Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Taktinevím píše:
Ježíš, o tak málo jsi starší a jim to vadilo? 🙄
No prave
. Takze ve finale byt zakladatelkou, moc o tom nedumam.
@Matt 02 píše:
Cikánku by naši zkousli těžko. A to mám kámoše cikána, od malička. Je to super kluk, normálně k nám chodil, přespával u nás, naším vůbec nevadí. Protože ho znají. On není cikán jako cikán. Mě třeba naši nezakazovali se s nima bavit, tomu kámošovi rodiče jo, i když to jsou sami cikáni. Já sám jsem postupně přišel na to, kdo je v pohodě a kdo ne, protože nejdou všichni házet do jednoho pytle, ale většina z nich kolem mě byla problémových, ale ne všichni. Já vyrostl na místě, kde jich je hodně a kde občas to soužití s nima přinášelo nějaké problémy. To ale vidím až teď, co už tam nežiju, mě to jinak nepřišlo. Ono fakt záleží kde člověk vyroste. Moje rodné město je prostě rasistický, stejně jako Most třeba. Oni si za to svým způsobem mohou sami, ale i tak mi vždycky vadilo, že se to sveze i po těch slušných a těch mi bylo líto. Hlavně toho kámoše. Protože opravdu to tak je, jakmile jsem šel do krámu s někým jiným, nikdo za námi nechodil, šel jsem s ním, už námi běhal hlídač. A protože tohle přesně si naši uvědomuji, tak by nadšení nebyli a já chápu proč. Hlavně kvůli budoucím vnoučatům. Je mi jasný, že by doufali, že se rozejdeme, protože by nechtěli abych já a případně naše děti, jejich vnoučata, jsme zažívali tyhle problémy s tím spojený. Nicméně klidně přiznám, že je to hnusný a nefér a že je to špatně. Já to vím, ale čistě kvůli tomuhle bych s cikánkou nebyl. Ale nebudu si hrát na to, že je to caik, není. Navíc když už bych teda, no tak bych musel dát našim čas, aby se s tím smířili, hned bych ji domů netahal, musel bych jim třeba vysvětlit, že se odstěhujeme, placnu, třeba do Prahy, kde ten rasismus takhle není. To vím od toho kámoše, který tam teď čerstvě žije s bílou holkou. U nás by to měli těžší. Takže bych musel taky takhle naše uklidnit, navíc bych se je snažil přesvědčit, že je to zrovna holka z té slušné rodiny, což by mi snad věřili, snad by si nemysleli, že bych si našel nějakou degešku a to by bylo pro ně zásadní, ne to jakou má barvu i když přiznávám, že čas by to určitě chtělo. No a hlavně já bych ji domů vzal až ve chvíli, kdy by to naši vzali, což by trvalo nějakou dobu, oni by to na konec vzali, kdyby věděli, že jsem šťastný a máme se rádi. Ale kdyby už tam byla a naši s poznáním souhlasili, což kdyby ne, tak tam není, no tak by se určitě k ní chovali slušně. No a kluk ten by nevadil, to oni chápou, že si to člověk nevybírá, max by máma obrečela, že nebude mít vnoučata, ode mě, ale to by vůbec nesouviselo s tím klukem.
No vida, sám to píšeš. Přiznáváš, že by rodiče potřebovali čas. V případě zakladatelky to rodiče chlapce pravděpodobně netušili. Možná kdyby ten čas dostali a věděli by to předem, proběhne to jinak. Není to vina zakladatelky, za to může její milý, ale ona by to měla chápat a jestli jí to za to stojí, dát tomu ještě šanci. Uvědom si, že tak jako máte vy zkušenosti s Romy, oni mohou mít takové zkušenosti s potetovanými a jinak ozdobenými lidmi. Nevíme kolik jim je, ale pravděpodobně jim může být přes 50 let a hodně lidí v tomto věku má negativní názory na tuto parádu. Nic to o nich neříká, prostě mají tento názor a možná i negativní zkušenosti. V jejich mladí to nebylo tolik rozšířené jako dnes a opravdu to měli v naprosté většině různé existence.
Já jsem taky potetovana, měla jsem v uších velké tunely, teď už mám menší a omezenců, kteří mají předsudky je mi lito. Jsem učitelka, mám vystudovanou historii+filozofii, nyní studuju druhou vysokou. Nekouřím, nepiju, nefetuju a i tak někteří koukají skrz prsty kvůli tetování. Troufnu si říct, že se chovam lépe než takoví lidé. Ale světu holt předsudky vládnou….kdyby si syn přivedl třeba přítelkyni se třetí rukou, která by byla hodná, slušná, tak jim to budu přát. Nemyslím si, že dobrého člověka na úrovni dělá to, že nemá tetování….. ![]()
@Sarulínasara píše:
Nevíme kolik jim je, ale pravděpodobně jim může být přes 50 let a hodně lidí v tomto věku má negativní názory na tuto parádu. Nic to o nich neříká, prostě mají tento názor a možná i negativní zkušenosti. V jejich mladí to nebylo tolik rozšířené jako dnes…
Líbit se jim to nemusí, ale chovat se mají slušně. V tom právě spočívá ta inteligence člověka, víš. A poslední větou přesně vyjadřuješ právě tu jejich omezenost. ![]()
Dobrý den, určitě by mi to nevadilo. Mohla byste vyzkoušet mít nějaký styl také, pak by po vás rodiče vašeho přítele možná neházeli tak soudivé pohledy.
@Margitka69 píše:
Dobrý den, určitě by mi to nevadilo. Mohla byste vyzkoušet mít nějaký styl také, pak by po vás rodiče vašeho přítele možná neházeli tak soudivé pohledy.
Jako kdo?
Zakladatelka? Vsak ona ho praveze ma. ![]()
@Silverine247 píše:
Jako kdo?Zakladatelka? Vsak ona ho praveze ma.
Tohle je troll. Všude píše hlouposti.
@Silverine247 píše:
Jako kdo?Zakladatelka? Vsak ona ho praveze ma.
A kde???
![]()
@Maria37 píše:
Tak víš jak - mladý, zamilovaný klukprostě bral automaticky, že rodiče budou stejně nadšení a potom sprcha. Zase to se asi stává často z různých důvodů. Kamarádce 20 letý syn přivedl domů holku 33 let a těhotná s jiným chlapem a její syn je zachraňuje
a neuděláš nic
To by možná kamarádka radši brala dvacítku bez těhotenství a se sem tam nějakou kérkou.
@Deni.Tr píše:
Já jsem taky potetovana, měla jsem v uších velké tunely, teď už mám menší a omezenců, kteří mají předsudky je mi lito. Jsem učitelka, mám vystudovanou historii+filozofii, nyní studuju druhou vysokou. Nekouřím, nepiju, nefetuju a i tak někteří koukají skrz prsty kvůli tetování. Troufnu si říct, že se chovam lépe než takoví lidé. Ale světu holt předsudky vládnou….kdyby si syn přivedl třeba přítelkyni se třetí rukou, která by byla hodná, slušná, tak jim to budu přát. Nemyslím si, že dobrého člověka na úrovni dělá to, že nemá tetování…..
mám dojem, že omezená jsi ty
uvědomuješ si, že každému se tetování nemusí líbit a ty nemáš právo je nazývat omezenými.
Pro mě je učitelka s tetováním nepřijatelná, a taky bych se na tebe dívala skrz prsty
@Anna766 píše:
To by možná kamarádka radši brala dvacítku bez těhotenství a se sem tam nějakou kérkou.
Takovéto srovnávání je úplně mimo. Každý má jiné vnímání, nachází se v jiné životní situaci a řeší jiné problémy. To bychom mohli potom srovnávat těhotnou 33 s drogově závislou 20, co je lepší atd. ![]()
@mojmira píše:
mám dojem, že omezená jsi tyuvědomuješ si, že každému se tetování nemusí líbit a ty nemáš právo je nazývat omezenými.
Pro mě je učitelka s tetováním nepřijatelná, a taky bych se na tebe dívala skrz prsty
Jojo, neni dulezite, co ma clovek v hlave, hlavne at nema nic na kuzi, prestoze to je totalne jejich vec, ktera se te naprosto nedotyka. ![]()
@marin píše:
Takovéto srovnávání je úplně mimo. Každý má jiné vnímání, nachází se v jiné životní situaci a řeší jiné problémy. To bychom mohli potom srovnávat těhotnou 33 s drogově závislou 20, co je lepší atd.
To byla ironie, ne srovnávání.