Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Cuddy píše:
Dost se pletes, toto muze mnohem ochotneji podstupovat starsi rodic nez mladsi.
to je pravda, budou mít slevu na lístky, dítě + dva důchodci ![]()
@pok.mon píše:
Dobrý den, je mi 42 let a mám13 letého syna a dvou letou dceru, jsem plná energie a vitality, která mým vrstevníkům zcela chybí mají ten svůj stereotypa většina z nich se mi přiznala, jak mi závidí, že se nenudím. Vůbec se nesetkávám s tak negativním postojem jak tady v této dizkusi, je přece na každém znás na co a jak se cítí. Takže pokud paní chce mít dítě v 45 letech a zdraví jí to dovolí tak já držím palečky.
Mě je letos 37,chlap 39…máme 2 děti 15 let…Benjamínka bych brala(trochu ho i společně s chlopkem plánujeme, jak výjde tak bude
)…myslím si, že nás omladí a užijeme si to úplně jinak než před léty.
Plánovaně byh do toho ve 45 už nešla.. To vidím dnes, když já potřebuji pohlídat a moje mamka i tchýně chodí ještě do práce, že nemám ani hlídání
Takže bych je využila jinak ![]()
Jinak moje mamka se stará o mého synovce (rodiče to nezvládli a nechali to na ni..) a bude ji 50, synovec chodí teď do 2 třídy… Někdy už nemůže, ale co má dělat ![]()
Takže schválně bych do toho po 40 nešla.. Ale když by se prostě stalo, tak jsem proti potratu, museli bychom to zvládnout…
Vše také závisí na tom, co an to tvůj muž
Ale to se tady asi nedozvíme…
@Doe_Jane píše:
Pokud už se stalo, tak se s tím nedá nic dělat, ale měli jste se chránit, tohle je fakt hodně sobecké… nemám pro to pochopení
45 letá matka, za 18 let ji bude 63 - to by ještě mohla fungovat fyzicky, ale po finanční stránce živit sebe a dítě z důchodu??? Plus pár let studia než začne dítě být schopný najít si práci a pak co? Dožije se toho vůbec? Bože můj, na všechno je čas a jestli jste chtěli děti, měli jste je mít v příhodný čas. Teď jste si měli pořídit křečka… Jak se říká, rodiče si člověk nevybere a přesně takové rodiče by si žádné dítě dobrovolně nevybralo. To jsem se zase rozčílila.
@Peťula1980 držím Vám palečky určitě si to užijete jinak, mě se změnil uplně celý pohled na život a přerovnal se mi i žebříček hodnot a víte co jsem za to moc ráda. ![]()
@AndelaCerna píše:
Dost sobecky pro dite, az bude chtit v 17-18 na disco, tak vstanes ve 3 rano aby si pro ni jela, nez aby se vlacela sockou? V 65 doprovazet na maturak a vypadat reprezentativne, aby se ji ostatni nesmali? Tvuj manzel s ni/ s nim bude hrat focus a litat po hokeji a dalsich sportovnich aktivitach?
já dceru z diska nevyzvedávám a to jsme ji měla krátce po dvacítce
Vrací se s kamarády, spolužáky, navíc má mobil. A na maturáky chodí i prarodiče, takže se nad tím nikdo nepozastaví. Ostatně třeba bude paní v kondici, a na svůj věk nebude vypadat. Znám takové - je to hodně o osobní motivaci. Čímž neříkám, že těhu v 45 je ideální. Ale když se stalo, tragicky to nevnímám. Zvlášt pokud je zázemí - vztahové i materiální.
Příspěvek upraven 30.01.17 v 09:17
@Kelsey píše:
Zalezi, jak se citis, podle toho se zarid.
Ja mam sama se sebou jine plany, takze bych si dite uz nenechala.
Musis se sama rozhodnout co ty chces.
Ne co chce ona, ale co by chtělo to děcko. O ní až na posledním místě jde.
Dítě není věc.
@lenkahav píše:
45 letá matka, za 18 let ji bude 63 - to by ještě mohla fungovat fyzicky, ale po finanční stránce živit sebe a dítě z důchodu??? Plus pár let studia než začne dítě být schopný najít si práci a pak co? Dožije se toho vůbec? Bože můj, na všechno je čas a jestli jste chtěli děti, měli jste je mít v příhodný čas. Teď jste si měli pořídit křečka… Jak se říká, rodiče si člověk nevybere a přesně takové rodiče by si žádné dítě dobrovolně nevybralo. To jsem se zase rozčílila.
oni měli ale brzy děti, mají už dospělé, možná i kvůli toho uvažují nad dalším, že by se pak když tak sourozenci postarali… ale to je třeba probrat i s nimi
já bych se na svoji mamku dívala jestli se náhodou nezbláznila mít ve 45 letech dítě, ale stejně bych nakonec svolila že kdyby něco tak se postarám
Já nemám nic proti starším matkám. Záleží na vitalitě obou rodičů. Ale těch 45 mi už přijde fakt dost. A když děti už máš
Taky můžeš být perfektní babička a svou energii soustředit na vnoučata. A tím pomoci vlastním dětem, že je zastoupíš v péči o děti. Klidně můžeš chodit s vnoučetem na nějaký kroužek a tak… A pak budeš třeba ráda, že dítko předáš rodičům a budeš mít čas na sebe, nebo prostě klid.
Tak ať se rozhodneš tak, abys byla spokojená ![]()
@lenkahav píše:
Ne co chce ona, ale co by chtělo to děcko. O ní až na posledním místě jde.Dítě není věc.
no jo ale tak by sis raději vybrala se nenarodit než se narodit starým rodičům?
@Svetlo40 píše:
Krasny den vsem preji, cetla jsem nektere prispevky co se tyka tehotenstvi v pozdejsim veku a potesilo me, ze vetsina mela pozitivni nazorJenze kdyz uz tato situace nastane, je v hlave chaos a otazniky a co kdyby, protoze se rozhodujete o dalsi budoucnosti a hlavne nejen svoji…
Mne i manzelovi je 45 let a spolu jsme jiz 25 let. Mame 2 dospělé děti - dceru 26(samostatna, vdana 1 dite) a syna 18(bydli s nami). Dcerka ceka v cervnu 2.ditko, tedy budeme uz dvojnasobni prarodice
Pokud nemáš nějaké velké zdravotní problémy a cítíš se na to, proč ne. Mě se druhý syn narodil taky ve 45, teď je mu 4,5. Staršímu synovi bylo tehdy 15. Bylo to plánované, podařilo se druhý měsíc, přítel je mladší. Těhotenství v pohodě, až na těhotenskou cukrovku, samozřejmě jsem se bála každých testů, zda něco nenajdou, ale vše OK. Narodil se sice císařem /k tomu všemu mám velký myom v děloze, tak kvůli tomu/. Mateřství si užívám. Rozhodnout se musíš sama, ale alespoň zde máš druhý názor, možná mě ostatní ukamenují
. Omlouvám se za anonym, ale nechci u svého nicku tady číst spoustu urážejících komentářů. Když tak ti můžu napsat víc ´do SZ, kdybys měla nějaké dotazy. Existuje tady jedna uzavřená skupina, kde je nás takových „starších matek“ víc.
U nás na vesnici porodila dítě první ve 47.letech!!A pak nevím jestli chteli druhé nebo to byla nehoda a ve 49.letech porodila druhé dítě!!Vše prirozene a žádné komplikace neměla. Ale to bych ja nikdy neudělala. Chudáci děti. ![]()
Pokud už se stalo, tak se s tím nedá nic dělat, ale měli jste se chránit, tohle je fakt hodně sobecké… nemám pro to pochopení