Očekávám prilis?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.4.23 23:41

Mám svůj okruh lidí, i svoji rodinu. Ale dlouho jsem na všechno byla sama. Nedokázala jsem se svěřit, styděla jsem se, přišlo mi to nepatřičně, nechtěla jsem si na nikoho stěžovat. A hlavně jsem to brala automaticky tak, že si za všechno můžu já, ze ti druzí jsou v právu, protože jsou přece tak skvělí, hodní, inteligentní…
Vzpomněla jsem si, že na prvním sezení u psychoanalytika se mě on zeptal, jestli si myslím, že mě moje maminka má ráda. A to jsem mluvila o něčem úplně jiném. Na tu otázku jsem nedokázala odpovědět, jenom jsem se hrozně rozbrečela a nešlo to zastavit. Styděla jsem se. A na pohovku do lehu jsem se odvazila až po několika lekcích. Bála jsem se. Cítila jsem se zranitelná.

• Citovat
  • Upravit
25
24.4.23 18:24

Ahoj, tohle tema se me dotyka, citila jsem se ve sve rodine podobne, nezapadala jsem. Jsem introvert v rodine extrovertu, kteri tomu, ze jsem ticha a rada sama, nerozumeli. Co mi pomohlo, bylo vybudovat si sebevedomi a stat za sebou, ale pritom byt vstricna, naslouchat, prijimat je, jaci jsou a nesnazit se prizpusobit. Nezapadnu asi uplne nikdy, mame odlisny temperament a bavi nas jine veci, ale funguje tam uz respekt. Rada bych ti dala podrobnejsi radu, ale byl to dlouhodoby proces nachazeni si cesty k sobe a uvedomovani si, ze se mnou neni nic v neporadku. Myslim, ze to jde ruku v ruce, se sebevedomim prichazi respekt, s nim zajem a ochota se bavit a vytvaret blizsi vztahy.
A jak tady nekdo psal, ze se nedivi tem vztahum, kdyz se nezajimas, tak ono neni lehke projevovat zajem o nekoho, od koho citis neprijeti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
25.4.23 20:05

A stojí ti to za to? Zůstávat v kontaktu, když jsou takhle toxic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
26.4.23 08:06
@Anonymní píše:
Asi chci slyšet, že není v pořádku, když je nekdo systematicky vyclenovany z rodiny. Asi chci pocholení, soucit nebo možná jen potvrzení, že pokud se mi nedostalo přijetí doma, hledám ho furt.
Podporujete tady často troly, blbosti, já chci taky! :cert: :D

Hele, tady znis strasne ublizene. A chapu, ze to je vyusteni toho, jak to mas s rodinou. Ale jak uz tu bylo receno, dobre vztahy v rodine nejsou zadnou samozrejmosti, naopak. Asi si nejake veci od rodiny az prilis beres osobne, aniz by to bylo mysleno nejak od nich zle, protoze maji proste priority jinde a treba si s tebou opravdu taky nemaji co rict. U nas v rodine si treba nejsme blizci, vidame se pri “prilezitostech” a jsme temer kazdy jiny, a s sirsi rodinou neudrzuji kontakt zadny. Proste to tak je, byly doby, kdy mi to bylo lito, ale bohuzel k sobe proste nepasujeme a nerozumime si. To se stava. Musis prijmout ten stav, jaky je, odprostit se od toho s spis si hledat “rodinu” v dobrych pratelstvich a vytvorit si vlastni rodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová