Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potíž je v tom, že s předkožkou clhapečka ninimálně do čtyř let vůbec nesmí manipulovat (primář Zeman z Motola). Konglutanice (slepení) a zůžená předkožka jsou v těch letech přirozené. Záněty vznikají právě kvůli nevhodné škodlivé manipulaci. Nejenom, že tím dítě hodně trpí, ale nakonec je těmi manipulacemi předkožka tak poškozena, že musí být amputována. Dr.Med John Travis píše, že tyto potíže jsou iatrogenní, tedy způsobené špatným lékařem. Pokud nějaký lékař nebo lékařka toto dělá nebo k tomu nabádá, tak od něj okamžitě pryč a přejít k jinému lékaři. Takoví lékaři, kteří předčasně manipulují s genitáliemi chlapečků by potřebovali, aby jim někdo ty jejich pačmágy přerazil.
Viz článek: „Čisti jen to, co můžeš vidět! Epidemie násilného stahování předkožky a proč musí být zastavena“ od Dr.Med. Johna Waltona Travise a jiné články v rubrice INFO PRO RODIČEna mých osvětových webovkách. Link na ty webovky mám ve svém podpisu u každého mého příspěvku.
Nejnovější výzkumy prokázaly, že při obřízce jsou muži nenávratně amputována nejcitlivější erotogenní zakončení jeho těla. Asi 10% mužů má kvůli tomu velké těžkosti ve svém sexuálním životě. Trpí hlavně anorgasmií, tedy ztíženou nebo vůbec žásnou schopností dosáhnout orgasmu. U muže je na rozdíl od ženy anorgasmie spojena s neplodností.
Díval jsem se na bydliště a vidím Praha. Pro Boha, který doktor/ka tam v jednom a půl roce předepisuje kortikoidy? Neuvěřitelné!!! Zkuste zajet do Motola.
Pracuji v motole…tam mu ji chteli hned udelat… radeji jsem sla jeste za jinym erudovanym lekarem…zkousime kortikoidy nepomaha…8 zanet a jen rev a rev kdykoli prebalujem… ale veste jinak bych mu to taky nechtela udelat.
Když já v ČR neznám doktora, kterému by se dalo věřit. Dělám v Německu a tu je v tomto dobrý profesor Maxmilian Stehr, přednosta dětské urologické kliniky v Norimberku a předseda německé pediatrické asociace. Fimóza a konglutinace jsou v tomto věku normální a pokud se s tím zbytečně nemanipuluje, tak nemají záněty jak vzniknout, protože se tam patogenní bakterie nemají jak dostat. Tedy pokud má zdravou moč a ta je sterilní. Dávat v tomto věku kortikoidy je nesmysl, to má smysl až v pubertě pokud se to neuvolní do té doby samo. Úplně žasnu, co tu čtu. Právě tou zbytečnou manipulací může dojít k poškození a pak je obřízka paradoxně nezbytná. Četl jsem článek od jednoho otce z USA, který má 5 synů a 1 dceru. Synové se rodili ve vojenské nemocnici a aby je omylem neobřezali, což je v USA zvláště ve vojenských nemocnicích, tak popsal fixkou co mohl: NO CIRC! = NEOBŘEZÁVAT! Obřezáni tedy nebyli, jenže u prvních dvou synů s tím manipulovali a snažili se to čistit (což je u dítěte nepřirozený zásah a měli věčně záněty. Pak byli poučeni, že se to nemá dělat a další tři synové vůbec žádné záněty neměli. Co takto zkusit, až bude zánět přeléčen (pokud je akutní, tak se to stejně obřezávat nemá), to nechat na pokoji a nadále už žádné zbytečné škodlivé manipulace. Zda další zánět přijde, nebo ne. Možná je ale předkožka vašeho syna těmi nevhodnými manipulacemi už tak poškozená, že už jiná možnost než obřízka není.
Tak dalsi kontrola po 7 tejdnech na kortikoidech a mame objednanej termin na obrizku a rovnou i pupecni kylu… nekdy proste hold to jinak nejde i kdyz z toho clovek nadsenej zrovna neni.. ![]()
Kolik tomu vašemu nešťastnému kučíkovi je? Na jednu stranu je kortikoidní terapie před pubertou nesmysl.
Okopčím tu jeden příspěvek.
1.8.2015 21:40 - OK
Ahoj, na obřízce jsem byl asi v 7 letech protože my nešla přetahnout předkožka. Dnes mi je 16 a můj názor? Nejsem s tím spokojen, cítím takovou tu bezmoc že jsem to nemohl ovlivnit, kdyby to bylo dnes tak mám třeba jiný názor a jiné smýšlení o tomto problému. Nejhorší co kdy může být je to, že rodiče o tom rozhodnou a kolikrát i bez zdravotních důvodů. Kdyby to mělo být dnes tak určitě na to mám jiný pohled a třeba bych naní ani nešel a řešil to jinak, nebo bych na ní šel a byl spokojen, takto mám jen špatný pocit bezmoci.
Chcete se dožít tohoto, aby váš syn kvůli takovému rozhodnutí nesmylně vnitřně trpěl? Znám i jiné případy, a to takové, že synové za takovéto rozodnutí svoje rodiče těžce nenávidí.
Nejcitivější erotogenní zakončení u muže jsou ve vnitřku špičky předkožky, při jakékoliv její nesmyslné amputaci, čemuž se eufémisticky říká obřízka, kluk o nejcitlivější zakončení nenávratně přijde.
My uz jsme si na tohle tema psali a bohuzel vykon je opravdu neodkladny je i atopik a jeste to vse zhorsuje…ted uz ani nemuze moc mocit, aniz by nerval jakotur… bohuzel neni jina moznost
Vzpomínám si. Mám toho hodně. Ono se opravdu někdy nedá nic jiného dělat. Jsou však zkušenosti, že ty záněty zpravidla kvůli zbytečným manipulacím. Nedávno mi psal na mail 28 letý muž, který kvůli zbytečné amputaci předkožky v jeho devíti letech trpí úplnou anorgasmií. Naštěstí se s tím dá ve většině případů něco dětat, kakže vyzkouší předkožkovou protézu SenSlip. Za ten necelý rok a půl, co se tím zabývám, znám takových případů opravdu hodně. Předtím jsem neměl sebemenší ponětí, že někdo může mít po obřízce takové potíže. Postihne to zhruba každého desátého. Většina kvůli obřízce žádné potíže nemá, a ti tomu pak nevěří. Podstatné je, aby mu tu obřízku neudělali příliš radikální, aby mu co nejvíce vnitřní předkožky zůstalo, jak je tomu u amerického stylu. Styl prováděný v USA není tak nebezpečný.
PŘEDKOŽKOVÁ PROTÉZA - SENSLIP
19.07.2015 19:29
ukázka z Viafin - Atlas
Nejnovější verze předkožkové protézy SenSlip byla vyrobena pro muže, kteří mají nedostatek citlivosti penisu kvůli obřízce. Absence předkožky s níž jste se narodili a tím vzniklé chybění vysoce specializované tkáně, která byla odstraněna obřízkou, může vést k tomu, že je penis o 75% méně citlivý, než kdyby byl ponechán beze změny
@saginka Ale presne, ta vetsina kvuli obrizce zadne potize nema. Ja nejsem zastancem obrizky, ale pokud je to ze zdravotnich duvodu nutne, tak bych z toho zase nedelala kovbojku. Vzdyt opravdu vetsina s tim zije normalne spokojeny stastny zivot po vsech strankach a tvuj kluk bude velice pravdepodobne jeden z nich. Urcite mu to pomuze a drzim palce, at vse probehne hladce ![]()
@Mrňátko píše:
@saginka Ale presne, ta vetsina kvuli obrizce zadne potize nema. Ja nejsem zastancem obrizky, ale pokud je to ze zdravotnich duvodu nutne, tak bych z toho zase nedelala kovbojku. Vzdyt opravdu vetsina s tim zije normalne spokojeny stastny zivot po vsech strankach a tvuj kluk bude velice pravdepodobne jeden z nich. Urcite mu to pomuze a drzim palce, at vse probehne hladce
Jenže s 95% to ze zdravotních důvodů nutné není, u saginky, když tam byly opakované záněty se jedná o zcela něco jiného. Před pár dní mi psal na email jeden postižený 28 letý muž, který kvůli obřízce nemůže dosáhnout orgasmu. Teď zkusí, jestli mu pomůže předkožková protéza SenSlip.
Nejnovější verze předkožkové protézy SenSlip byla vyrobena pro muže, kteří mají nedostatek citlivosti penisu kvůli obřízce. Absence předkožky s níž jste se narodili a tím vzniklé chybění vysoce specializované tkáně, která byla odstraněna obřízkou, může vést k tomu, že je penis o 75% méně citlivý, než kdyby byl ponechán beze změny
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…eza-senslip/
Ono to není lehké být v kůži postiženého a nikdo dopředu neví, kdo se jím kvůli obřízce stane. Pro to jsou mé osvětové stránky zaměřené hlavně na prevenci. Ty záněty vznikají převážně kvůli zbytečné manipulaci.
@gin 124 Jasne, ja to chapu. Ja vim, co delas, a naprosto te podporuju. Ale v nekterych pripadech je to skutecne nejlepsi reseni. Chtela jsem tim rict, ze pokud je to nutne, tak je to proste nutne, a nedelala bych si z toho v kuzi matky velkou hlavu. Je to zakrok jako kazdy jiny lekarsky zakrok, ktery ma ditku pomoct a urcite pomuze ![]()
@Mrňátko píše:
@gin 124 Jasne, ja to chapu. Ja vim, co delas, a naprosto te podporuju. Ale v nekterych pripadech je to skutecne nejlepsi reseni. Chtela jsem tim rict, ze pokud je to nutne, tak je to proste nutne, a nedelala bych si z toho v kuzi matky velkou hlavu. Je to zakrok jako kazdy jiny lekarsky zakrok, ktery ma ditku pomoct a urcite pomuze
V tomto případě to asi nepůjde jinak. Jinak by měla být amputace předkožky až to poslední řešení. Pro mnohé doktory je to žel to jediné řešení. A neměla by být odstraněna uzdička a celá vnitřní předkožka. Ne každý typ obřízky je tak škodlivý. Tomu nešťastníkovi co mi psal žel udělali tu nejradikálnější.
Mrnatko dekuji moc za podporu moc si toho vazim
. presne tak…ono taky bych na to nejradeji nechodila, ale kdyz jine vychodisko neni, tak s tim clovek nic nenadela a urcite nenecha trapit maleho. Dekuji moc za nazory a rady a urcite se s doktorem poradim jak moc atd provest zakrok.