Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@AndelaCerna píše:
Dost sobecky pro dite, az bude chtit v 17-18 na disco, tak vstanes ve 3 rano aby si pro ni jela, nez aby se vlacela sockou? V 65 doprovazet na maturak a vypadat reprezentativne, aby se ji ostatni nesmali? Tvuj manzel s ni/ s nim bude hrat focus a litat po hokeji a dalsich sportovnich aktivitach?
Dost se pletes, toto muze mnohem ochotneji podstupovat starsi rodic nez mladsi.
@ivašot. já byla na svém bez rodiče, tohle bych jako argument nebrala. Ale to zdraví, to už jo.
@ivašot. a ten maturitní ples byl nějak spešl, jakože jen pro maturanty a teda rodiče? nebo je to prostě normální ples toho gymnázia, kam může kdokoli, včetně rodičů nematurantů?
@21.6.2014 píše:
@ivašot. a ten maturitní ples byl nějak spešl, jakože jen pro maturanty a teda rodiče? nebo je to prostě normální ples toho gymnázia, kam může kdokoli, včetně rodičů nematurantů?
Maturitní a zároveň imatrikulační ples gymnázia, takže minimálně prváci a maturanti tam byli s rodiči. Ale vím, že třeba u synovce v Brně měli spíš takovou maturitní „diskotéku“ než ples a tam rodiče nechodí. Takže asi jak kde. A omlouvám se za plevelení diskuze.
Dobrovolně ne, pro mě je psychologická maximální hranice 35 let. Už i k vůli tomu, že mám v okolí případ, kdy se dítko narodilo rodičům pozdě, paní byla v podobném věku, pán ještě o 15 let starší a teď ty problémy po 18 letech vidím.
Kdyby přišlo neplánovaně, nevím, jak bych se zachovala.To si zatím nedovedu ani vzdáleně představit.
Samozřejmostí by pro mě bylo dítko zabezpečit kvalitní životní pojistkou. A dobré vztahy v rodině, kdyby cokoliv, aby se o něj dospělé děti postaraly.
Nesoudím, držím pěsti ![]()
@Svetlo40 v listopadu jsem otehotnela v 41letech. Doma mladší deti, ale nešli jsme do toho. S ohledem na ty stavajici deti ( 10-12 let), tak s ohledem na muj vek. Ted jsem ještě v 6nedělí pi miniupt, občas mě ještě prepadne smutek, i když vim, že rozumove to bylo jediné správné reseni. I když jsem se tu setkala s pochopenim a podporou, tak i hnusnymi komentáři.
45 je podle mě už hoooodne pozdě, ale rozhodnutí je jen na vás.
Mam kamaradku ktera porodila ve 45 letech, manzela ma tak o 4-5 let starsiho ted maly chodi do 1.tridy a rodice to zvladaji lepe nez nekteri 30 leti. Samozrejme muze se stat ledacos diteti bude 20 rodicum 65 a mohou umrit ale kde my mladsi rodice mame jistotu ze se dozijeme 65 let 80 let? Taky muzeme umrit drive. V min. tydnu zemrela sousedka 42-let 9 lete ditko na chripku.
Takze pokud se zakladatelka citi, ma zazemi pro dite proc ne? Vetsina techto starsich rodicu omladne a ma vice energie a dokaze lepe dite do zivota pripravit, protoze si uvedomuje ze neni nejmladsi.
@Anonymní píše:
@Svetlo40 v listopadu jsem otehotnela v 41letech. Doma mladší deti, ale nešli jsme do toho. S ohledem na ty stavajici deti ( 10-12 let), tak s ohledem na muj vek. Ted jsem ještě v 6nedělí pi miniupt, občas mě ještě prepadne smutek, i když vim, že rozumove to bylo jediné správné reseni. I když jsem se tu setkala s pochopenim a podporou, tak i hnusnymi komentáři.
45 je podle mě už hoooodne pozdě, ale rozhodnutí je jen na vás.
Chtěla jsem ještě doplnit, že děti máme doma 4, nevim, proč se mi to vymazalo.
Dobrý den, je mi 42 let a mám13 letého syna a dvou letou dceru, jsem plná energie a vitality, která mým vrstevníkům zcela chybí mají ten svůj stereotyp
a většina z nich se mi přiznala, jak mi závidí, že se nenudím. Vůbec se nesetkávám s tak negativním postojem jak tady v této dizkusi, je přece na každém znás na co a jak se cítí. Takže pokud paní chce mít dítě v 45 letech a zdraví jí to dovolí tak já držím palečky. ![]()
@21.6.2014 ano, doprovazi je rodice, tancuji s nimi, davaji si vino, posledni 4r jsem byla vzdy v Lucerne a kazdy student tam mel stul pro 6 jen s pribuznymi. Nekdo mel stoly i 2. Pak samozrejme odejdou a jde na after party. ![]()
Planovane ani omylem, neplánované bych si asi nechala, ale měla bych z toho hodně těžkou hlavu. Co na to manžel? Mate dostatečné rezervy, aby o dítě bylo postaráno pokud onemocnite? Kdo by se o nej staral, kdyby došlo k nejhoršímu? To se sice muze stát vždy, ale s vyšším věkem ta rizika jistě hodně stoupají. A co na to tvůj lékař?
A proč to píšeš? Já bych do těhotenství ve 45 letech nešla ani omylem.
A nějakou pozitivní rwakci na těhotenství v tak pozdním věku taky nemám. Štěstí pro to dítě vidím v tom, že bude mít straší sestru, která se o něj snad postará, kdyby se něco stalo s rodiči.
Jinak upřímně nechápu, pořizovat si děti na takhle stará kolena.
@Svetlo40 Gratuluju
Stalo se, tak si to užívej. Máš dvě dospělé děti, tak tě výchova prcka tolik nezmůže, jako kdybys kolem sebe měla smečku batolat. Já pár mamin, co otěhotněly kolem 45 roku (přirozeně), znám. Děti zdravé a ony to taky zvládají.
Pokud máš kvalitní partnerský vztah, neboj se toho ![]()
Příspěvek upraven 30.01.17 v 08:58
@AndelaCerna Lucerna
, takže asi nějaká pražská škola
tak hlavně, že to není povinné ![]()
omlouvám se za OT ![]()