Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svítící žárovka píše:
A co teprve čarodějnice! Žeenský budou ponižovaný chlapama větama typu - Už máš připravený koště???
To zas bude traumat. Psychologové a psychiatři budou mít žně.
nemá tyhle trapárny, kde se osazenstvo komplet ožere, ráda.
@Burj Chalifa píše:
nemá tyhle trapárny, kde se osazenstvo komplet ožere, ráda.
Takže ani svatby?
@Burj Chalifa No vidíš. Zrovinka tebe bych si představila jako někoho, kdo se pohybuje ve společnosti, kde se lidi nepotřebujou při každý příležitosti zlít jak dogy. Ale možná jsi tu na emimi jen v jakési póze a děláš dojem osoby která je ve skutečnosti úplně jiná. Kdo ví. Za internet se dá schovat všechno.
Já dneska neviděla jedinýho opilýho člověka. Přišlo asi 25 koledníků a nalila jsem jednoho panáka. Takže asi tak.
@Aenne píše:
přesne.
a u nás na Slovensku mají kluci a chlapi z velikonoc peníze, alkohol, koláče, jedlo, čokoládu…a ženské mají upratování, vaŕení, pečení, výprask a studenou vodu do ksichtu.
přesně totéž na moravě (zakl.)
@Svítící žárovka já taky dneska neviděla ani jednoho opilého kolednika. Panáka jsme nelily jednomu sousedovi.
@Svítící žárovka píše:
A copak to je dávání na zadek???
ano, je..
@Aenne píše:
mne teda ne. A neznášela jsem je už jako malá holka, ale moje máma byla neustupná a vždy jsem se hádali a končilo to plačem.
mamka je ze Slovenska…když jsem jí dnes řekla o svém postoji, vysmála se mi s tím, že když já jsem „vadná“ tak oni si k tomu svoje vnučky povedou sami. Prý to moc řeším a nechápu srandu. ![]()
@lucenka píše: Že je to tradice a dělá se to, aby neměla blechy/ byla hezká/ celý rok zdravá
asi mám tupé děti, ale tradice jsou jim ukradený
nevěřím tomu, že když dostanu na zadek v jeden určený den, budu další rok zdravá ![]()
@lucenka píše:
Ne: ráno až se vzbudiš, tak ti táta dá pentlickami na pomlazce přes zadek, abys neměla blechy/ byla krásná a ty mu za to dáš vajíčko.
Stačí jedna věta a měli by všichni klid.
nechápu proč bych si měla vymýšlet nějakou podobnou býkovinu abych obhájila tradici…aby žena byla zdravá a krásná, proto dostává pusu pod rozkvetlou třešní (a nemusí za to nikomu nic dávat). Tohle tvé vysvětlení není vysvětlení - je to popis děje, jehož příčina je obhájena nesmyslem. ![]()
@Tamtama píše:
asi mám tupé děti, ale tradice jsou jim ukradenýnevěřím tomu, že když dostanu na zadek v jeden určený den, budu další rok zdravá
Ty tomu věřit nemusíš
@Anonymní píše:
nechápu proč bych si měla vymýšlet nějakou podobnou býkovinu abych obhájila tradici…aby žena byla zdravá a krásná, proto dostává pusu pod rozkvetlou třešní (a nemusí za to nikomu nic dávat). Tohle tvé vysvětlení není vysvětlení - je to popis děje, jehož příčina je obhájena nesmyslem.
Tak radši to před dítětem taj a způsob mu další trauma. Radši zataj i Vánoce, vždyť je to jen lež
@Tamtama Aha… Já bych to spíš nazvala jako šimrání pentlikama. A dospěláci a snad i všichni - se pomlázkou ani nedotknou. D+ělaj jen jako. Možná maj strach, aby fakt nešvihli. Nevím. Vlastně dneska nejvíc na zadek dostal náš prcek, když jsem ho poplácávala po zadečku, aby si odbrknul.
Ale jsem ochotná uznat, že jinej kraj, jinej mrav. Tady, v mém okolí to funguje naprosto v pohodě, nikdo z chlapů si tu nehoní ego na ženskejch s pomlázkou v ruce.
@Spokojení píše:
starší dcera má 3 roky a z dneška má parádní trauma..tatínek ji nijak nevaroval a začal s tatarem po zadku (jemně samozřejmě), malá smrt v očích, chtěla si sednout a on ju držel za ruku takže visela ve vzduchu a ta pitomá básnička tou teda moc nepomohla. Pak si sedla před pračku a smutně koukala do země, měla na krajíčkuA to by byl takovej problém to dceři vysvětlit den předem? To že ty je nemáš ráda, přece neznamená že to musíš zprotivit i dcerce. Mělo by to být její rozhodnutí. Já se taky ráno kluka zeptala jestli chce jít. Chtěl, tak zašel ke 3 spolužačkám a hotovo splněno. Mladší chtěl s ním, tak vzali manžela sebou a šli. Manžel jen vedl kluky, sám se ničeho neúčastnil. Kluci vyšlehali jen symbolicky. Nikomu trauma nezpůsobili, nikdo se nezlil jako dobytek.
To je stejný jako že já nejím játra a kachnu. I tak je dělám a před klukama nerozebírám že to nejím. Prostě ochutnají a je na nich jak se rozhodnou.
ve třech letech se dítě ještě opravdu neumí rozhodnout zda chce nebo nechce dodržet tradice a rozhodně je neumí pochopit. v tomto věku pouze děti slepě opakují, co vidí u dospělých. Ráda bych jí předala svůj pohled na věc a později, pokud o to bude stát, může si klidně vytvořit na tu věc vlastní názor. Nehodlám jí slepě vštěpovat tradice, které sama nedodržuji. Stejně tak jako že tatínek nebude celý den doma, protože musí za cizíma paníma (nemusí, prostě chce), aby se pak s chlapama bavili, kdo mě nejlepší koláčky,
kdo byl nejlíp oblečený, kde bylo nejvíc nachystaného…ne, fakt děkuji, nechci. (zakl.)
@Spokojení píše:
Taky jde o to, jestli si to zakladatelka malinko nepřibarvila. Ale jak píšeš, pokud by to tak bylo, tak jsou rodiče na ránu. Osobně si nedokážu představit kterej normální táta by si takto vynucoval vyšlehání na velikonoce.
zakladatelka - psala jsem v úvodu, že ji chtěl pošlehat jen jemně. Na dceři se žádného závažného násilí nedopustil. jen ona mu nechtěla stát, takže ji držel za ruku aby si nemohla sednout. i tak se mi to nelíbilo.
@Anonymní píše:
ve třech letech se dítě ještě opravdu neumí rozhodnout zda chce nebo nechce dodržet tradice a rozhodně je neumí pochopit. v tomto věku pouze děti slepě opakují, co vidí u dospělých. Ráda bych jí předala svůj pohled na věc a později, pokud o to bude stát, může si klidně vytvořit na tu věc vlastní názor. Nehodlám jí slepě vštěpovat tradice, které sama nedodržuji. Stejně tak jako že tatínek nebude celý den doma, protože musí za cizíma paníma (nemusí, prostě chce), aby se pak s chlapama bavili, kdo mě nejlepší koláčky,
kdo byl nejlíp oblečený, kde bylo nejvíc nachystaného…ne, fakt děkuji, nechci. (zakl.)
A tatinek má zase právo předat dceři své tradice