Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hele, znám jednu bezva ženskou, která má dítko taky v tomhle věku… a zvládá to fajn, i celou ostatní smečku (mají těch dětí víc)… jestli si troufneš, tak proč ne… moje babička se narodila své mamince ve 46 letech…
Jestli se na to cítíš, tak proč ne… rozhodně to neznamená, že je to něco špatného a že to mladé matky zvládnou lépe a že bys byla sobecká… z těch řečí tady si nic nedělej…
A jak se tu někdo ohání tím, že bude mít dítě v první třídě matku padesátnici? No, o věku to přece není… fajn milující maminka nemusí být jen dvacetileté kuře…
Jo koukám, že jsem to asi blbě pochopila, že už asi těhotná jsi. No tak ať je vše v pořádku. Asi bych se snažila udržovat v tělesné a duševní kondici- budeš to potřebovat. Držím palce ![]()
@Doe_Jane píše:
to je pravda, budou mít slevu na lístky, dítě + dva důchodci
ty voe… moje tchyně normálně chodí na plesy, i když je jí přes šedesát, leze po horách a vypadá líp než většina padesátiletých… a světe div se, ještě pracuje… je to nějaké divné, co? Víš, kdy se dnes chodí do důchodu? Nebo v kolika půjdeme třeba my, kterým je dnes kolem čtyřiceti?
Pokud nemáš nějaké vážné zdravotní problémy a dítě už je na cestě, tak to berte jako požehnání.
Jsem také starší maminka, ale věk mi všichni hádají o hodně nižší. Nepiju, nekouřím, jsem štíhlá, sportuji. Těhotenství i porod byl bez problémů. Myslím, že jsem na tom fyzicky lépe, než některá třicátnice a tohle pozdní mateřství si užívám možná víc než ta předchozí, když jsem byla o hodně mladší.
A já zakladatelku podpořím, co to tady blábolíte o maturiťáku? Myslíte že nějakému klukovi bude vadit že ho tam vede starší maminka? Že by jako bylo lepší aby nebyl vůbec než aby ho stará babka vedla k maturitě? Ano takhle to zní. Doprovod na maturitní ples je to poslední co by zakladatelku mělo s*át. Nemyslím si mít dítě ve 45. letech je až taková hrůza. Děcko bude mít 18 v jejích 63. letech, to ještě nejspíš nebude ani v důchodu dle dnešních norem.
Ohlížela bych se spíš na zdravotní stav rodičů, jsou padesátnící co jsou víc fit než dnešní třicátnící, znám takových celkem dost. Jedna kamarádka má 55 let a běhá denně 8km, jiná denně posiluje. Nesuďte jen podle věku. Podle mě je lepší když má dítě v 45. než v 16. mentálně určitě a rozhodně to dítě vychová lépe než ta mladá šestnáctka. Zkrátka já bych neodsuzovala. Připadá mi že je tady takový dvojí metr. Když sem napíše šestnáctka že je těhotná, uplně blbá, nic nemá, nic neumí, tak ji všichni píšou že je sice blbá, ale ať v žádném případě nechodí na potrat. Když sem napíše pětačtyřicátnice, zajištěná, rozumná ženská tak ji 90% z Vás napíše že je nezodpovědná a sobecká a posíláte ji na potrat.
@Regina Hero píše:
ty voe… moje tchyně normálně chodí na plesy, i když je jí přes šedesát, leze po horách a vypadá líp než většina padesátiletých… a světe div se, ještě pracuje… je to nějaké divné, co? Víš, kdy se dnes chodí do důchodu? Nebo v kolika půjdeme třeba my, kterým je dnes kolem čtyřiceti?
však jsem si dělala srandu ![]()
A tak to musí zakladatelka vědět, jestli to dá
jestli na to má fyzičku, v tomhle věku a ve dvou je dost pravděpodobné, že materiálně jsou zabezpečeni a nějaké úspory taky mají.
Znám spoustu 40. letých dam (chodím s nima do posilky), které jsou na tom s vitalitou mnohem lépe, než kdejaká dvacítka.
Mmch mě je 36 a za 4 měsíce porodím druhé dítko. Mamka mi tuhle říkala, že mám k synovi vztah spíš jako babička. Když jem se jí ptala, jak to myslí, tak říkala, že se snažím lépe chápat důvody synova chování a domýšlím vlastní reakce na něj. Tak jestli je tohle znak babičkovského chování, tak to mi fakt nevadí ![]()
@Doe_Jane píše:
oni měli ale brzy děti, mají už dospělé, možná i kvůli toho uvažují nad dalším, že by se pak když tak sourozenci postarali… ale to je třeba probrat i s nimijá bych se na svoji mamku dívala jestli se náhodou nezbláznila mít ve 45 letech dítě, ale stejně bych nakonec svolila že kdyby něco tak se postarám
Já vím, že už děti mají. Taky je to tak dobře. Proto jsem psala, že na všechno je čas a že pokud děti chtěli, měli je mít dříve. To nevylučuje to, že to tak i udělali, ale potvrzuje to to, že už mají splníno.
Teď si užívejte vnoučat.
O tom, že svoje dítě pak hodím na krk svým dospělým dětem raději mlčím, nechci být sprostá. To už mi hlava nebere ani trochu, jak nezodpovědná a sobecká je zakladatelka.
@lenkahav píše:
45 letá matka, za 18 let ji bude 63 - to by ještě mohla fungovat fyzicky, ale po finanční stránce živit sebe a dítě z důchodu??? Plus pár let studia než začne dítě být schopný najít si práci a pak co? Dožije se toho vůbec? Bože můj, na všechno je čas a jestli jste chtěli děti, měli jste je mít v příhodný čas. Teď jste si měli pořídit křečka… Jak se říká, rodiče si člověk nevybere a přesně takové rodiče by si žádné dítě dobrovolně nevybralo. To jsem se zase rozčílila.
z důchodu? V tom ještě zdaleka nebude, ještě ji bude čekat pár let práce… 63 let ještě není stařena jednou nohou v hrobě…
@Big boss píše:
A já zakladatelku podpořím, co to tady blábolíte o maturiťáku? Myslíte že nějakému klukovi bude vadit že ho tam vede starší maminka? Že by jako bylo lepší aby nebyl vůbec než aby ho stará babka vedla k maturitě? Ano takhle to zní. Doprovod na maturitní ples je to poslední co by zakladatelku mělo s*át. Nemyslím si mít dítě ve 45. letech je až taková hrůza. Děcko bude mít 18 v jejích 63. letech, to ještě nejspíš nebude ani v důchodu dle dnešních norem.
Ohlížela bych se spíš na zdravotní stav rodičů, jsou padesátnící co jsou víc fit než dnešní třicátnící, znám takových celkem dost. Jedna kamarádka má 55 let a běhá denně 8km, jiná denně posiluje. Nesuďte jen podle věku. Podle mě je lepší když má dítě v 45. než v 16. mentálně určitě a rozhodně to dítě vychová lépe než ta mladá šestnáctka. Zkrátka já bych neodsuzovala. Připadá mi že je tady takový dvojí metr. Když sem napíše šestnáctka že je těhotná, uplně blbá, nic nemá, nic neumí, tak ji všichni píšou že je sice blbá, ale ať v žádném případě nechodí na potrat. Když sem napíše pětačtyřicátnice, zajištěná, rozumná ženská tak ji 90% z Vás napíše že je nezodpovědná a sobecká a posíláte ji na potrat.
To vždyť tak to ale přesně je.
@lenkahav píše:
45 letá matka, za 18 let ji bude 63 - to by ještě mohla fungovat fyzicky, ale po finanční stránce živit sebe a dítě z důchodu??? Plus pár let studia než začne dítě být schopný najít si práci a pak co? Dožije se toho vůbec? Bože můj, na všechno je čas a jestli jste chtěli děti, měli jste je mít v příhodný čas. Teď jste si měli pořídit křečka… Jak se říká, rodiče si člověk nevybere a přesně takové rodiče by si žádné dítě dobrovolně nevybralo. To jsem se zase rozčílila.
z důchodu? V tom ještě zdaleka nebude, ještě ji bude čekat pár let práce… 63 let ještě není stařena jednou nohou v hrobě…
@Regina Hero píše:
Ale prosím Vás. Moje matka je přesně v tomto věku - bude jí 63 a v důchodu je už dávno. Ano, šla dřív, ale jen o pár roků.
@lenkahav píše:
To vždyť tak to ale přesně je.
kolik je ti let?
@lenkahav píše:
Ale prosím Vás. Moje matka je přesně v tomto věku - bude jí 63 a v důchodu je už dávno. Ano, šla dřív, ale jen o pár roků.
ale prosím tě… je mi 45 let, do důchodu půjdu v 66 letech a 3 měsících…
My si pořídili plánovaně benjamínka ve 40 ti. Doma děti 19,14.
Taky jsem si myslela, jak si to budu užívat, budu trpělivá a zvládnu to levou zadní. Pak se narodil malý prudič, který do půl roku jen řval, a s přestávkama řve doteď, a to mu jsou už dva. Fyzicky to jde, ale psychicky jsem na prášky.