Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ginella píše:
Opravdu na tom vztah nestojí? Nepovídej.Ne, já samozřejmě vím, že na tomhle vztah nestojí, ale záleží na všech maličkostech. Ano, stát se to klidně může, já neříkám, že ne. Ale budu to řešit, až to nastane. Ano, bude mi to připadat jako určité odcizení. Třeba bychom to nakonec oddělenými ložnicemi řešili, ale to nemění nic na tom, že by mi to by lo líto.
líto ano, to může být. A opravdu, vztah nestojí na společném spaní. Za to zdraví stojí na kvalitním vyspání. Takže přestože to jednomu může nevyhovovat, je-li to celkem podstatného pro druhého, tak být líto je tak asi to jediné, co můžeš udělat.
@blumen píše:
@Ginella tak to je jasne, ze to musi vyhovovat obema. Nam to tak vyhovuje. Ja potrebuju naproste ticho, chladno. On sve radio (sluchatka ho tlaci a nechce s nimi spat) a ja nemam potrebu spat vedle neho, aby mel sluchatka. On potrebuje mit zatopeno. Takze ano, shodnout se musite, to je jasne. U nas to tak vyplynulo po par letech, zjistili jsme se vyspime oddelene lip.
To je jedině dobře, když Vám to vyhovuje.
Já proti tomu, jak to kdo má nastavené vůbec nic nemám, jen mě zajímalo a překvapilo kolika lidem to tak funguje. ![]()
@terinka4444 píše:
já mluvím obráceně, ne že ty, ale co se stane, když ty budeš rušit manžela tak, že s tebou nebude moct spát nebo že bude spát špatně. O tom píšu.
Myslis, ze kontaktni clovek se po letech prevteli na nekontaktniho?
Asi tezko. Kdyby takovy byl, tak uz by se davno projevilo.
Spis bych mohla rict, ze me rusi to jeho chrapani, ale zvykla jsem si, nehrotim.
Nemyslim si, ze u nas nekdy nastane duvod v jedne domacnosti pro oddeleni loznic.
A nejsme spolu uplne kratce. Decek mame dost. Nekdy se nas sejde v posteli rano pet.
@Ginella píše:
Už jsem tu jednou psala, že ne. A že nevím, jak to bude, až děti budeme mít. Ale upřímně doufám, že partner na gauč spát nepůjde.
Tak ať ti to vyjde, jak si přeješ
.
@terinka4444 píše:
líto ano, to může být. A opravdu, vztah nestojí na společném spaní. Za to zdraví stojí na kvalitním vyspání. Takže přestože to jednomu může nevyhovovat, je-li to celkem podstatného pro druhého, tak být líto je tak asi to jediné, co můžeš udělat.
No, když už teda chceš nadhazovat situace, které se můžou stát, i když nechápu proč, vzhledem k tomu, že respektuju a chápu, že to má někdo jinak. Tak při představě, že se partner líp vyspí beze mě, jsme oba v háji. Vzhledem k tomu, že já trpím na hodně silné migrény, pokud se dobře nevyspím a nejlépe se vyspím vedle něj. Tak co pak, že jo. ![]()
@terinka4444
Tobe oddelene loze vyhovuje, si spokojena, tak si to uzivej, je to tvuj zivot.
Nekomu nevyhovuje a nechtel by to, vi, ze by to nevyhovovalo.
Kazdeho vec, jak si zaridi domacnost.
@Talitha píše:
Já si to nedovedu představit právě z toho důvodu, že určitě víc než polovina sexu je spontánní, tím, jak jsme spolu v posteli a večerní pomazleni se zakončí sexem.
Nevím, no , i po těch 22 letech máme sex několikrát týdně a myslím, že oddělené spaní by to určitě narušilo. Nemůžu ani spočítat, kolikrát někdo z nás byl unavený, otrávený a nechal se umluvit po tom večerním mazlení.
Tohle mi prostě přijde jako argument proti. Mně osobně, chápu, že kdokoli jiný to má jinak . Ale já, s mou zkušeností, bych zvlášť spát nechtěla. Přišli bychom o kvanta intimity, blízkosti atd.
Nebo vecerni povidani, my treba dokazeme jeste hodinu i dyl pred spanim kecat, dokud neodpadnem a neusnem
takhle treba si clovek na neco vzpomene co chce rict, a pri oddelenych loznicich ma cekat do rana? Nebo jit za tim druhym do druhe loznice? To si nedovedu predstavit.
Ja se treba vubec nevyspim, pokud u me nekdo spi. A staci, aby spal vedle v mistnosti. Pak jsem xkrat za noc vzhuru. Dokazu si predstavit, ze je to prakticky, ale ta intimita by mi schazela.
@hani28 píše:
Nebo vecerni povidani, my treba dokazeme jeste hodinu i dyl pred spanim kecat, dokud neodpadnem a neusnemtakhle treba si clovek na neco vzpomene co chce rict, a pri oddelenych loznicich ma cekat do rana? Nebo jit za tim druhym do druhe loznice? To si nedovedu predstavit.
To máme taky tak.
Já už napůl usínám a do toho přítelovi něco vyprávím. ![]()
ty jsi prostě takový nesamostatný štěňátko, snad tě v životě nic horšího nepotká
![]()
@Kelsey píše:
Myslis, ze kontaktni clovek se po letech prevteli na nekontaktniho?
Asi tezko. Kdyby takovy byl, tak uz by se davno projevilo.
Spis bych mohla rict, ze me rusi to jeho chrapani, ale zvykla jsem si, nehrotim.
Nemyslim si, ze u nas nekdy nastane duvod v jedne domacnosti pro oddeleni loznic.
A nejsme spolu uplne kratce. Decek mame dost. Nekdy se nas sejde v posteli rano pet.
Ale ono nejde o kontaktnost, to je to, co ty nechceš pochopit. Může nastat situace, kdy začne mít problém se spánkem, pak je to raz dva. Nastat ten důvod nemusí a je to jen dobře, ale když nastane, někdo musí ustoupit v potřebě.
@pohledzdruhestrany píše:
ty jsi prostě takový nesamostatný štěňátko, snad tě v životě nic horšího nepotká![]()
Tys mě teda pobavil. ![]()
@Ginella píše:
No, když už teda chceš nadhazovat situace, které se můžou stát, i když nechápu proč, vzhledem k tomu, že respektuju a chápu, že to má někdo jinak. Tak při představě, že se partner líp vyspí beze mě, jsme oba v háji. Vzhledem k tomu, že já trpím na hodně silné migrény, pokud se dobře nevyspím a nejlépe se vyspím vedle něj. Tak co pak, že jo.
a co jsi dělala, dokud jsi ho neměla? Já trpím na migrény, zrovna tak. Ty jsi chtěla diskutovat, tak ti nadhazuju situace, které mohou nastat, a proč lidé v harmonickém manželství, dokonce i jako manželé, spí odděleně. To tě zajímalo, jak se může stát, že někdo spí odděleně.
@Kelsey píše:
@terinka4444
Tobe oddelene loze vyhovuje, si spokojena, tak si to uzivej, je to tvuj zivot.
Nekomu nevyhovuje a nechtel by to, vi, ze by to nevyhovovalo.
Kazdeho vec, jak si zaridi domacnost.
no to určitě. Já ti jen píšu, že někdy to tak je, i když ti to nevyhovuje a nechtěla bys to, protože prostě ustoupíš potřebám svého protějšku, které jsou pro tebe důležitější.
@Ginella píše:
Tys mě teda pobavil.
a jak bys to řešila, kdyby přítel nebo ty jste museli například na 14 dní do nemocnice, nebo měl někdo delší služební cestu v zahraničí nebo kdyby přítel musel přespat u maminky nebo milenky, to by jsi prostě nespinkala ? ![]()