Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30937
30.12.16 13:13
@karkarka píše:
Souhlas.jen chce prudit. protoze kojeni neni tak „bozi“ :)

Jo jo, malo co budi takove vasne jako dobrovolne nekojeni. Ale at si kazdy dela, co chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
30.12.16 15:54

Je to nesmysl. Materske mleko (mlezivo)se tvori od 16 tt a v podstate patri diteti. Pokud se matka uz dopredu rozhodne, ze sve dite v podstate chce pripravit o to nejdulezitejsi (protoze kojeni je takove vse v jednom - teplo, laska, mazleni, dokonala vyziva presne na miru, protilatky a vubec veci, ktere jsou ve slozeni nenahraditelne), tak je neskutecny sobec. A jinak mleko hned po porodu nema zadna zena, je tu ale mlezivo, ktere novorozenci v prvnich dnech staci a ma zcela nezastupitelnou roli. Nekojene dite je oproti tem kojenym v obrovske nevyhode, protoze kojeni je norma, UM je pouha nahrazka, ktera se MM ani neblizi, neverte klamavym reklamam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 12:15

Ahoj, jsem přesvědčená že prostě kojit nebudu, nechci to ani zkoušet. Zajímalo by mě zda s tím nemáte některá osobní zkušenost, jak se k vám v porodnici chovali? Mám kamarádku kterou před 6 lety prý sestřičky kojit nutili, tak se toho teď bojím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.23 12:22

To bude záležet na konkrétní nemocnicí a hlavně na tom, koho chytneš. U nás v nemocnici „se kojí“ pokud nejsou žádné velké důvody nekojit :nevim:. Budeš se muset obernit. Řeči ohledne dokonalosti kojení ti budou všichni a všude předhazovat. Není to dokonalý proces a za mě by se neměl nutit!, to pak není, NENI, NIC PŘIROZENÉHO. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5810
29.1.23 12:23
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem přesvědčená že prostě kojit nebudu, nechci to ani zkoušet. Zajímalo by mě zda s tím nemáte některá osobní zkušenost, jak se k vám v porodnici chovali? Mám kamarádku kterou před 6 lety prý sestřičky kojit nutili, tak se toho teď bojím.

U prvního dítěte mě nutili zkoušet, no nerozkojila jsem se. U dalších dvou dětí už jsem dopředu hlásila, že kojit nebudu a ať mi dají v porodnici lahvičky Nutrilonu. Bylo to v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 12:25
@Anonymní píše:
To bude záležet na konkrétní nemocnicí a hlavně na tom, koho chytneš. U nás v nemocnici „se kojí“ pokud nejsou žádné velké důvody nekojit :nevim:. Budeš se muset obernit. Řeči ohledne dokonalosti kojení ti budou všichni a všude předhazovat. Není to dokonalý proces a za mě by se neměl nutit!, to pak není, NENI, NIC PŘIROZENÉHO. :pankac:

Řeči se tolik nebojím, spíš mám fakt strach aby mě tam nenutili ke kojení div ne násilím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.23 12:27

@Acinore Děkuji, doufám že nebudou nutit ani mě

• Citovat
  • Upravit
3819
29.1.23 12:28
@Anonymní píše: Řeči se tolik nebojím, spíš mám fakt strach aby mě tam nenutili ke kojení div ne násilím…

Jako ze by ti dite drzeli nasilim u prsu? To asi ne. Asi si vyslechnes par prednasek o vyhodach kojeni, coz mi prijde v poradku, ale donutit te nikdo nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 12:31

@Agrion No kamarádku tak prý nutili, ale bylo to před 6 lety, tak doufám že jsme se trochu posunuli

• Citovat
  • Upravit
10029
29.1.23 12:50
@Agrion píše:
Jako ze by ti dite drzeli nasilim u prsu? To asi ne. Asi si vyslechnes par prednasek o vyhodach kojeni, coz mi prijde v poradku, ale donutit te nikdo nemuze.

Proc je to v poradku? :think: Staci to rict jednou nebo uplne nejlepe respektovat prani zeny.
Zakladatelko, nevim odkud jsi, ale vyhni se Brnu, tam na to dost tlaci (to same na prirozene porody za kazdou cenu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
29.1.23 12:51
@Anonymní píše:
@Agrion No kamarádku tak prý nutili, ale bylo to před 6 lety, tak doufám že jsme se trochu posunuli

Spis naopak, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
29.1.23 13:00
@Agrion píše:

víš, takový ty litanie na téma „vám se jen nechce“, „vy nechcete pro dítě to nejlepší“, „vy chcete ublížit miminku“, „vy se málo snažíte“, „kojit může každá“, „vy jste sobec“, „kojení je nejdokonalejší spojení matky a dítěte“
to si ty nositelky jediného správného kojonázoru mohou odpustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.1.23 13:32
@Anonymní píše:
To bude záležet na konkrétní nemocnicí a hlavně na tom, koho chytneš. U nás v nemocnici „se kojí“ pokud nejsou žádné velké důvody nekojit :nevim:. Budeš se muset obernit. Řeči ohledne dokonalosti kojení ti budou všichni a všude předhazovat. Není to dokonalý proces a za mě by se neměl nutit!, to pak není, NENI, NIC PŘIROZENÉHO. :pankac:

No, prirozeny proces to je, je to potrava, kterou priroda pro to mimino nachystala. A v dnešní době ma kliku, ze jsou nahrazky a diky nim neumře, když matka nebo kojna nekoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
29.1.23 13:46

@annlady O tom sem ale nic nepsala… vzdycky zalezi na socialni kompetenci personalu jak s rodickou mluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
29.1.23 13:48

@Wani V poradku je zdrava osveta. A vzdy zalezi na tom, kym a jak je vedena. Respekt k zene a jejim potrebam to nevylucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová