Od // čekání na první návštěvu gynekologa

• Fotoalbum (67)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1666
29.12.16 17:22

@IvePr no ty vole (s prominutim)/,/tak to sis taky uzila. Jako kazdy porod je jiny a pro kazdou z nas je to silny zazitek at uz je negativni nebo pozitivni, ale porad je to proces pri kterem si my zeny sahneme na dno svych sil a zjistime kolik bolesti jsme schopne vydrzet kvuli tem prckum. Na konci toho vseho nekolikahodinoveho trapeni najdeme jeste silu tlacit a dat do toho posledni zbytek energie. Je to narez. Ja sem byla tak zhnusena z porodu ty prvni dny zr jsem se budila nocnima murama z nej, rikala sem ze uz nikdy. Ted kdyz uz jsme doma a srovnavame se se mi uplne zmenilo mysleni, vzpominam na nej s nadsenim a jsem na sebe pysna snad poprve v zivote a rikam si ze bych to vse absolvovala kazdy den znova a znova byť jen pro jednu jedinou vterinu s Ellou. My zensky jsme borky :-) a to skakani po brise se mi taky nevyhnulo… Ale to bylo asi to nejmensi. A jsem rada samozrejme ze mala tu infekci nema, to je jasne, ale jsem i rada ze jsem ja v poradku, musim byt v poradku abych se o malou dokazala postarat a vynahradila ji vsechen ten stres co jsme si zezacatku prozili. Ty js to mela hrozne zdlouhave a uz jen to muselo byt strasne vycerpavajici, a potom jeste zvladnout ten zbytek… Ja rodila se vsim vsudy 6 hodin od podani tabletky, takze po teto strance fajn, ale kontrakce jsem prodychavala uz od prvnich minut a nedali mi moc odppcinout. Mela jsem je snad v kuse. Hele, mame to za sebou :-) vse jsme zmakly. Tak ZENAM ZDAR! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
29.12.16 17:32

@kopejka tak to jsem mela podobny porod jako ty :-) az teda na to ze ze me se tu placentu pokouseli vyrvat asi 40 minut. Vzdycky neco pichli na uvolneni aby prosla, pak zase na kontrakci… Jako ja je prosila uplne v agonii at uz me konecne uspi. A stejne jako ty jsem byla vycevkovana a musela lezet, spodek uplne nateklej takze curat neslo jak pises a do dnes mam problem se stolici a vlastne porad se mi cura ztuha. A malickou jsem jako ty taky nemela. Asi jsme to mely podobne :-) az na to ze ja asi bolest teda snasim dost mizerne :mrgreen: ale je to zamnou. Jak uz jsem psala vys, jsem na sebe pysna, mame krasnou holcicku a porod byl zazitek na ktery ted az se divim casto a rada vzpominam :-) az ted si zacina vzpominat na porodni asistentku, ze byla i sranda, jak se n amsnazila pomoct… Tonspatne jsem vytesnila. No a vcera nas pustili domu konecne, infekce klesla tak mam atb jeste na doma. :-) ale je to a stoprocent lepsi, pri druhem prijmu jsem se v porodnici i rozkojila vic, takze asi vsechno zle je k necemu dobre. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
29.12.16 17:39

Holky tak ja uz 2 den v porodnici a zatim nic. Zitra zacinaji s vyvolavanim a ja mam najednou takovy strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
29.12.16 18:01

@leniiisek5 strach je nomrlani, dneska to zkus nejak prezit a trochu se vyhajat, zitra uz budes v pohode. ;-) jakmile ti zavedo tabletku uz to posvisti a bude se to uz jen posouvat k prvnimu setkani s vasim detatkem. :-)/zitra uz budes mit prcka u sebe tak na to zkus myslet takhle a bude to dobre :-) preju hodne moc sil a bezproblemovej porod. Neboj, to zvladnes, i ty jsi silna zenska, budes se divit kolik jsi schopna toho zvladnout ;-) drz se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
29.12.16 20:20

@tlustyhrosik jeee jupi gratuluji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
29.12.16 20:22

@Ja.JJu. Tak super hormony zafungovali, jsem ráda, že uz si i psychicky v pohodě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
29.12.16 20:41

@leniiisek5 držím palce, pořádně se na to vyspi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
29.12.16 21:50

@kopejka dekuju moc, taky jsem rada :-) je to fakt zvlastni jak se ty pocity toci, ale jeste ze tak :-) predstava ze bych mela takove stavy uzkosti po celou dobu sestinedeli je hrozna. Jako casto se mi chce brecet, ale ne z toho ze bych byla nestastna, spis proste jen smisene emoce. Ty jsi s necim podobnym nebojovala? Ja mam ted takovej problem s tim ze kojim ale dokrmuju a nevim jestli ji staci me mlicko a kolik mam dokrmit abych ji neprekrmila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
30.12.16 09:20

@Ja.JJu. Jestli čůrá dost cca 8plen denně, doporučuju jen kojit a přikládat každé dvě hodiny, s dokrmem brzy s kojením skončíš. Koj z obou prsů z každého cca 10-15minut. Navíc jak víš, že ji to nestačí? Ty ji vážíš? Jasně, že jsem bojovala a emocema to je normální :mrgreen:, ale byla jsem šťastná, chtělo se mi brečet štěstím přesně jak píšeš :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
30.12.16 12:52

@kopejka urco tech 8 plen procura. No ja fakt mlicko nemela moc, v pprodnici jsem si ji vazila po kazdem kojeni a vypila odemne cca 30ml, coz nestacilo takze pak dalsich 40ml prikrmu. Vcera jsem byli na kontrole kde jsem kojila cca 40min a vzala si odeme 60ml coz je ted taky malo jeji davka by ted mela.byt az 90ml, takze davame ted 30ml prikrmu. No ale v noci papkala a potom pri brcnuti mi usla na rameni a uz nezadala vic. To udelala tak 3× uz. Takze nevim jestli jen padla unavou nebo ji to odeme stacilo. Ona ma v sobe jeste ten bilirubin a musi mit svou davku aby se poradne vyprazdnovala a odchazel z ni, takze prave vaham jestli ji ten prikrm radeji davat jeste nez nas v utery zase pri kojeni prevazi a uvidime kolik toho vyzahne odeme nebo jestli ho zrusit uplne uz ted. No a jinak ja nedavam prikrm pres flasku prace abych neodbourala saci reflex, davam ji pres cevkovaci hadicku pres prst, takhle by nemela zpohodlnet a to prso by mela chtit, a jeste kojim pres kloboucek mam spatne bradavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
30.12.16 13:13

@Ja.JJu. Tak uvidíš no, ale naše malá určitě nepila 90ml takhle malinká, tak uvidíš co u mudry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
30.12.16 16:50

Tak po 6 hodinach od zavedeni prvni tabletky zacinaji ms bolesti. Snad se to rozjede jen s jednou tabletkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
30.12.16 16:56

@leniiisek5 tyyy jo, to ja uz mela po sesti hodinach od zvedeni tabletky po porodu. Tak drzim palecky at uz to jde ted rychle ;-) drz se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
30.12.16 16:58

@Ja.JJu. me rano vystrasili tim ze to pujde na dve tablety a kdyz ani to tak cisarak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
30.12.16 17:05

@leniiisek5 jestli uz citis nabeh bolesti urco to bude ok. Pockej zachvilku ;-) rozjede se to a za dalsi chvilku uz budes tlacit prcka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí