Ojedinělý výprask ve výchově

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15503
15.1.24 13:52
@Anonymní píše:
Ahoj,

toto téma mi leží dlouho v hlavě. Povídali jsem si s mým mužem o výchově. Můj muž je hodný, tolerantní, pro každou srandu s dětmi. Ale zároveň ma takovou přísnou a pevnou ruku. Jeho názor mi tak vrtá hlavou.
Prijde mu správne dat dítěti ojedinělý vyprask při velkém průšvihu. Příklad třeba krádež v obchodě. Ze ho proste za to seřeže. S tím ze si nim pak promluví, vysvětli, ze ho ma rad.8
Jak rikam je dost tolerantní, ale když by něco přesahovalo delší dobu, je názoru, ze vyprask.
To same i pro pubertální drzost jednu výchovnou.

Já se bojím, ze se dite pak uzavře před rodiči a tak..zajímá me vás názor. Jasne, ze se nebudu řídit podle rad z intertneru, jen mě zajíma, jak to vnímáme vy.

Pro mě je to naprosto nepřípustné, fyzické násilí neuznávám a není k ničemu dobre. Svoje děti nebiju, mě taky nikdo nebil. Jsem schopna pochopit, ze v nějaké kritické chvíli rodiči ujedou nervy a dite placne. Předpokládám, ze pak je mu to líto a nemá z toho dobrý pocit. Cíleně si plánovat jak dite střežu a ještě mít dojem, ze to je výchova, je zcestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
15.1.24 13:52
@Anonymní píše:
No jako zákazy nechci davat. Závislý na mobilu, xboxu nejsou, aby jim vadil zákaz.
Kamarády vidí na sportech nejčastěji. A zákaz sportu ani malování to nejde. Paky mame, snažíme se přistupovat s motivaci. Ale ne u případu s krádeži.
Od mne by na zadek nedostaly, od manžela Jo, ale ja manžela podrzim.
A opakovaně? Nese deti nejsou zadní grazlici, mají výchovu. Nestradaji. Nemyslím si, ze by to dělalo opakovaně, když ti neudělali ani jednou. Myslis, ze by chtěli dostat o zase na zadek?

Fakt by ti nevrtalo hlavou, PROČ to to dítě udělalo, když je máte tak skvěle vychované??? Proč nad tím vůbec přemýšlíš? Ukradla jsi něco jako dítě? Jak reagovali tví rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 13:53
@Anonymní píše:
No jako zákazy nechci davat. Závislý na mobilu, xboxu nejsou, aby jim vadil zákaz.
Kamarády vidí na sportech nejčastěji. A zákaz sportu ani malování to nejde. Paky mame, snažíme se přistupovat s motivaci. Ale ne u případu s krádeži.
A opakovaně? Nese deti nejsou zadní grazlici, mají výchovu. Nestradaji. Nemyslím si, ze by to dělalo opakovaně, když ti neudělali ani jednou. Myslis, ze by chtěli dostat o zase na zadek?

Aha, takže ty sama nevíš, jak by ses v takové situaci zachovala? Zákazy ne, fyzický trest taky ne, pozitivní motivaci těžko uplatníš, když už se něco takového stane, takže co?
Zajímavé, že píšeš, že děti nejsou grázlíci, takže by jim v případě opakované krádeže stačil jediný výprask a už by byly zase napravené. Nedává to smysl, uvědomuješ si to? Pokud nejsou grázlíci, nebudou krást ani podruhé, po té vaší domluvě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 13:53

Holky,
Tak jak byste s tou krádeži reagovali vy?
I přes vysvětlení proč to udělalo, co je k tomu vedlo a tak..A udělali by to?

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 13:54
@Anonymní píše:
Holky,
Tak jak byste s tou krádeži reagovali vy?
I přes vysvětlení proč to udělalo, co je k tomu vedlo a tak..A udělali by to?

Nejprve se zamysli, jaké řešení přijde správné tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 13:54
@unuděná píše:
Aha, takže ty sama nevíš, jak by ses v takové situaci zachovala? Zákazy ne, fyzický trest taky ne, pozitivní motivaci těžko uplatníš, když už se něco takového stane, takže co?
Zajímavé, že píšeš, že děti nejsou grázlíci, takže by jim v případě opakované krádeže stačil jediný výprask a už by byly zase napravené. Nedává to smysl, uvědomuješ si to? Pokud nejsou grázlíci, nebudou krást ani podruhé, po té vaší domluvě ;)

Ano, taky to nikdy nic neukradli, nejsou grazlici.
Tak proč to řešit? Byl to jen nějaký příklad :)

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 13:55
@Anonymní píše:
Ano, taky to nikdy nic neukradli, nejsou grazlici.
Tak proč to řešit? Byl to jen nějaký příklad :)

Tak když nejsou grázlíci, zřejmě nikdy nic špatného neudělají a nebude potřeba, aby je manžel mlátil, ne? :P A vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
15.1.24 13:55
@Anonymní píše:

A jak hodně dítě manža zřeže, aby to bylo pro něj dostatečně výchovné?

Párkrát ho plácne, nebo si ho bude držet, mlátit a končit bude, až bude děcko plakat bolestí?
Nebo do modřin?

Bude stačit na zadeček anebo i do hlavičky, aby to bylo působivější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 13:59
@Hibou píše:
Fakt by ti nevrtalo hlavou, PROČ to to dítě udělalo, když je máte tak skvěle vychované??? Proč nad tím vůbec přemýšlíš? Ukradla jsi něco jako dítě? Jak reagovali tví rodiče?

Holky, ale já už tady reagovala na tohle.
Kdyby něco ukradli, tak poprvé my byla jen komunikace a omluva. Kde bychom je snažili se pochopit a vyřešit problem. Ale po druhy by na zadek dostaly, krádež není omlivitelna vec.
Byl to příklad a rozebíral ho obilí tobě a unudene :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 13:59
@unuděná píše:
Tak když nejsou grázlíci, zřejmě nikdy nic špatného neudělají a nebude potřeba, aby je manžel mlátil, ne? :P A vyřešeno.

Taky je nikdo nikdy nemlatil :).
Ale bavili jsme se s manželem hypoteticky, ženský :).

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 14:00
@Anonymní píše:
Holky, ale já už tady reagovala na tohle.
Kdyby něco ukradli, tak poprvé my byla jen komunikace a omluva. Kde bychom je snažili se pochopit a vyřešit problem. Ale po druhy by na zadek dostaly, krádež není omlivitelna vec.
Byl to příklad a rozebíral ho obilí tobě a unudene :kytka:

A když to teda udělají potřetí? Hypoteticky samozřejmě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 14:01
@unuděná píše:
A když to teda udělají potřetí? Hypoteticky samozřejmě ;)

Mas pravdu, nejsou to grazlici, tak by to neudělala ani poprvé, ani podruhé ;)

• Citovat
  • Upravit
4172
15.1.24 14:01
@unuděná píše:
A když to teda udělají potřetí? Hypoteticky samozřejmě ;)

Dostanou obilí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 14:02
@Hibou píše:
Dostanou obilí :mrgreen:

Ne, zavřem je do sklepa a budou hlady :roll:.

Radši to nápisu, ze je to vtip :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
15.1.24 14:02

Naštěstí tyto předpotopní praktiky s partnerem oba odmítáme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML