Odpustili jste nevěru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31290
13.6.22 10:52
@Anonymní píše:
@Pedro 00 já vím, jen si chci přečíst nějaký Zkušenosti těch co ti zvládli a vlastně i těch co to nezvládli

To je těžký, no…
Já odpustila - nebyly v tom ještě ani děti, a po 15 letech se s tou samou pipinou začal slejzat znova, zbouchnul jí a bylo vymalováno.

Upřímně, já byla vždy zastáncem šance, pokud člověk opravdu lituje, snaží se o záchranu, notabene jsou v tom děti.
S nynější zkušeností a v mém věku, bych řekla, ať si ten nevěrnej zm*rd táhne za milenou, protože člověk je hodnej, odpouští a stejně se mu to ve finále omlátí o pusu.
Nynějšímu partnerovi sem řekla, že jsem v tomhle už nekompromisní, a jestli bude mít někdy potřebu se tahat jinde, ať se rovnou sbalí a jde, protože to nemám zapotřebí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 10:55

Ano, i bez společných dětí. Nebylo to lehké, ale ten vztah je teď ještě lepší než dřív. Před nevěrou jsme teda neměli žádné problémy, byl to ukázkový případ “pálilo ho dobré bydlo”.

• Citovat
  • Upravit
31290
13.6.22 10:56
@Anonymní píše:
Já bych ho asi taky nejradši poslala pryč a zkusila to bez něj, ale nějak mě děsí, že by to věděla moje i jeho rodina. Ono to je s nimi občas těžký a nechci aby do nám do toho motali, takže žijeme pořád spolu, ale trochu jsem se odpoutala. Někdy se synem zmizím na celý den a vracíme se až večer a nebo si dělám víc programy jen pro sebe a oni jsou spolu. Bude mu taky rok.
On je právě taky skvělý táta. Nechci syna o něj připravit, ale hrozně mě to trápí a fakt mi je z toho den ode dne hůř

no hlavně si uvědom, že syna o tátu nepřipravíš ty, ale on tím, že smáčel kde nemá. To jen pro formu, ju? ;) Nenech si namluvit nic jinýho. Jestli ste měli nějaké problémy třeba, měli ste je řešit, to jo, ale nic mu nedalo právo tě podvádět, pokud napřed nezkoušel věc řešit (kdyby třeba šlo o to, že s ním rok od porodu nespíš, pak bych ho chápala, že má problém, ale měl ho napřed řešit se svou ženou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 11:00

@Prostě Vodnář tak kdybych měla jen přežívat a ten vztah by byl fakt hroznej a odnaselo by to i dítě, tak to bych asi našla odvahu a odešla bych. To je jasný

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 11:01
@Anonymní píše:
Tak já vzala po nevěře zpátky. Měli jsme 2 malé děti, mladší teprve rok a půl. Dala jsem jasné podminky - nikdy víc nechci o té ženské slyšet. Co myslíš? I když doma brečel, stejně jí dál tajně psal a později se s ní opet začal scházet. Trvalo to rok, než jsem se definitivně rozhodla ho vykopnout a akorát mě mrzí, že jsem se vůbec snažila něco opět budovat. Byl to rok pekla. Vypadala mi půlka vlasů, zhubla jsem 13 kilo ( z 60), vypadala jako živoucí mrtvola a jemu to bylo jedno, dál zkoušel, co snesu. Tak za to úplná rodina nestojí.

Tak to mi je líto. Taky bych další šanci už nedávala. Už teď mám problém dát tu jednu jedinou, ale další už ne. Věřím že to muselo bejt hrozný. Já taky hubnu a musím říct, že teď vypadám opravdu hrozně

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
13.6.22 11:02
@ulice píše:
Ona je otázka, v jakém prostředí budou děti vyrůstat po rozvodu. Noví rodičové, sourozenci, hádky rodičů, často soudy o majetek nebo každé dva roky o zvýšení aliementů. Třeba nebudou mít rády nového, náhradního tatínka a přitom maminka už s ním bude mít další dítě. Třeba nebudou mít rády novou, náhradní maminku a přitom tatínek s ní bude žít v jejich bývalém domově.

Těch situací, co můžou nastat je tolik. Málokterá z nich má pro děti z rozvedené rodiny happy end. Pro maminku ano, třeba narazí na věrného muže. Ale jaká je doopravdy pravděpodobnost, že ten další nikdy nepodvede a navíc bude mít její děti rád a rád s nimi bude žít?

Sama nevím, jestli bych dokázala odpustit nevěru. Určitě by to změnilo poměr sil, pravidla a celý vztah. Ale pokud by manžel měl zájem, snahu a litoval, tak bych se o to pokusila.

Jistě, někdy může být odpuštění výhrou, jindy to je zase cesta po které se jde dál. Nikdo vám dopředu neřekne, jak co dopadne. Ale vzhledem k procentuální rozvodovosti je jasné, jaká z těch voleb je častější.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
13.6.22 11:03
@Pedro 00 píše:
Jistě. Nebo že když je problém, tak se jenom přepřahne, najde se další strýček nebo teta a karavana jede dál.
Každá situace je jiná, mimochodem zakladatelce bych doporučil kromě nás vztahových poradců z emimina i manželskou poradnu.

Celkem by mne zajímala úspěšnost takových poraden.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 11:04

@LukeR1 já bych řekla, že jsem teď nastavila jasný hranice jeho soukromí a to kde a jak bude trávit volný čas. Takže pokud to dodrží a bude to respektovat, tak snad to půjde. Myslím že i teď na pivo s přáteli dlouho sám nezajde a pokud s tím bude mít problém, ví kde jsou dveře. Blbý je že mobil stejně člověk neuhlida. V práci si může vypisovat s kým chce. To je pro mě nejhorší. On mi ho doma klidně dá celej prošmejdit, ale víme asi všichni že těch všech důkazů se dá zbavit rychle. Nicméně v práci vím že nic nehrozí, tam jsou jen muži 😀a jen tak z práce odejít taky nemůže

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
@Anonymní píše:
@Prostě Vodnář tak kdybych měla jen přežívat a ten vztah by byl fakt hroznej a odnaselo by to i dítě, tak to bych asi našla odvahu a odešla bych. To je jasný

Tohle my za vás nevyhodnotíme. V tom jste sama za sebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:
Já odpustila nevěru je to cca 5 let a můžu teda říct, že jednoduchý to nebylo a do dneška moc nevěřím. Při hádce to má občas na talíři i když už to nechci vytahovat, ale prostě se to nedá :oops:

Věřím že to nejde to nevytahovat. S tím budu mít už asi taky navždy problém. Znám se a vím že jak nastane nějaká hádka tak mu to omlatim o hlavu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 11:10
@Anonymní píše:
Ustali jsme nevěru z mé strany, nekolikaletou, doma 2 děti ve st. skolnim věku, on měl 3 děti, z toho 2 sk9ro dospělé a to 3.byli taky ještě starší než ty moje.
Byl to fajn chlap, který chtěl být se mnou, já ten vztah měla ale víc jako rozptýlení od neustálých dom. starosti, práce povinnosti, byl s nim moc super sex taky. Lepsi než doma.Velmi špatně se nám spolu rozcházelo, on teda naštěstí bydlel na opacne straně Moravy než já; poprvé se rozchod nepovedl, zase jsme se začali tajné scházet, manžel na to přišel, no musela jsrm hodně prosit, ať mi dá ještě jednu posledni sanci…No a povedlo se, podruhé už jsem hada nedrazdila, je to skoro 20 let, co jsme se neviděli, čas hodně při tomhle pomůže ve stylu sejde z očí, sejde z mysli.

A jak to nese manžel teď?

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
13.6.22 11:10
@Anonymní píše:
@LukeR1 já bych řekla, že jsem teď nastavila jasný hranice jeho soukromí a to kde a jak bude trávit volný čas. Takže pokud to dodrží a bude to respektovat, tak snad to půjde. Myslím že i teď na pivo s přáteli dlouho sám nezajde a pokud s tím bude mít problém, ví kde jsou dveře. Blbý je že mobil stejně člověk neuhlida. V práci si může vypisovat s kým chce. To je pro mě nejhorší. On mi ho doma klidně dá celej prošmejdit, ale víme asi všichni že těch všech důkazů se dá zbavit rychle. Nicméně v práci vím že nic nehrozí, tam jsou jen muži 😀a jen tak z práce odejít taky nemůže

Tedy, já být takto ubírán na svobodě, tak bych raději přiznal vinu a šel dál. Nic bych nelepil a nesl si následky. Štěstí, že podobné věci nemusím řešit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 11:18

@ulice já si právě neumím ani představit najít si jiného partnera. Mít s ním třeba dítě a teď můj první syn mu bude říkat třeba jménem nebo strejdo a druhé dítě tati. Prostě pro něj ten táta už nebude každý den k dispozici.
Co když by ho partner nepřijmul, nebo to dítě nepřijme jeho. Pro mě tohle je hrozná představa. Pak bych se musela vyrovnat s tím, že by syn měl druhou mámu která by třeba nerespektovala to co já pro něj chci, jakou pro něj chci výchovu apod. Tohle mě úplně děsí. A přesně jak říkáte, bude mi ten další věrnej?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 11:18

@Pedro 00 do poradny jdeme

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 11:19

@Mar__tanka1983 tomu rozumím že teď máte už takový přístup že byste neodpustila

• Citovat
  • Upravit