Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15205
13.9.15 12:00

@zuzkae Ty jsi velice povrchní osoba, vyjadřuješ se jako 15letá puberťačka. V tvém věku je to smutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
13.9.15 13:22
@mgdln píše:
@mroe Blesk skutečně nečtu, a hlavně nebaštím žádné fatální predikce (vlastní zkušenost). Především s ohledem na to, že většina doktorů/vědců stále lpí na názoru, že existuje pouze materie a zákonitosti, které se jim v rámci tohoto omezeného pohledu podařilo vysledovat.
Tím netvrdím, že jsou omezení, to rozhodně ne. Postupují správně, systematicky vědecky. Akorát mnohým z toho přístupu spadly klapky a vytratila se ochota je znovu zvednout. Možná proto, že v tu ránu by byl svět opět složitější.
Zkus se poohlédnout po nejnovějších názorech v genetice. Jdou až tak daleko, že: to není DNA s jednotlivými geny, kdo určuje nás, ale obráceně.Jinak se nechám obohatit. Ono když u ženy prokáží např poškození genu BRCA 1 a preventivně odstraní cíle (prsa, vaječníky), čímž by se tento gen vlastně neměl kde projevit, tak je vyhráno? A nebo se rakovina projeví jen zkrátka někde jinde?
Asi těžko najdeme odpověď, protože nebudeme mít testovací a hlavně kontrolní skupiny.

Vsak ti nikdo necpe, ze si mas nechat uriznout prsa, je to tvoje vec. Ale mela bys chapat a respektovat, ze ostatni maji treba jiny nazor a nedelat z nich kvuli tomu blbce a znevazovat jejich( opravdu nelehke) rozhodnuti.
Kdyz si zena s mutaci genu BRCA 1 nechat odstranit prsa a vajecniky, jeji riziko klesne na riziko zeny, ktera mutaci nema, takze vyhrano ani tak neni, zbytky zlazy tak i tak muzou zustat. Ale pro vetsinu zen je tohle riziko k ziti, narozdil od temer jistoty. Ze ty to vidis jinak ti nedava pravo jejich rozhodnuti soudit, kdyz v jejich botach chodit nemusis.

MMCH - dr. to pacientce nabidne, rozhodnuti je na ni. Jsou i takove, ktere to riziko prijmou, jine chteji zit ve vetsim klidu a prsa nejdou stredobodem jejich vesmiru. Ovsem vetsinou to radikalne resi zeny, ktere maji hroznou zkusenost z rodiny nebo ty, ktere uz rakovinu v mladem veku maji, tech ostatnich je malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
13.9.15 22:39

@mroe Ok, to chápu. I to rozhodnutí respektuji. Rozhodně jsem neměla v úmyslu někoho urazit, čímž se omlouvám těm, kterých se má slova dotkly. Každý mnohdy stojíme před obtížnými volbami, jak píšeš, a je to fakt těžké. Když se zamyslím, co mi na tom vlastně vadí, je ta fatálnost, se kterou je to nám ženám (a lidem obecně) předkládáno. A ten omezený výběr ve smyslu buď a nebo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
6.5.16 21:11

@VitHan napsala jsi to presne, naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.12.16 11:55

Ahojky, plánujeme druhé mimi, jsem rozhodnutá nekojit. U prvního jsem měla mléko až čtvrtý den a celé čtyři dny malý nedostal vůbec nic, až když měl rozpraskanou pusinku, dehydrovaný a probrečel mi celé dny, mu milostivě dali nutrilon! Díky tomu byl od začátku na flašce a o kojení mi nestál a já také ne. U druhého si to budu hlídat sama, vezmu si do porodnice sunar a ať se sestry staví na uši, kojit nebudu v žádném případě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15142
30.12.16 12:16

Tak nekoj. tvoje vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
30.12.16 12:19
@Kikinka111 píše:
Ahojky, plánujeme druhé mimi, jsem rozhodnutá nekojit. U prvního jsem měla mléko až čtvrtý den a celé čtyři dny malý nedostal vůbec nic, až když měl rozpraskanou pusinku, dehydrovaný a probrečel mi celé dny, mu milostivě dali nutrilon! Díky tomu byl od začátku na flašce a o kojení mi nestál a já také ne. U druhého si to budu hlídat sama, vezmu si do porodnice sunar a ať se sestry staví na uši, kojit nebudu v žádném případě!

Jsi byla v nejake divne porodnici, ne? Misto sunaru zvol poradne zarizeni, kde budes rodit a kde se o tebe a mrne postaraji. To opravdu nekde nechali 4 dny ubyvat dite na vaze, aniz by mu dali dokrm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15142
30.12.16 12:22

@Cuddy ona spis chce poklepat po rameni jak je dobra ze nekojila a kojit nebude. vzdyt pise ze o kojeni nestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.12.16 12:25
@Cuddy píše:
Jsi byla v nejake divne porodnici, ne? Misto sunaru zvol poradne zarizeni, kde budes rodit a kde se o tebe a mrne postaraji. To opravdu nekde nechali 4 dny ubyvat dite na vaze, aniz by mu dali dokrm?

Jojo, prý brečel kvůli prdíkům :nevim: Až jedna sestra poznala, že je dehydrovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.12.16 12:26
@karkarka píše:
@Cuddy ona spis chce poklepat po rameni jak je dobra ze nekojila a kojit nebude. vzdyt pise ze o kojeni nestala.

O to fakt nestojím, akorát si myslím, že kojení není tak boží jak si většina myslí, žee!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
30.12.16 12:39
@Kikinka111 píše:
O to fakt nestojím, akorát si myslím, že kojení není tak boží jak si většina myslí, žee!

Tak nekoj, tve rozhodnuti. Asi nejak nechapu, na co se vlastne ptas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15142
30.12.16 12:43
@Cuddy píše:
Tak nekoj, tve rozhodnuti. Asi nejak nechapu, na co se vlastne ptas.

Souhlas.jen chce prudit. protoze kojeni neni tak „bozi“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.12.16 12:50
@Cuddy píše:
Tak nekoj, tve rozhodnuti. Asi nejak nechapu, na co se vlastne ptas.

Já se na nic neptala, jen jsem psala své zážitky v porodnici, kvůli kterým jsem se rozhodla nekojit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.12.16 12:52
@karkarka píše:
Souhlas.jen chce prudit. protoze kojeni neni tak „bozi“ :)

Kdo chce ať si kojí a kdo ne, jeho věc, netřeba se v tom piplat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.12.16 12:57

@Kikinka111 kojení je nejlepší a nejpřirozenější způsob, jak miminko krmit. Prostě je boží, protože mimino dostane to nejlepší vytvořené přímo pro něj, tak to je a bude. Pokud nechceš kojit, tak nekoj.
Mám 2 děti, které jsem kojila. Pokud bude 3. dítě, tak kojit nebudu, ale je to moje věc a moje rozhodnutí, ke kterému jsem si došla postupně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová