Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Agrion píše:
@Wani V poradku je zdrava osveta. A vzdy zalezi na tom, kym a jak je vedena. Respekt k zene a jejim potrebam to nevylucuje.
jenže tohle ženy v porodnicích a nejen tam slyší, ženu bratrance takovéhle řeči dohnaly na psychiatrii ještě v šestinedělí
a do diskuze kam chodím chodí jedna laktační poradkyně z Mamily a vede úplně stejný řeči, prostě kojení je jediná správná volba podle ní
@annlady píše:
jenže tohle ženy v porodnicích a nejen tam slyší, ženu bratrance takovéhle řeči dohnaly na psychiatrii ještě v šestinedělí
a do diskuze kam chodím chodí jedna laktační poradkyně z Mamily a vede úplně stejný řeči, prostě kojení je jediná správná volba podle ní
Mamila je kojici sekta. Moje psychiatricka mi taky rikala, ze u ni skoncilo uz dost zen kvuli tomu, ze mely problemy s kojenim a neustale jim bylo tvrzeno, ze kazda muze kojit, ze se malo snazi a blah blah blah. ![]()
@Eldoraa píše:
Mám zatím z okolí jen reakce, jaký jsem sobec.., ale prostě je mi ta představa až nepříjemná a myslím, že to má být i o mojí pohodě..
![]()
Je to jen čistě tvoje věc a tvé rozhodnutí 🙂 Okolí bych odpověděla, že na světě je spousta sobců a nikdo to neřeší 🙂 Hlavně si nenech nic vnucovat, sama píšeš, že potřebuješ být v pohodě ❤️
@ibis píše:
Je to jen čistě tvoje věc a tvé rozhodnutí 🙂 Okolí bych odpověděla, že na světě je spousta sobců a nikdo to neřeší 🙂 Hlavně si nenech nic vnucovat, sama píšeš, že potřebuješ být v pohodě ❤️
Souhlas, je to čistě její rozhodnutí a čistě rozhodnutí jejího okolí, zda ji budou považovat za sobce. Já taky považuju za sobce někoho, kdo to odmítá zkusit, pokud k tomu nemá zdravotní důvod. Na druhou stranu pokud to nejde, není důvod blbnout, od toho to UM existuje.
Podle mé zkušenosti to stačí v porodnici důrazně říct, ale opravdu aby nebyly pochyby, že to myslíš vážně. Musí to respektovat. Spolubydlící se v porodnici pred tremi lety hroutila, protože nechtěla kojit a nutili ji, jenže ona to říkala tak váhavě, že to asi nepůjde, takže oni vlastně ani nevěděli, že kojit fakt nechce. A byli nastavení podporovat kojení za každou cenu, nikdo se jí na nic neptal, ale kdyby to rekla na rovinu a nekunkala si to pod fousy, tak to vezmou.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem přesvědčená že prostě kojit nebudu, nechci to ani zkoušet. Zajímalo by mě zda s tím nemáte některá osobní zkušenost, jak se k vám v porodnici chovali? Mám kamarádku kterou před 6 lety prý sestřičky kojit nutili, tak se toho teď bojím.
Kamarádka loni porodila v Českem Krumlově, řekla že kojit nebude, nikdo se na nic neptal, nenutil ji, nosili ji mléko.