Oddělené ložnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3256
23.11.18 15:16
@terinka4444 píše:
a co jsi dělala, dokud jsi ho neměla? Já trpím na migrény, zrovna tak. Ty jsi chtěla diskutovat, tak ti nadhazuju situace, které mohou nastat, a proč lidé v harmonickém manželství, dokonce i jako manželé, spí odděleně. To tě zajímalo, jak se může stát, že někdo spí odděleně.

Jo, holky napsaly jak to mají a já to chápu. Ale to, že se mi to může stát nemění nic na tom, že by se mi to nelíbilo a neprezentovala bych to jako svojí volbu. O tom mě přesvědčovat nemusíš. Ty to máš jak ti to vyhovuje, já to mám jak mi to vyhovuje a tím s Tebou tu debatu končím. A ano, když jsem byla sama nebo pokud bych v budoucnu byla sama, tak si zvyknu usínat sama, to je jasné. Nicméně s přítelem žiju a takhle mi to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3256
23.11.18 15:19
@pohledzdruhestrany píše:
a jak bys to řešila, kdyby přítel nebo ty jste museli například na 14 dní do nemocnice, nebo měl někdo delší služební cestu v zahraničí nebo kdyby přítel musel přespat u maminky nebo milenky, to by jsi prostě nespinkala ? :lol:

Představ si, že bych spala, ale pořád míň než obvykle. Tohle řeším každou chvílí, přítel dělá směny a na služební cestu taky pojede. To nic nemění na tom, že když je se mnou doma, tak jsem rada, že spí vedle mě a kdyby spal v jiné místnosti, tak by mi to nebylo příjemné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.11.18 15:29
@Ginella píše:
Představ si, že bych spala, ale pořád míň než obvykle. Tohle řeším každou chvílí, přítel dělá směny a na služební cestu taky pojede. To nic nemění na tom, že když je se mnou doma, tak jsem rada, že spí vedle mě a kdyby spal v jiné místnosti, tak by mi to nebylo příjemné. :nevim:

Taky spíme oddělen, časem jsme k tomu dospěli. Jsme spolu 30 let, stále se velmi milujeme. Rádi jsme spolu, i po těch letech jsme k sobě pozorní a něžní. Nicméně manžel je skřivan, já sova. Potřebuji spát sama, všechno mě ruší. Když jsme byli mladí jako vy, spali jsme spolu pořád, časem jsme dospěli k tomuto modelu, který nám oběma vyhovuje. Máme dům, s prostorem není problém. Jako signál, že v manželství něco nefunguje, to tedy fakt neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
23.11.18 15:34

My spime taky oddelene,manzel chrape a musi mit zapnutou TV. Manzelstvi nam to nenici.
Myslim,ze kazdyho vec.Jak co kazdymu vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
105953
23.11.18 15:38
@Ginella píše:
Ahoj, :mavam:

včera jsem četla článek o oddělených ložnicích. Paní tam popisovala, jak je s manželem už dlouho a skoro od začátku spí odděleně, protože jeden druhého budí. Podle výzkumů to tak prý má 62% párů. Mě to přišlo divné, ale když jsem pak viděla ty komentáře pod článkem, tak tam spousta lidí psala, že to tak opravdu mají. Já tohle nechápu. :think: Já mám problém usnout, i když je partner na noční. :mrgreen: Navíc pro mě by to byl signál, že u nás něco nefunguje. :nevim: Zajímá mě jak to máte vy? A jaký na to máte názor? :think:

P. S. Říkala jsem si, jak velký musí mít všichni dům nebo byt, když můžou mít oddělené ložnice. :mrgreen: Kdybychom to tak chtěli my, tak máme jen 2 ložnice a kuchyň. :lol:

kdyz pominu velikost bytu a ze casto to neni vubec mozne , citim to stejne jako ty ,ze neco nefunguje . Jsme starsi , bez vlastnich deti a marne bych pak hledala smysl toho vztahu . Je to pro mne uplny zaklad .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5121
23.11.18 15:40
@pohledzdruhestrany píše:
a jak bys to řešila, kdyby přítel nebo ty jste museli například na 14 dní do nemocnice, nebo měl někdo delší služební cestu v zahraničí nebo kdyby přítel musel přespat u maminky nebo milenky, to by jsi prostě nespinkala ? :lol:

Tak neco jineho snad je, pokud jeden neni doma (je na nocni, v nemocnici, na sluzebce) a proto v posteli nespi, nebo kdyz jsou oba doma, ale spi oddelene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3256
23.11.18 15:44
@hanka.br. píše:
Taky spíme oddělen, časem jsme k tomu dospěli. Jsme spolu 30 let, stále se velmi milujeme. Rádi jsme spolu, i po těch letech jsme k sobě pozorní a něžní. Nicméně manžel je skřivan, já sova. Potřebuji spát sama, všechno mě ruší. Když jsme byli mladí jako vy, spali jsme spolu pořád, časem jsme dospěli k tomuto modelu, který nám oběma vyhovuje. Máme dům, s prostorem není problém. Jako signál, že v manželství něco nefunguje, to tedy fakt neberu.

Hlavní je, že Vám to oběma vyhovuje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.11.18 16:06
@Venetia píše:
kdyz pominu velikost bytu a ze casto to neni vubec mozne , citim to stejne jako ty ,ze neco nefunguje . Jsme starsi , bez vlastnich deti a marne bych pak hledala smysl toho vztahu . Je to pro mne uplny zaklad .

Je pro tebe základ mít v posteli chlapa? Trochu málo, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105953
23.11.18 16:22
@hanka.br. píše:
Je pro tebe základ mít v posteli chlapa? Trochu málo, ne? :mrgreen:

v mem veku uz nic jineho nepotrebuju ..premyslim a nic mne nenapada … jen aby nam spolu bylo dobre , meli se radi a k tomu mi spolecne spani nejak neodmyslitelne patri .Jinak muzeme bydlet kazdy sam a obcas se sejit .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.11.18 16:28
@Venetia píše:
v mem veku uz nic jineho nepotrebuju ..premyslim a nic mne nenapada … jen aby nam spolu bylo dobre , meli se radi a k tomu mi spolecne spani nejak neodmyslitelne patri .Jinak muzeme bydlet kazdy sam a obcas se sejit.

Kéž by harmonické soužití záleželo jenom na tom, aby lidi spolu leželi v noci vedle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.11.18 16:48
@hanka.br. píše:

přesně.Chlap může uléhat do společného lože denně a přitom nevěrně zahřívat i lože jiná :mrgreen: .Každý spoluležící do postele chodí v jinou dobu, někdo si čte, jiný svítí mobilem, v posteli se při spánku vrtí,při tom se hýbe matrace , chrápe, funí, dýchá zblízka nevonným dechem,prostě je to rušivý element.Oddělené spaní je ideál, na něžné chvilky také dojde.Není nad výmluvné zaklepání na dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105953
23.11.18 16:57
@hanka.br. píše:
Kéž by harmonické soužití záleželo jenom na tom, aby lidi spolu leželi v noci vedle sebe.

Nejenom na tom, ale když v tom nejsou děti, tak je to jedna z věcí, která dělá vztah vztahem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105953
23.11.18 16:59
@Burj Chalifa píše:
přesně.Chlap může uléhat do společného lože denně a přitom nevěrně zahřívat i lože jiná :mrgreen: .Každý spoluležící do postele chodí v jinou dobu, někdo si čte, jiný svítí mobilem, v posteli se při spánku vrtí,při tom se hýbe matrace , chrápe, funí, dýchá zblízka nevonným dechem,prostě je to rušivý element.Oddělené spaní je ideál, na něžné chvilky také dojde.Není nad výmluvné zaklepání na dveře.

Kazdy podle svého… to bych neuměla, mám raději spontannost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105953
23.11.18 17:58
@kvaček píše:
Reakce jsem nečetla, ale mě to nepohoršuje.. Znám hromadu párů, co spí v jedné ložnicic a přes den na sebe štěkají a nevím co.. Moji prarodiče spávali taky vzlášt a ještě po 80 měli takový vztah, že jsme si říkala, že i já bych jednou chtěla takový.. ještě se drželi za ruce a nebo, když jeden byl nemocný, druhý k němu večer vstával s čajem - i děda..
Já abych pravdu řekla, tak bych se taky vyspala líp sama :nevim: Jde blízkost přes den před usnutím, sex, a pak když se usně, tak je každému jedno, kde spí a že někdo vedle je, neni..
Mě vzbudí každý šum, a překuleníPříspěvek upraven 23.11.18 v 13:07

a po sexu bys odchazela ty nebo on ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105953
23.11.18 18:01
@Talitha píše:
Já si to nedovedu představit právě z toho důvodu, že určitě víc než polovina sexu je spontánní, tím, jak jsme spolu v posteli a večerní pomazleni se zakončí sexem.
Nevím, no , i po těch 22 letech máme sex několikrát týdně a myslím, že oddělené spaní by to určitě narušilo. Nemůžu ani spočítat, kolikrát někdo z nás byl unavený, otrávený a nechal se umluvit po tom večerním mazlení.
Tohle mi prostě přijde jako argument proti. Mně osobně, chápu, že kdokoli jiný to má jinak . Ale já, s mou zkušeností, bych zvlášť spát nechtěla. Přišli bychom o kvanta intimity, blízkosti atd.

vidim to uplne stejne … u mne by to byla pravdepodobne konecna co se tyka fyzicna .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí