Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co mají dělat lidi, kteří dřív dělali prostituci (muž nebo i žena) a nechali toho a třeba přestali brát drogy?
Uz nesmí mít slušné přátelství a slušný vztah?
Hele a nepomohlo by ti zvednout kotvy a přestěhovat se někam, kde tě nejspíš nikdo nezná? Nebo je v tvém životě i něco, co tvé současné temnější myšlenky prosvítí?
Právě, že by hodně pomohlo. Abych nemusela potkat někoho z minulosti, poslední dobu jsem nad tím přemýšlela, že by to bylo fajn
@Anonymní píše: Více
Rozumím Ti velmi dobře. Taky jsem se potýkala v minulosti s různými kostlivci ve svém životě. Byl to na moji psychiku obrovský nápor. Ono odpustit sám sobě, to je jedna z nejtěžších věcí. Až jsem potkala skvělé lidi, křesťany, a oni mi velmi pomohli tím, že mi řekli o Bohu, o tom, jak nás miluje, a přijímá, bez výhrad. O tom, jak Ježíš Kristus už zaplatil za naše hříchy svojí obětí na kříži. Bůh může odpustit jakýkoliv hřích, pokud toho člověk upřímně lituje. Vždyť v Novém zákoně se píše, že z Marie Magdalské vyhnal Ježíš sedm démonů, a ona ho pak věrně následovala. A mnoho dalších věcí se píše v Novém Zákoně. Každý, kdo vírou přijme Ježíše Krista za svého osobního Pána, a Spasitele, má naději po smrti, na život věčný, v jeho království, v nebi. Tomu se říká Boží milost/Boží amnestie/, pro nás, hříšné lidi. Na konci věků se Ježíš Kristus vrátí zpátky na tuto zemi, i se svými nebeskými zástupy, pak bude vzkříšení mrtvých, a poslední soud. To, a mnoho dalších věcí si může každý přečíst v Novém Zákoně. Přeji všem Boží milost. ![]()
Já jako malá jsem byla věřící, pak už ne.
Nikomu víru nevnucuji, ať si kazdy žije jak mu vyhovuje, ale co se týče mě, u mě by bylo tehdy rozhodně lepší kdybych v mládí byla věřící a žila podle toho, vyhnula bych se spoustě problémům (alkohol, pak nevhodná parta atd)..
Teď začínám věřit znovu, ale stydim se za tu minulost, že jestli Bůh může odpustit takovému člověku jako já?
Ale snad ano, když tohle dělat nechci a vim, že to nebylo dobré.
Prostě 26 mužů je prostě hodně když toho 20 nezávazně. Ale asi by bylo divnější kdyby to bylo naopak, že 20 vážnych vztahů a 6 úletů, to by si o mě pak mohl každý myslet, proč ta moc vztahů a nikdo se mnou nevydržel ![]()
Musím si sama sobě odpustit.
Bůh ti už dávno odpustil. Teď je řada na tobě.
Všechno dobrý, ovšem větu, že ti jich bylo líto a proto jsi je nedokázala odmítnout, raději zanech ve své hlavě. ![]()
Velryba: no to máš pravdu
spíš než lítost zoufalství? Že mě aspoň někdo chtěl.
No s tím typem si už psát nebudeme.
To je ten co řešil minulost. Nehodily bychom se k sobě. Já byla hodně problémová, on nikdy holku neměl, nepije nekouří, já dřív pila hodně, bohužel zkoušela i pervitin byla jsem blbá no.
Ale nebudu pít dál kvůli sobě a na chlapy kašlu, stejně bych hned s nikým nešla do vztahu, dokud nebudu mít nějakou sebehodnotu.
Já mu poradila proste ať se hledá mnohem mladší, že starší ženy většinou mají něco za sebou.
Spíš u mladé holky je šance, že je ještě pannay, nezačala nějaká závislost (i když samozřejmě i ony mohou brzy mít sexuální zkušenost, brát drogy atd..), ale u starší ženy prostě je to riziko, že nějaké vztahy a sex za sebou mít bude.
Chlapi to mají fakt lepší, u nich se minulost tak neřeší, ale žena musí byt ta slušná
Najděte si kolem sebe lidi, kterým je vaše minulost ukradená a mají vás rádi proto, jaká jste. Kdo se nad tím pohoršuje, není vás hoden a nemá s ním smysl trávit sebemenší čas.
@Ploskutáček píše: Více
Těžká věc. Auto, které stále dvacet let ve stodole taky není žádná výhra. ![]()
Využití by mělo být přiměřené věku.
Jsou auta, která dobrému majiteli, třeba taxikáři, najedou bez problémů půl milionu kilometrů.
Jiná bez patřičné péče jsou vrakem už při padesáti tisících…
Příspěvek upraven 19.01.26 v 10:53
Me to stále připadá, že muž mohl být za mlada kanec a nikdo mu neřekne, že je rozbitý, špinavý a nesmí se ženit a když žena si užívala nebo třeba udělala chybu jako já, že neměla absolutně žádné sebevědomí a neuměla říct ne (i v jiných věcech např půjčení peněz, atd) tak ona je navždy d..ka a nesmí mít už nikdy vztah a manželství. Podle reakce těch mužů z té jiné diskuze.