Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@…mišíček18.5 píše:
Taky spime oddelene,doopravdy me nebavi pulku noci porad mlaskat a kopat do nej.pak jsem sprosta a desne nastvana.ono kdyz je to tak kazdy den 7 dni v tydnu tak proste to jinak nejde.navic je mi vedle nej proste strasny horko.potrrbuju v noci proste ticho.ale jinak se milujeme nemame nikde problem.na dovoleny proste trpim.a tyden v kuse mit spunty v usich taky nejde.
mám naprosté pochopení ![]()
@Ginella Ahoj, my už taky spíme odděleně, ale nebylo to jednoduché. Máme milující vztah, skoro dvacet let jsme spali spolu, nejraději v objetí , nebo stulení k sobě jak štěňata. Myslela jsem, ze to tak bude navždy. Po přestěhování jsme si ale novou krásnou ložnici a luxusni pohodlnou postel vůbec neužili. Manžel začal neskutečně chrápat , nemohla jsem spát, budila ho aby přestal..stres z nevyspání ovlivňoval naše zdraví i náš vztah. Trápili jsme se takhle třičtvrtě roku, představa spát odděleně mi připadala jak rozvod. Od té doby spíme zvlášť, a musím říct že náš vztah nijak neutrpěl, dodržujeme kazdovečerní tulení , sex máme kdy chceme, jen prostě spíme každý sám a jsme v pohodě.
@Meduňková píše:
@Ginella Ahoj, my už taky spíme odděleně, ale nebylo to jednoduché. Máme milující vztah, skoro dvacet let jsme spali spolu, nejraději v objetí , nebo stulení k sobě jak štěňata. Myslela jsem, ze to tak bude navždy. Po přestěhování jsme si ale novou krásnou ložnici a luxusni pohodlnou postel vůbec neužili. Manžel začal neskutečně chrápat , nemohla jsem spát, budila ho aby přestal..stres z nevyspání ovlivňoval naše zdraví i náš vztah. Trápili jsme se takhle třičtvrtě roku, představa spát odděleně mi připadala jak rozvod. Od té doby spíme zvlášť, a musím říct že náš vztah nijak neutrpěl, dodržujeme kazdovečerní tulení , sex máme kdy chceme, jen prostě spíme každý sám a jsme v pohodě.
Věřím, že to chrápání musí být strašný. Určitě muselo být těžké takové rozhodnutí. Je dobře, že vztah tím neutrpěl. ![]()
A to jsem mela za to, že odděleně spí jen důchodci
Jsem ráda že patřím mezi ty „normální páry“ a spíme s manželem v ložnici spolu. Neumím si představit trhat se na noc. Ale když to vyhovuje na obou stranách.. ![]()
@Anavil píše:
A to jsem mela za to, že odděleně spí jen důchodciJsem ráda že patřím mezi ty „normální páry“ a spíme s manželem v ložnici spolu. Neumím si představit trhat se na noc. Ale když to vyhovuje na obou stranách..
Já to neznala ani u důchodců, proto ten dotaz. ![]()
@Anavil píše:
A to jsem mela za to, že odděleně spí jen důchodciJsem ráda že patřím mezi ty „normální páry“ a spíme s manželem v ložnici spolu. Neumím si představit trhat se na noc. Ale když to vyhovuje na obou stranách..
Tak pokud má jeden z nich lehké spaní a ten druhá se moc převaluje nebo chrápe, tak není jiné řešení.
Ahoj. Zajímalo by mě pokud manžele mají oddělené ložnice třeba kvůli chrápání zdali to ovlivnilo i mezi nimi intimitu… U nás už skoro rok spíme odděleně a musím říct, že žijeme skoro bez sexu a ja tim šíleně trpím protože se cítím sama. Manžel tedy hodně chrápe ale byla bych radši kdyby vecer šel se mnou do ložnice a byl tam se mnou. Samozřejmě sem mu to několikrát už říkala, ale zůstává to stále beze změny. Začínám tím být uz dost frustrovaná a uzavírám se do sebe ![]()
Ahoj,
ano, my máme s mužem oddělené ložnice. Jeho chrápání je neslučitelné s mým spánkem. Přijali jsme to jako fakt a netrápí nás to… Když nejsme po dni unavení a dcera včas usne, trávíme spolu čas v ložnici, manžel pak odchází do pracovny. Dovolené jsou horší, řešíme práškem na spaní… Faktem je, že si člověk brzy zvykne na soukromí a klid pro spánek. Ale objetí ve spánku mi dlouho chybělo, teď už jsem si zvykla.
Jinak můj manžel chrápe první ligu, ale zaprvé se na to skutečně dá zvyknout a zadruhé mám na stolku v pohotovosti špunty, když zrovna spím nějak méně tvrdě a ruší mě
A chrápání se dá řešit i s lékaři. Rozhodně bych si kvůli tomu nenechala zničit intimitu v manželství.
My s exmanželem sice měli problémy. Ale je fakt, že jakmile jsme začali spát každý jinde, byl to poslední hřebíček, strašně jsme se odcizili a konec.
Důvod odděleného spaní byla nemoc nás obou, strašně jsme v noci kašlali a byli rádi, když se na chvíli podařilo usnout. A k návratu zpět do společné ložnice už nikdy nedošlo. Za dva roky jsme se rozvedli.
@Anonymní píše: Více
Spíme odděleně a intimitu to neovlivnilo ![]()
@unuděná píše: VíceŠpunty mám, vyzkoušela jsem vícero druhů, ale všechny mi po čase začaly vadit v uších. Spím jinde.
@Mango_Lassi píše: Více
Já si na ně naopak na stará kolena zvykla
A především jsem si zvykla na jeho chrápání, asi jako když spíš vedle kolejí, taky časem vlaky nevnímáš
Ale já v zásadě nejsem proti oddělenému spaní, taky se těším, až děti budou z domova a udělám si svůj koutek. Ale narozdíl od obnovitelky nebudu útrpně čekat, jestli mě manžel navštíví s nabídkou kvalitního sexu, ale přijdu si pro něj sama
![]()
@Anonymní píše: Více
Oddělená ložnice ti vždycky ovlivní intimitu. To totiž není jen o počtu souloží.