Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak první věc by měla být ta, že pokud se ti na tuto otázku nechce odovídat, tak tě ten druhý nemá na sílu nutit.
Tyhe otázky podle mě patří do času, kdy jsou lidé už delší čas spolu a ne, abys byla jak u výslechu.
Znám to z druhé strany, kdy se partner moc styděl za ten počet a dlouho dobu mu bylo na tu otázku nepříjemné odpovědět.
Nemyslím si, že by byl častý důvod k rozchodu to, že jeden měl hodně sexuálních partnerů.
Navíc si myslím, že se za to zbytečně týráš. Jo byly to jednorázovky+alhokol a další, ale tak jsi už jinde, ne?
Každý dělá blbosti a nejen v mládí.
Zbytečně to hrotíš.
Pak jsem si to uvědomila, že to nebylo dobre, víckrát jsem se nikdy už nevideli
Sice si uvědomujete, že vaše chování mělo co dělat s nízkým sebevědomím, ale moc si už neuvědomujete, že i to, jak se nyní soudíte a máte pocit, že vlastně nestojíte za vztah, taky souvisí s nízkým sebevědomím. Jsou to dvě strany jedné mince. Příčina je za mě stejná. Váš vztah k sobě… Opravdu nejste jediná, která se vyspala s každým, se kterým mohla kvůli nízkému sebevědomí. Je to dost častý jev. Že si někdo zakazuje vztah, protože mu připadá, že si ho nezaslouží a nemá na něj právo, je taky časté… Chce to na těch terapiích zapracovat na přijetí sebe sama, na odpuštění sobě samé.
Kazdy se s tim vyrovna jinak, ale stydet se za to nema smysl. Stalo se.
Mam to podobne, jen kreapet vic toho bylo. Vysledek je, ze jsem nakonec dospel do stavu, kdy uz ty kratkodobe vztahy nedavam. Nekoho jsem si nasel, ale po peti letech to nedopadlo. Ted uz kroutim treti rok sam a vlastne ani poradne nevim, co chci, tak se snazim nikomu nevstupovat do zivota. Nestydim se za to, co bylo, ale vztahove mi to bohuzel nepomohlo. Uz jsem ctyricatnik, takze zivot mam zahranej, na to bacha….
Celkove ve tvem cisle problem neni, myslim, ze merito tveho problemu bude jinde…
Je to minulost, nic se s tím udělat nedá ![]()
Dá se z toho akorát poučit a dál žít tak, abys z toho už špatný pocit neměla.
Taky jsem zamlada udělala spoustu blbostí různého druhu, ale je za tím už dávno tlustá čára.
Párkrát se vynořila myšlenka, že bych se snad měla teď stydět a bičovat za ta hloupá rozhodnutí, ale hned jsem si řekla ne. Naco?
Byl to tehdy můj život a líp jsem to neuměla.
Máš spoustu času si to zařídit jinak a líp.
A opravdu neexistuje povinnost sypat lidem na potkání kolik kdo měl partnerů na jaké aktivity.
Už jsem si tady v mnoha diskuzích všimla, že v dnešní době, je zřejmě asi takovým trendem, automaticky řešit své osobní záležitosti s nějakým psychoterapeutem…
Proč? ![]()
To je teď opravdu až taková většina lidí labilních nebo neschopných se sami vzchopit a postavit se svým problémům, aniž by potřebovali vyhledat psychologa nebo přímo psychiatra? ![]()
Samozřejmě chápu, že asi v životě každého z nás, někdy můžou nastat takové situace, kde bohužel není jiné východisko, jak se s tím srovnat, než jen s pomocí medikace.
Ale tady i v reálu, se většina lidí okamžitě obrací na psychologa, i když třeba řeší absolutní prkotiny. ![]()
Tak si tak někdy říkám, kam ten svět spěje, že s každým „hovnem”, někteří musejí za každou cenu, vyhledávat jakéhosi psychoterapeuta a neumějí si poradít sami se sebou. ![]()
Zítra očekávám lavinu nepříznivých reakcí, ve smyslu, co si to dovoluju. Tudíž se předem omlouvám, ale za svým názorem si stojím.
![]()
Taky si to myslím. Nĕkdy musí človêk vzít sâm sebe nakrátko u huby a šlapat.
@KalamityJohn píše: Více
Přesně tak… Člověk se přece jen, musí umět sám vzchopit a z těch sraček se zvednout a znovu se postavit na svoje vlastní nohy. ![]()
Proste mi to bývá hodně nepříjemné, že muži pri seznámení vyzvidaji. Vy jste jim vždy řekly pravdu? Pokud toho bylo hodně?
Mě to u manželky taky zajímalo. Pravda vytváří předsudky, přes které se mnoho lidí nedokáže přenést. Nemyslím si, že ve tvém případě by byla pravda pro vztah přínosná.
Zajímalo by mě, jestli dokážeš v běžném životě říkat „NE“? Třeba, když tě někdo o něco požádá, tak mu hned pomůžeš?
Nechápem potrebu riešiť počet predchádzajúcich partnerov s nejakým uchylom z netu
Po takej otázke by som si neakeho nadrzaneho panica blockla