Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ennny píše:
A to my máme ještě jako bonus jednu velkou francouzskou peřinu![]()
Z okolí taky neznám nikoho kdo by spal odděleně
Jak to víš? Ty se běžně s lidma v okolí bavíš,kde kdo spí? O nás to třeba ví jenom známí,co s námi jezdí na dovolené a na hory,protože vždycky musíme mít rodinný pokoj s dvěma ložnicemi nebo apartmán. Jinak to tedy na potkání lidem v krámu nevykládam,tak nějak mě nenapadlo,že by někoho zajímalo.. A i kdyby k nám někdo přišel a prolezl celý barák,tak by z toho těžko pochopil,kde kdo spí,máme ložnici s letištěm,pak dětský pokoj s dvěma postelema,kde je dcera sama,pak manželovo pracovnu,kde má taky dvoulůžko a ještě bývalý pokoj starší dcery,kde je jedna postel ![]()
Já si to nedovedu představit právě z toho důvodu, že určitě víc než polovina sexu je spontánní, tím, jak jsme spolu v posteli a večerní pomazleni se zakončí sexem.
Nevím, no , i po těch 22 letech máme sex několikrát týdně a myslím, že oddělené spaní by to určitě narušilo. Nemůžu ani spočítat, kolikrát někdo z nás byl unavený, otrávený a nechal se umluvit po tom večerním mazlení.
Tohle mi prostě přijde jako argument proti. Mně osobně, chápu, že kdokoli jiný to má jinak . Ale já, s mou zkušeností, bych zvlášť spát nechtěla. Přišli bychom o kvanta intimity, blízkosti atd.
@renap píše:
Jak to víš? Ty se běžně s lidma v okolí bavíš,kde kdo spí? O nás to třeba ví jenom známí,co s námi jezdí na dovolené a na hory,protože vždycky musíme mít rodinný pokoj s dvěma ložnicemi nebo apartmán. Jinak to tedy na potkání lidem v krámu nevykládam,tak nějak mě nenapadlo,že by někoho zajímalo.. A i kdyby k nám někdo přišel a prolezl celý barák,tak by z toho těžko pochopil,kde kdo spí,máme ložnici s letištěm,pak dětský pokoj s dvěma postelema,kde je dcera sama,pak manželovo pracovnu,kde má taky dvoulůžko a ještě bývalý pokoj starší dcery,kde je jedna postel
já mám postel u dcery v pokojíku, pak mám postel u manžela v ložnici a pak mám postel ještě v dalším pokoji
takže v podstatě taky nikdo nemůže tušit, kde spím. A popravdě, nikdo se mě nikdy neptal jestli spím s manželem ![]()
@terinka4444 píše:
a když pak budeš mít druhé dítě? To že ty si to neumíš představit přeci neznamená, že to takto jinde nefunguje. My spali s prvorozenou normálně, žádný problém. Pak se narodila druhorozená a byl to extrémní nespavec, rok byla vzhůru co hodinu, museli jsme rozdělit spaní, nebylo vyhnutí. Mládě mi tak narušilo spánkový režim, že už se to nevrátilo zpátky. Takže prostě nespím, čímž ale samozřejmě ruším ty spící, zároveň chodím spát později než zbytek, ráno vstávám třeba ve čtyři, čímž bych opět budila spícího manžela, do toho jsem ještě vzhůru v průběhu spánku, který je slabý, takže otočení manžela mě budí. Není na tom nic nepochopitelného. Jsme spolu už 28 let a vztah máme funkční a pevný. Moje tety se strejdou, ti jsou spolu už přes 40let manželé a spí odděleně, co si pamatuju zpátky určitě 25 let. A mají výstavní vztah, pevný a láskyplný.
Proč na mě hned útočíš?
Já snad někde píšu, že to tak nemůže fungovat? Pokud to tak vyhovuje oběma, pak je to samozřejmě v pořádku. Já vím, že u nás by to nevyhovovalo ani jednomu a tak by to v pořádku nebylo. Co bude, až budeme mít děti, to se uvidí. Ale pro mě by byly oddělené ložnice to poslední, hodně krajní, řešení a neměla bych z toho dobrý pocit. A myslím, že by to u nás byl začátek konce.
Ale nikde netvrdím, že to tak musí mít všichni.
Bavím se o rodině a známých…polovina města mi je jedno, netvrdím že to tak lidi nemají jen říkám že já nikoho takového neznám,to se snad může ne? ![]()
Mě to celkem přijde dost nepraktické vůči večerním akcím
neumím si to plně představit..
@Ginella píše:
Proč na mě hned útočíš?Já snad někde píšu, že to tak nemůže fungovat? Pokud to tak vyhovuje oběma, pak je to samozřejmě v pořádku. Já vím, že u nás by to nevyhovovalo ani jednomu a tak by to v pořádku nebylo. Co bude, až budeme mít děti, to se uvidí. Ale pro mě by byly oddělené ložnice to poslední, hodně krajní, řešení a neměla bych z toho dobrý pocit. A myslím, že by to u nás byl začátek konce.
Ale nikde netvrdím, že to tak musí mít všichni.
Já to taky tak cítím. ![]()
Spíme spolu a nedokážu si to představit jinak. Když vedle mě není, mám problém usnout
Pokud bych měla spaní tak lehké, že by mě vzbudilo každé otočení partnera, řešila bych hlubší příčinu (matrace, spánková hygiena), protože pak se nejedná o zdravý, kvalitní spánek. Nedokážu si představit, že bych kvůli tomu spala celý život jinde ![]()
@renap píše:
Jak to víš? Ty se běžně s lidma v okolí bavíš,kde kdo spí? O nás to třeba ví jenom známí,co s námi jezdí na dovolené a na hory,protože vždycky musíme mít rodinný pokoj s dvěma ložnicemi nebo apartmán. Jinak to tedy na potkání lidem v krámu nevykládam,tak nějak mě nenapadlo,že by někoho zajímalo.. A i kdyby k nám někdo přišel a prolezl celý barák,tak by z toho těžko pochopil,kde kdo spí,máme ložnici s letištěm,pak dětský pokoj s dvěma postelema,kde je dcera sama,pak manželovo pracovnu,kde má taky dvoulůžko a ještě bývalý pokoj starší dcery,kde je jedna postel
Presne. Ani nemam chut to nekde vykladat nazivo, lidi pak blbe koukaji
mame loznici, obyvak s gaucem a v decaku mame matraci, dle potreby.
@Ennny píše:
A to my máme ještě jako bonus jednu velkou francouzskou peřinu![]()
Z okolí taky neznám nikoho kdo by spal odděleně
Jee, tak společnou peřinu to bych nedala.
To bych se asi nevyspala.
Ale je to krásný. ![]()
@SussieS spim sama a se spunty v usich. I v porodnici po porodu jsem mela spunty, o s miminem. Slysela jsem ho i tak, ale bez spuntu bych neusnula, vadi mi i cizi dychani, potrebuju proste ticho odjakziva. Pak spim. Kde a jak mi je pak celkem jedno.
U nas manzel posloucha pro zmenu pred usnutim i behem spanku radio, pro nas proste spolecne spani neni.
Příspěvek upraven 23.11.18 v 13:33
@blumen dobre no, prostě každý si musí obkecat to svoje,proč a jak ,ale to ještě přece neznamená že jedna nebo druhá věc je špatně ne…
@blumen píše:
A ses si jista? Kamaradky mimo internet to taky nevi![]()
Tak jistá si být nemůžu, jen o nikom nevím.
Předpokládám, že kamarádky by mi to asi řekly, ale těžko říct. Já jsem introvert, takže si k sobě lidi moc nepouštím, blízký kamarádky mám 3 a myslím, že spolu probíráme všechno.
Ale myslet si to můžu. ![]()
@Ennny píše:
@blumen dobre no, prostě každý si musí obkecat to svoje,proč a jak ,ale to ještě přece neznamená že jedna nebo druhá věc je špatně ne…
Vsak pisu, ze je to spatne? Akorat nekdo si to tady nedokaze porad predstavit a tvrdi, ze v okoli spi vsichni spolecne. Tak pisu svuj nazor a oduvodneni a ze to tak muze klidne fungovat oddelene.