Ojedinělý výprask ve výchově

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.1.24 13:24
@unuděná píše:
Jako že omezení osobní zábavy je stejný trest, jako dát dítěti na zadek? To snad nemůžeš myslet vážně :roll:

Je vzorně, aby mu nikdo nic nesebral.

• Citovat
  • Upravit
5180
15.1.24 13:25

Tak o co vlastne jde - jednorazova kradez (kdy male dite, ktere nejspis ani nechape hodnotu penez?, krade kinder vajicko) nebo neco co trva delsi dobu (pubertalni drzost?).
Ani za jedno bych dite nebila. Male/velke dite, jednorazovy/dlouhodoby prusvih, biti urcite ne.

Uz jen ta predstava, fuj, sereze ho (pod tim si opravdu nepredstavim placnuti pres ruku) a pak si s nim jde sednout a vysvetlovat jak ho ma rad 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
15.1.24 13:26
@unuděná píše:
Jako že omezení osobní zábavy je stejný trest, jako dát dítěti na zadek? To snad nemůžeš myslet vážně :roll:
:roll: jsem to i zvýraznila -) ne/vzít mobil x vypnout wifi/vzít ovladač
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Anonymní píše:
Ano, ale je to trest.
Ano my taky se snažíme o pozitivni motivaci, ale bavili jsme se, ze i tohle kdyby bylo potřeba, tak muže proběhnout na zadek …

Já ale nikdy nepsala, že špatné chování nezaslouží trest. Otázka je, jaký, že ano. A záleží i na konkrétním dítěti. Jednomu bude úplně šumák, když dostane zaracha, další si z toho bude kousat 14 dní nehty. Jednomu se nic nestane, když na něj rodič zakřičí, jiný se z toho psychicky zhroutí :nevim:
Jak máte staré děti, že se až teď bavíte o tom, za jaké nežádoucí chování by mohlo dostat na zadek? Dítě, které jste roky vychovávali bez plácání a trestů jednou takovou výchovnou můžete pěkně „zmrzačit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
@Anonymní píše:

Protože mobil je základní lidské právo nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 13:27
@unuděná píše:
No právě. Nějak si neumím představit, jak ten tatínek, co na děti nekřičí, nemlátí je a nezastrašuje takhle racionálně přemýšlí o situacích, kdy by jim dal výprask. Nějak mi to moc nesedí.

Tatínek je raznejsi. V tom, ze deti nerozmazluje. Nedovolí jim všechno. Taková ta přirozená autorita, která není vunucena bitim, křikem, tresty.
Ale kdyby si myslel, ze by bylo potřeba, tak dětem na zadek dá. My se s muzem bavíme o názorech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 13:27
@Keyllah píše:
jakože táta je v tomto příběhu ten špatnej? :think: a lepší by bylo, kdyby tě třeba nechali o hladu tak dlouho než to uklidíš, :think: za mě jsou i daleko horší tresty, které mohou dítko poznamenat, než dostat jednou na zadek :think:

Neříkám jestli je špatný nebo ne. Jsem si 100% jistá, ze ho to strašně mrzelo. Nechavat o hladu je stejný způsob jako serezat nebo klecet na hrachu nebo zavřít do temné komory (všechno jsem ze své rodiny slyšela ze zažili).
Já jsem to už nikdy v takové intenzitě nezopakovala, ale taky už jsem vždycky věděla, ze to udělal a bála jsem se opakování. Takže jsem zatloukala co slo i před nim (před mamou jsem to dělala standardně). Bylo to tím nebo mám takovou povahu? Nemám nejmenší ponětí. Člověk nikdy neví, jak by ten život vypadal, kdyby se děl jinak.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 13:28
@Anonymní píše:

Takže platí, co jsem psala. Děti se chovají dobře z obavy/strachu o to, aby jim rodiče neseberali nějakou osobní věc. Za mě chyba. Děti se mají chovat „dobře“ proto, že si domyslí přímé následky svého chování. Aspoň tedy bavíme-li se o těch starších. Pořád nějak mícháš ty batolecí přestupky (kameny ve školce) a puberťácké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 13:29
@Anonymní píše:
Tatínek je raznejsi. V tom, ze deti nerozmazluje. Nedovolí jim všechno. Taková ta přirozená autorita, která není vunucena bitim, křikem, tresty.
Ale kdyby si myslel, ze by bylo potřeba, tak dětem na zadek dá. My se s muzem bavíme o názorech.

Aha, tak to jsem považovala za samozřejmé, nikoli jako něco „ráznějšího“ - že dětem nepovolíme všechno, co si usmyslí a nerozmazlujeme je kupováním kravin například :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 13:29
@unuděná píše:
Takže platí, co jsem psala. Děti se chovají dobře z obavy/strachu o to, aby jim rodiče neseberali nějakou osobní věc. Za mě chyba. Děti se mají chovat „dobře“ proto, že si domyslí přímé následky svého chování. Aspoň tedy bavíme-li se o těch starších. Pořád nějak mícháš ty batolecí přestupky (kameny ve školce) a puberťácké problémy.

To bylo ale ma tebe, ze ty beres detem, ze vypnes detem wifi. :think:. Tak mají zase strach z tebe, ze jim něco budeš brat. 8o

• Citovat
  • Upravit
12885
15.1.24 13:31
@Zmatka píše:
Jako ojedinely vyprask jsem si predstavila matku, ktery ujedou nervy a jednou dvakrat diteti strihne a lituje toho.

To, co popisujes, neni ojedinely, ale spis pravidelny promysleny fyzicky trestani. A to je stejne k nicemu, z dlouhodobeho hlediska to k nicemu dobrymu nevede - max. ke strachu, psychickym potizim a spatnemu vztahu s rodici.

Posledni dobou hodne premyslim o tom, kolikrat dostal vyprask ten strelec a vrah z FF UK.

Prosímtě tohle fakt ne, mě doma mlátili jak žito, kopali, škrtili svazovali, nenechali jít na záchod, nenechali spát a NIKOHO nevraždím. To nemá žádnou omluvu, důvod ani vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Anonymní píše:
To bylo ale ma tebe, ze ty beres detem, ze vypnes detem wifi. :think:. Tak mají zase strach z tebe, ze jim něco budeš brat. 8o

Ne, nic jim neberu. Omezím jim zábavu. Ale přemýšlím, jestli jsme to někdy opravdu byli nuceni udělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
@unuděná píše:

Tak teď se připojuji ke @Keyllah . Proč je špatně zabavit mobil a zabavit ovladač k X boxu je OK? Nebo vypnout wifi? Jakože může ten mobil použít jako podložku pod hrneček? Kredit má předpokládám omezen, takže těžko bude hodiny telefonovat s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 13:32
@Hibou píše:
Tak teď se připojuji ke @Keyllah . Proč je špatně zabavit mobil a zabavit ovladač k X boxu je OK? Nebo vypnout wifi? Jakože může ten mobil použít jako podložku pod hrneček? Kredit má předpokládám omezen, takže těžko bude hodiny telefonovat s kamarády.

Mobil nebereme z toho důvodu, že na něm mají bakaláře a classroom a potřebují ho k domácím úkolům. Takže kdybych jim ho vzala, musela bych sama ohlídat, co mají dělat do školy, a to by byl spíš trest pro mě. Kdybysme jim zabavili ovladač k xboxu, vůbec nic jim neuteče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 13:33
@unuděná píše:
Třeba to kradení v obchodě. Dítě něco ukradne, chytnou ho, zavolají tatínka, ten ho profackuje a druhý den se to stane znovu.

Kdyby naše dite něco ukradlo poprvé, byla by tam přísnější domluva, promluvq, omluva. S vysvětlením, ze příště na zadek dostane.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML