Odstáté uši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
19.3.24 14:32
@Janli píše: Více

Já jí právě nutit nechci, ani jsem kolem těch uší nedělala žádné velké téma. Jen jsem udělala první krok s ORL, dcera šla do ordinace dobrovolně, věděla proč, že jde pouze o konzultaci, o žádný zákrok a tam se rozhodne. Sama tedy nechce, a já jí podpořím ať už chce nebo nechce. Máš pravdu že zákrok lze provést v každém věku. Jen mě zajímalo jestli to jinde děti vnímaly negativně, když rodiče musí rozhodovat za ně ohledně zákroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.3.24 14:37
@Kantorek píše: Více

Podle nicku nepoznám zda jsi žena nebo muž :oops:. Díky za postřeh. A ty si jako dítě pamatuješ, že jsi chtěla ty uši přišít brzo? Třeba maminka čekala na to až se budeš schopná rozhodnout sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.3.24 14:39
@Deni.Tr píše: Více

Tak to si umím představit, že když ti v pěti letech lékař řekne něco o řezání, tak odmítnou všichni :lol: Každopádně fajn, že se u Vás povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
19.3.24 14:45
@Valdik80 píše: Více

Muž (kalendářně zralý věk, biologicky nejlepší věk:-) Chtěl jsem už v prvních třídách základky, mj. kvůli tomu cvrkání a „ušatému torpédu s ušima jako lopúchy“. Pamatuji si to VELMI DOBŘE. Maminka byla ale asi trochu lenivá zrovna toto zařídit, taky to chtěla zdarma (potvrzení vlivu na psychiku od pediatra), takže nakonec to bylo až před gymplem („necháme to udělat až bude měnit školu“). Nejen já, ale KAŽDÝ veterán který to má za sebou si jen přál aby to bylo dříve… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.3.24 15:45
@Kantorek píše: Více
Ahaaha muž, pardon, omlouvám se, za psaní v rodě ženském :D
U tebe to bylo jasné přání a chtěl jsi, nakonec jsi se i dočkal, i když ne tak brzo jak by jsi chtěl. Jak jsem psala dcera nechce a nutit jí nebudu.
Možná jsem naivní, ale třeba už je trochu jiná doba než za našeho mládí :oops: a nějaké uši, barva vlasů nebo brýle se až tak neřeší, teď stačí mít super telefon a fyzično jde bokem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.25 11:22

Ahoj, já bych chtěla sdílet pozitivní zkušenost s korekční sadou na odstátá ouška z Anglie Earbuddies https://www.earbuddies.com/?… . Naší malé začaly ouška odstávat kolem 3. měsíce bohužel po mně, takže sama vím, jak pak může dítě trpět tím, že je „jiné“. Zkoušela jsem zapátrat na zahraničních zdrojích a zjistila jsem, že v zahraničí se běžně ouška řeší u miminek korekčními sadami bez operace s dobrými výsledky - tuhle sadu konkrétně používají jak UK pediatři tak nemocnice. Ouška jsme lepili cca 3 měsíce a výsledek je super. Nyní jsou ouška stále hezky u hlavy i po 2 měsících od sundání. Nikomu nevnucuji, ale já chtěla zkusit něco neinvazivního a ušetřit malé jednou operaci a výsledek nám chválí dokonce i pediatr, který byl předtím dost skeptický. Důležité je začít lepit včas, ale myslím, že tam píšou, že se dají ouška srovnat až do 12 měsíců věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová