Ojedinělý výprask ve výchově

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.1.24 12:38
@unuděná píše:
Ale tak malé děti máš přece pod dozorem, většinou v kočárku ne? Nebo o jakém věku tu mluvíme? Kdyby mi děti něco takhle kradly, tak se spíš zamyslím nad tím, proč to dělají? Nejsem moc přísná a nebylo by lepší mu tu čokoládu dovolit koupit?

Věk - to muže být u každého jiné.
Hele jsou rodiny, které nemůžou si dovolit denně kupovat Kinder, nedovolí jim denně se ladovat Kinder.. Nebo ze rodiče dovolí v obchodě si vybrat 2 sladkosti a třetí dite si chce vzít potaji. Nebo chce to proste zkusit.
U nás se tohle nestalo, ale jen tak o tom premyslim.

• Citovat
  • Upravit
9877
15.1.24 12:40

Tak určitě, když puberťákovi jednu vlepí, tak se z něj v tom okamžiku stane poslušné a milující dítko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 12:42

Možná by byl lepší příklad
Dítě i přes z zákaz a vysvětlování bude házet kameny po dětech ve školce nebo sousedovy do okna. Co pak s tím?

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 12:42
@Anonymní píše:
Věk - to muže být u každého jiné.
Hele jsou rodiny, které nemůžou si dovolit denně kupovat Kinder, nedovolí jim denně se ladovat Kinder.. Nebo ze rodiče dovolí v obchodě si vybrat 2 sladkosti a třetí dite si chce vzít potaji. Nebo chce to proste zkusit.
U nás se tohle nestalo, ale jen tak o tom premyslim.

Větší trest pro to dítě bude, když se bude muset zajít do toho obchodu omluvit a danou věc vrátit. Zmydlit dítě za to, že si vzalo něco, co mu rodiče nechtějí/nemohou koupit, to je fakt dost snadný. Vychovat ho tak, aby to podruhé neudělalo (nebo nejlépe ani jednou), to už chce trochu zapojit hlavu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 12:45
@unuděná píše:
Větší trest pro to dítě bude, když se bude muset zajít do toho obchodu omluvit a danou věc vrátit. Zmydlit dítě za to, že si vzalo něco, co mu rodiče nechtějí/nemohou koupit, to je fakt dost snadný. Vychovat ho tak, aby to podruhé neudělalo (nebo nejlépe ani jednou), to už chce trochu zapojit hlavu ;)

Tak myslis si, ze někdo dá na zadek a pak s dítětem nemluví?
Po každém trestu musí být pokec o tom. Komunikace je největší klíč. Jasne, ze když to udělá poprvé a nepomůže trest za, ze se ma omluvit, tak po druhy to bude drsnější.

Jinak díky za tve vyjádření

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 12:45
@Anonymní píše:
Dítě i přes z zákaz a vysvětlování bude házet kameny po dětech ve školce nebo sousedovy do okna. Co pak s tím?

Ve školce za dítě zodpovídá učitelka, to těžko vyřešíš výpraskem doma. Pokud se pohybuje samo někde venku a má tendence házet šutry lidem do oken, tak rodiče něco velmi podcenili ve výchově v době, kdy se to dítě samo venku nepohybovalo. Když mi tohle dělalo dvouleté dítě na písku. Jednou jsem upozornila, podruhé vzala kamínky a důrazně řekla NE, potřetí přes tu ruku dostalo a kdyby se to mělo ještě opakovat, odcházíme domů. Takže v době, kdy děti chodily samy ven, už dávno věděly, že tohle se prostě nedělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 12:46
@Anonymní píše:

Ono je taky věc. Kdzy se dite chová pul roku špatně a nic nepomaha.
Ale v tomhle případě je NUTNOST reagovat hned a jasne. Tady nezačíná s žádným tutu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 12:47
@unuděná píše:
Ve školce za dítě zodpovídá učitelka, to těžko vyřešíš výpraskem doma. Pokud se pohybuje samo někde venku a má tendence házet šutry lidem do oken, tak rodiče něco velmi podcenili ve výchově v době, kdy se to dítě samo venku nepohybovalo. Když mi tohle dělalo dvouleté dítě na písku. Jednou jsem upozornila, podruhé vzala kamínky a důrazně řekla NE, potřetí přes tu ruku dostalo a kdyby se to mělo ještě opakovat, odcházíme domů. Takže v době, kdy děti chodily samy ven, už dávno věděly, že tohle se prostě nedělá :nevim:

Ano vidis, my se sebou souhlasime :mrgreen:..
Plácnutí přes ruku je též vyprask

Příspěvek upraven 15.01.24 v 12:48

• Citovat
  • Upravit
1254
15.1.24 12:47

@unuděná jen bych podotkla, že rozhodně není pravda, že u kluků je větší autorita otec. Mám 3 děti. Dcera rok a synové 8 a 12 a vždy jsem byla já ta autoritativnější. Od narození byl otec synů ten, který nějak neřešil a domlouvání, kárání a celkově pevnou ruku jsem měla a mám doposud já. Teď je na nich vidět velký rozdíl, když zlobí a hukne na ně otec. Nechává je to klidnými. Ovšem, když nakráčím já, je po legraci. A to podotýkám, že své děti nebiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 12:49
@Ronyx píše:
@unuděná jen bych podotkla, že rozhodně není pravda, že u kluků je větší autorita otec. Mám 3 děti. Dcera rok a synové 8 a 12 a vždy jsem byla já ta autoritativnější. Od narození byl otec synů ten, který nějak neřešil a domlouvání, kárání a celkově pevnou ruku jsem měla a mám doposud já. Teď je na nich vidět velký rozdíl, když zlobí a hukne na ně otec. Nechává je to klidnými. Ovšem, když nakráčím já, je po legraci. A to podotýkám, že své děti nebiju.

Je to možné. Já jsem u nás doma obvykle také ta autoritativnější a přísnější ve výchově, ale s tou pubertou je to trošku změnilo a cítím, že syn víc dá na tátu. Možná právě proto, že on nikdy neměl větší potřebu vychovávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 12:50
@Anonymní píše:
Ano vidis, my se sebou souhlasime :mrgreen:..
Plácnutí přes ruku je též vypraskPříspěvek upraven 15.01.24 v 12:48

Tak to máme jiné názvosloví. Výprask je u mě opakované bouchnutí, většinou přes zadek.
Tak ještě by bylo fajn, abys o své pravdě přesvědčila i chlapa, aby se nestalo, že dítě přinese ze školy poznámku a on ho zmydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 12:50
@unuděná píše:
Je to možné. Já jsem u nás doma obvykle také ta autoritativnější a přísnější ve výchově, ale s tou pubertou je to trošku změnilo a cítím, že syn víc dá na tátu. Možná právě proto, že on nikdy neměl větší potřebu vychovávat.

To si myslim, ze vychovávat ma stejne mamka i taťka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 12:51
@unuděná píše:
Tak to máme jiné názvosloví. Výprask je u mě opakované bouchnutí, většinou přes zadek.
Tak ještě by bylo fajn, abys o své pravdě přesvědčila i chlapa, aby se nestalo, že dítě přinese ze školy poznámku a on ho zmydlí.

Jezisi to vubec ne 8o 8o 8o. To on patří k těm nejoblíbenějším tatínkum a poznámka není největší pruser

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 12:52
@Anonymní píše:
To si myslim, ze vychovávat ma stejne mamka i taťka

Tak když je táta celý den v práci, tak je logické, že výchovu má ve svých rukou více matka ne? :nevim: A jelikož naše děti jsou poměrně klidné a hodné odmalička, tak otec nemá důvody je po večerech nebo o víkendu na výletě jakkoli vychovávat :nevim: Respektive, podle mě se výchova dá ovlivnit tak do 3-4 let věku dítěte. Co tam v tu dobu naliješ, to tam zůstane. Vychovávat puberťáky prostě nejde. To už jen sklízíš, cos zasela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 12:53
@Anonymní píše:
Jezisi to vubec ne 8o 8o 8o. To on patří k těm nejoblíbenějším tatínkum a poznámka není největší pruser

Patří k „nejoblíbenějším tatínkům“ znamená co, vaše děti mají na výběr z více tatínků? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí