Očekávám prilis?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1968
22.4.23 10:58

Ty jsi čekala, že když si založí firmu tak tě mají automaticky vzít jako společníka jenom proto, že jsi sourozenec? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
22.4.23 11:49
@Anonymní píše:
Ještě chci dodat, že mě taky mrzí, když mě tahle část rodiny přehlíží … Například mi takhle „zapomněli“ říct, že založili společně firmu nebo že švagrová mě těsně před porodem.

Co je Ti do toho že založili firmu? To si zakladatelé sami vybrali s kým chtějí sdružit své peníze a riskovat. S Tebou nechtěli. Máš nos nahoře, myslíš si že jsi královna, ale ostatní Tě tak nevidí.

Proč se zabýváš těhotenstvím švagrové, ktrou jsi půl roku neviděla? Není to Tvá přítelkyně. Vadí Ti, že rodina Tě nezásobuje klepy? Žij svůj vlastní život. Nepřisávej se na jiné lidi.

… někdo utrousi nějakou poznámku vůči mně, např. jen se najez, ať nejsi pořád hladová … V kontextu toho, že mi dávali najevo, že jsem „socka“, protože mám menší příjmy, tak to vtipné aspoň pro mě není.

Bingo! Jsi vztahovačná, vždy ochotná se urazit. Tudíž neoblíbená.

Díky za vaše postřehy i za to, jak se bránit tak, aby se druzí ještě víc nebyli na koni!

Bereš společenské styky jako boj, ve kterém buď zvítězí Tvé ego (a ostaní budou zadupáni do prachu), nebo potupně podlehneš (a zadupána budeš Ty). Jsi směšná. Přestaň s zabývat těmito boji o slepičí hovínka.

Příspěvek upraven 22.04.23 v 14:36

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
22.4.23 12:05

Jo děláš chybu - zjevně o tebe moc nestojí. Někdy to tak prostě je, lidi jsou často divní a nic s tím nenaděláš. Nevynucuj lásku tam, kde není. Kolikrát se někdo někde narodí a je jiný než zbytek rodiny. To je v pořádku. Že ti to dávají sežrat, v pořádku není, ale taky to dělá hodně lidí a svět ideálním místem nikdy nebude. Když kontakt nechceš utnout, minimalizuj ho a založ si vlastní rodinu s někým, kdo ti bude rozumět. Tak to už prostě chodí, lidi si nemusí automaticky rozumět jenom proto, že jsou z jedné rodiny. A zbav se svých úplně zbytečných požadavků a nelez jim do zadku. Proč by s tebou někdo, kdo tě moc nemusí, měl zakládat firmu? Proč chceš radit ohledně šatů na svadbu někomu, s kým sotva mluvíš? Od toho jsou nejbližší kámošky. Taky ne každá má potřebu roztrubovat těhotenství do světa - co ty víš, jestli nemá problémy? Proč to bereš osobně? Na jednu stranu minimalizuješ kontakt, na druhou chceš sdílení intimních informací. Takhle to ale mezi lidmi nechodí, takže jo, tvé očekávání jsou mimo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.23 13:12

Nevim, jak to napsat.
Popravdě mě cizí životy moc nezajímají.
Je mi líto, když „celá rodina ví“, ale když se přiblížite, ztichne, abyste se náhodou něco nedozvěděla i vy. A ještě s pohrdavymi výrazy, usklebky, včetně vlastní mámy. A dozvidate se věci od cizích, s odstupem. To bolí.

• Citovat
  • Upravit
20965
22.4.23 13:40
@Anonymní píše:
Nevim, jak to napsat.
Je mi líto, když „celá rodina ví“, ale když se přiblížite, ztichne, abyste se náhodou něco nedozvěděla i vy. A ještě s pohrdavymi výrazy, usklebky, včetně vlastní mámy. A dozvidate se věci od cizích, s odstupem. To bolí.

Ale to je lež. Dyt to je jediný co tady řešíš.

To co jsi psala na začátku není vůbec žádná útočná pomluva, to sis jen tak sama pro sebe přeložila a pokud tak reaguješ absolutně na všechno, tak se není čemu divit, že se s tebou moc nechtějí bavit. A když cokoliv si hnedka bereš osobně a jako útok na svou osobu. Co příspěvek, tak přesně tohle v tom čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
22.4.23 13:45
@Anonymní píše:
Nevim, jak to napsat.
Je mi líto, když „celá rodina ví“, ale když se přiblížite, ztichne, abyste se náhodou něco nedozvěděla i vy. A ještě s pohrdavymi výrazy, usklebky, včetně vlastní mámy. A dozvidate se věci od cizích, s odstupem. To bolí.

proč ti vadí, že se něco nedozvíš, když tě to ani nezajímá?
nebuď vztahovačná, nikomu se nevnucuj a žij si svůjživot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 14:07

Asi chci slyšet, že není v pořádku, když je nekdo systematicky vyclenovany z rodiny. Asi chci pocholení, soucit nebo možná jen potvrzení, že pokud se mi nedostalo přijetí doma, hledám ho furt.
Podporujete tady často troly, blbosti, já chci taky! :cert: :D

• Citovat
  • Upravit
20965
22.4.23 14:12
@Anonymní píše:
Asi chci slyšet, že není v pořádku, když je nekdo systematicky vyclenovany z rodiny. Asi chci pocholení, soucit nebo možná jen potvrzení, že pokud se mi nedostalo přijetí doma, hledám ho furt.
Podporujete tady často troly, blbosti, já chci taky! :cert: :D

To jsi na špatném místě. Tady dostaneš je dobré rady a zpětnou vazbu „na tělo“. Ale jde asi vidět, že u sebe chybu hledat nechceš a špatní jsou pouze oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
22.4.23 14:14
@Anonymní píše:

„Očekávám příliš?“ Po tom co jsi doplnila, tak očividně ano. Měla by ses zaměřit samu na sebe. Dobré vztahy v rodinách nejsou samozřejmostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
22.4.23 14:17
@Anonymní píše:

no v pořádku to není, ale změnit můžeš tak akorát svůj přístup, ostatníma nehneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7788
22.4.23 14:25
@Anonymní píše:
Clen firmy. S bráchou a touhle švagrovou jsme se viděli, když měla bříško. Těhotná byla už, když jsme se viděli předtím. Ale nikdo se o tom nezminil. Mrzi me to, protože ostatní členové rodiny to vedeli mnohem driv nez ja. Jinak se zrovna těmhle těžko dovolávám - buď neberou, nebo nemají čas. Naposled to bylo tak, že jsem jim chtěla dát tip na saty ohledně jejich svatby. Místo švagrové se mi zpatky ozvala na můj zmeskany telefonát po třech dnech svatební koordinátorka, co jsem pry potřebovala Ani s bráchou se.mi nepodařilo se spojit. Zamzelo me to. Člověk si říká, že toho maji před svatbou moc. Ale..

Tady cítím, že tě prostě nechtějí „do party“, nechtějí se s tebou bavit, vidět. Chápu, že tě to asi mrzí, trápí, nikdo není rád nechtěný, ale asi bych se už nevnucovala. Máš svou rodinu- přítele? Ano, je to rodina, vlastní krev, ale proč se vnucovat. Asi bych se na to už vyprdla a žila si svůj vlastní život. Nakonec se ti, věřím, uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 14:34

Děkuji, je to asi normálni pud sebezáchovy - a teď, prosím, neresme, kdo je jaký nebo co udělal. Omezit kontakt na nutné. minimum.
Nejhorší asi je, že vždycky to vypadá a chceš tomu věřit, že tentokrát už bude všechno v pohodě, a ono je to zase stejný.
Kdo zažil, pochopi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.23 14:43

Mozna bych to neřešila, kdyby mi to bylo fuk. Pořád si říkám, že je v naší rodině něco špatně, a jak to narovnat? Kdyby chtěli i ostatní, myslíte, že by šli do třeba nějaké rodinné terapie, konstelace apod. Spíš si myslím, že jim to takhle vyhovuje.
Vysvětlování a snaha působit naživo moc nepomáhá. Za sebe se potřebují dostat právě z pochybnosti o sobě, pocitu viny atd. Takže co můžu na sobě změnit, je mozna tak přijmout, že to je, jak je.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
22.4.23 15:01

My takhle máme v rodině sestřenku..a většina z nás ji nemá ráda. Byla protěžované dítě a když jsme byli děti, mockrát jsme kvůli ní byli trestání (chodila zalovat).
Už jsme dávno dospělí, ale prostě to tam je, nemám ji ráda a nejen ja. Prostě ji do některých věcí nezapojujeme..
Může se cítit dotčeně, ale nikdo nás nemůže nutit sdílet všechno s někým jenom proto, že je příbuzný.

• Citovat
  • Upravit
Badboda
22.4.23 15:14
@Anonymní píše:
Ještě chci dodat, že mě taky mrzí, když mě tahle část rodiny přehlíží, např. naplánují nějaký výlet, akci, a já se pak o tom dozvím náhodou dodatečné. Například mi takhle „zapomněli“ říct, že založili společně firmu nebo že švagrová mě těsně před porodem.
Jako bych mezi ne nepatřila. Cítím se tak od dětství. Dodám, že máma mě nechtěla a zřejmě se to táhne celým mým životem.
Ale pořád si říkám, co je špatně. Poradite?

Normálně s nimi přeruš kontakt ne?
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová