíním věřit. Nezlob se na mne, ale mám tě za nchutnou (nechutného provokatéra), je to mimo realitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
10.8.15 23:26

@saginka Coze? Az v lednu? To fakt??? No to teda chudak malej. A neda se to nekde jinde nechat udelat? Nevim, nemam prehled, jak to funguje, ale jestli kluk trpi, tak by to snad meli udelat hned! Vzdyt je to otazka par minut, zadna extra operace, na kterou by se muselo cekat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
11.8.15 10:13

Mě to všechno, co tu saginka píše, připadá od jejího prvního příspěvku celé nějaké divné. Za prvé, takové chronické záněty, to není normální, za druhé, pokud je tomu pravda, tak je zcela nesmyslné půl roku tu obřízku odkládat, zvláště pokud je pravda, že dělá v Motole, kde tuto operaci provádějí běžně. Nevím, opravdu mi to celé připadá celé nějaké divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.8.15 21:41

Pan doktor mi na chirurgii rekl ze je natlak na luzka a ze je to otazka financi jak se hospodari a ze to mam chapat kdyz sem sestra a kdyz se to malemu opakovat mam prijit a udelaji to drive…me uz to ani u nas tam neprekvapuje. Volala sem doktorovi co k nemu chodime na urologii na Karlaku a ten rikal ze nas vezme k nim a udela to drive u nich. Gin 124 jde videt ze moc neznate motol zamestnanec nezamestnanec nemaji na nic cas a otazka jak se to provadi atd jak sem se chtela zeptat tak mi bylo receno mate to tady v papirech doma si to prectete a podepiste ja myslela ze mu jednu vrazim.. ale nastesti nas urolog je skvelej a nenecha bobka takhle se trapit. a skoro 8 mesicu resit zanety to neni divne kdyz je tam ten problem tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
12.8.15 00:03

@saginka Tak to je dobre, ze ten urolog vam pomuze driv. Uz mate termin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
12.8.15 08:01

Motol opravdu neznám, v životě jsem v tom špitálu nebyl. Už 15 let v Praze nebydlím. Bydlel jsem na Proseku, na opačném konci Prahy. Když jsem ta bydlel, tak jsem více než před 20 lety na urologii chodil, ale na urologickou kliniku na Karlově. Jenže se zcela jinými problém než je tento. Touto otázkou jsem se různou shodou okolností začal zabývat teprve před necelým rokem a půl. Před tím by mě ani ve snu nenapadlo, že se tím kdy budu zabývat, a že budu mít takové postoje jako mám dnes. Na obřízku jsem měl před rokem a půl zcela opačný názor než dnes, jenže jsem poznal případy, kdy obřízka zničila jejím majitelům sexuální život a proto jsem proti zbytečným obřízkám začal brojit. Mimoto, dnes jdu po dvou a půl letech zase na urologii, potíže se mi vrátily. Jen at mu nedělají radikální pevnou a nízkou. Později pak snad napíšu něco o krémování. Musím však dát nejdříve dotaz do Německa.
To, že se mě to zdálo divné? Bydlel jsem 10 let v Praze, tak vím, že tam má člověk jiné možnosti, než třeba u nás v Chomutově, kde urologické oddělení před pár lety zrušili a na zákroky se musí objednávat buď do Mostu nebo do Ústí a na poliklinice se v ambulanci střídá hodně doktorů, co tam dojíždějí buď z Mostu nebo z Ústí, nebo třeba v takové Vidnavě na Jesenicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.8.15 11:38

No v Motole to funguje tak ze je tam plno zamestnancu a kdyz jeden neco potrebuje tak nezajem mohlo by to byt neustale neco ze nekdo neco potrebuje. Kdyby to bylo v ramci naseho oddeleni je to bez problemu, ale jinak jsou desne cekaci lhuty a kdyz se to zhorsi vezmou vas, ale jen akutne za 5 min 12 asi tak. Verte, ze sem byla rozcilena, protoze je nas syn je malej ma porad tyhle potize jen neustale breci sousedi si stezuji, ze casto breci ale ja uz sem bezradna. A navic me desne nastvalo jak se mnou jednali to bylo poprve co sem zazila v nemocnici nerikam ze to je vsude v motole, ale asi pan doktor nemel naladu nebo vazne nevim…ale ani sem se nemohla zeptat na postup atd coz me nastvalo jelikoz mam na to pravo vedet co mu budou a jak presne delat. Zklamalo me to, protoze vim ze je tam plno jinejch vstricnejsich lekaru. Na Karlaku nam to doktor udela za mesic a vse mi dukladne vysvetlil…asi je to o lidech a komunikaci a obcas clovek natrefi na protivu. A postoj ohledne obrizky urcite nedelat pokud to vazne neni nutne, ale jestli ma nerkdo takove potize treba jako nas syn nic jineho nezbyde. Urcite doporucuji Th Kliniku na Karlaku pro jine maminky kdyby meli podobne potize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
12.8.15 18:45
@saginka píše:
No v Motole to funguje tak ze je tam plno zamestnancu a kdyz jeden neco potrebuje tak nezajem mohlo by to byt neustale neco ze nekdo neco potrebuje. Kdyby to bylo v ramci naseho oddeleni je to bez problemu, ale jinak jsou desne cekaci lhuty a kdyz se to zhorsi vezmou vas, ale jen akutne za 5 min 12 asi tak. Verte, ze sem byla rozcilena, protoze je nas syn je malej ma porad tyhle potize jen neustale breci sousedi si stezuji, ze casto breci ale ja uz sem bezradna. A navic me desne nastvalo jak se mnou jednali to bylo poprve co sem zazila v nemocnici nerikam ze to je vsude v motole, ale asi pan doktor nemel naladu nebo vazne nevim…ale ani sem se nemohla zeptat na postup atd coz me nastvalo jelikoz mam na to pravo vedet co mu budou a jak presne delat. Zklamalo me to, protoze vim ze je tam plno jinejch vstricnejsich lekaru. Na Karlaku nam to doktor udela za mesic a vse mi dukladne vysvetlil…asi je to o lidech a komunikaci a obcas clovek natrefi na protivu. A postoj ohledne obrizky urcite nedelat pokud to vazne neni nutne, ale jestli ma nerkdo takove potize treba jako nas syn nic jineho nezbyde. Urcite doporucuji Th Kliniku na Karlaku pro jine maminky kdyby meli podobne potize.

Spíše na Karlově, kde je ta velká urlogická klinika, kam jsem před více než před 20 lety chodil, tedy neplést si kachlíkárnu na Karláku s urologickou klinikou na Karlově. Hlavně aby mu nechali uzdičku a co největší zbytek vnitřní předkožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
9.10.15 22:49

Nebojíte se že když chlapečkům budete přetahovat kůžičku přes pindíka, můžete být obvyněni ze sexuálního zneužívání stejně jako Michaláková v Norsku kde to byla jedna ze záminek kůli kterým ji Norsko vzalo děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
10.10.15 02:07
@MartinKa36 píše:
Nebojíte se že když chlapečkům budete přetahovat kůžičku přes pindíka, můžete být obvyněni ze sexuálního zneužívání stejně jako Michaláková v Norsku kde to byla jedna ze záminek kůli kterým ji Norsko vzalo děti.

Tak v tomto příspěvku se o něčem takovém dovídám vůbec poprvé. Pokud to nabylo určitých rozměrů, tak bych se tomu norskému orgánu na ochranu dětí vůbec nedivil.

Četl jsem totiž na jiném fóru dost příspěvků, jeden čas se tam s nimi roztrhl pytel, kde mnohé jeté matky psaly, že nutí své syny, mnohdy už ve věku 5 let, aby tu kůžičku nosili neustále stáhnutou za žaludem. Jedna, když mu to vzadu nedrželo (13 let), tak mu na něj kvůli tomu dávala speciální gumičku, jiná zase na to svému pětiletému synovi dávala speciální čtvereček vystřižený z leukoplasti. Teď už se tam dlouho žádná taková neozvala. Naposledy jakási Anita, která to též začla provádět svému pětiletému synovi. Tam se to, jak psala, odešlo bez podpůrných prostředků. Ve svém posledním příspěvku napsala, že už tam nebude psát, že se bojí, že kdyby na ni někdo navedl sociálku, že by jí mohli syna odebrat. Takže kdoví, jak to s tou Michálkovou vlastně bylo. Byl tam nějaký náš úředník a ten napsal, že by u nás té Michálkové ty děti pravděpodobně odebrali také.

Na druhou stranu se mi vůbec nelíbí, že ten norský úřad dal ty děti každého do jiné rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
26.10.15 12:19

Nejnovější zpráva:

V kanadské provincii Ontario zemřel při zbytečné obřízce na vykrvácení 22 dní starý chlapeček. Jeho rodiče ji doporučil rodinný lékař. Nechtěl bych být v kůži toho rodinného lékaře, kterým těm rodičům doporučil toto zvěrstvo a to mělo takový tragický důsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
11.11.15 20:19
@zkusena :-) píše:
Crystal,
co mu tam prasklo? Nechápu…

Kdo tu píšete o přírodě - takové části těla máme, třeba slepák, který se i dneska občas odstraňuje preventivně, když se neví, co v břiše dělá potíže…

Souhlasím s tím, že časté problémy jsou díky špatné manipulaci, ale jinak - čím dřív, tím líp..
Ono to nebude náhoda, že i v Americe, kde většina populace jsou křesťané, je většina chlapů (údajně) obřezána…

Jinak syn obřezaný je. Manžel nebyl, ale měl přirozeně předkožku nahoře, takže to vlastně bylo stejné, jakoby byl.. Takže tam byla fakt nanic…
A taky znám případy těch dospělých - a pěkně dlouho fňukají… Mimi o tom za půl dne už vůbec neví…

Pokud nevis, k čemu je slepe strevo, tak studuj
 http://technet.idnes.cz/…i-/veda.aspx?…

Obrizka? Ano, i nekteri magori si nechaji vymlatit zdrave zuby a daji si tam zlate nebo stribrne :zed: takze asi tak, zmrzacene deti… Ze to nedelate u as take holcickam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
11.11.15 21:49
@Roker píše:
Pokud nevis, k čemu je slepe strevo, tak studuj
http://technet.idnes.cz/…i-/veda.aspx?…Obrizka? Ano, i nekteri magori si nechaji vymlatit zdrave zuby a daji si tam zlate nebo stribrne :zed: takze asi tak, zmrzacene deti… Ze to nedelate u as take holcickam?

Nevím, odkud byl ten příspěvek, vytažen, jak je starý. Už je to téměř 20 let, co Dr. John Taylor na univerzitě ve Winnipegu zahájil své výzkumy. U nás to ve veřejnou známost vešlo teprve loni. To zcela obrací bioetické předpoklady, nehledě též na obřízkové kryptonáboženské mýty, kterých je americká medicína plná. Přiznávám, že jsem před rokem a půl také vůbec nevěděl, co to ta obřízka vůbec vlastně je. Povšechnou informaci, že je to operace, při níž se odstraní předkožka penisu jsem věděl. Neměl jsem však patřičné informace o funkci předkožky. Domníval jsem se, že je to nadbytečná rudimentní kožní řasa. Nyní však vím, že předkožka je důležitý multifunkční přídatný orgán penisu, z níž ta funkce, která byla pokládána za jedinou, totiž aby v klidu kryla žalud, je z nich ta nejméně důležitá. Až na 15% dospělých mužů má při plně zachovalé předkožce svůj žalud trvale odkrytý. Mnohem důležitější je senzorická a sexuální funkce předkožky. Při její radikální amputaci přijde muž o přes 70% svých nejcitlivějších erotogenních zakončení a citlivost penisu je tak sníží na pouhou čtvrtinu. To má pro mnohé obřezané muže fatální důsledky, jako je třeba ztráta výrazného prožitku při sexu nebo anorgasmie.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…dky-obrizky/

Je o tom už i na těchto stránkách:

Obřízka - poškozování penisu

Odřezání předkožky (případně i navazující části kožního pokryvu penisu) se nazývá obřízka (cirkumcize). Provádí se z různých důvodů, mezi nimiž se často uvádí hygienické důvody, léčba zúžené předkožky (fimózy), případně ochrana proti přenosu některých infekčních chorob. Zatímco někteří odborníci tento zákrok obhajují a dokonce doporučují, jiní poukazují na skutečnost, že obřízkou dochází k trvalému a víceméně nevratnému poškození penisu.

Více zde: http://www.predkozkapenisu.cz/…vani-penisu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky